• Haberler
  • Genel
  • Afyon birincisi Körfez’den – Kocatepe Gazetesi

Afyon birincisi Körfez’den – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Özel Körfez Dershanesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı sonuçlar aldı Körfez Dershanesi, Afyonkarahisar’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda önemli başarı elde etti. Dershane öğrencilerinden Mahmut Mergen ve Şule Kocabıçak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde Afyonkarahisar il birincisi oldu. Mergen, YGS-6 puan türünde Türkiye 148'ncisi, Kocabıçak'ta YGS-6 puan türünde Türkiye 216'ncılığını elde etti. Dershane öğrencilerinden Tarık [&hellip]

Afyon birincisi Körfez'den

Afyonkarahisar Özel Körfez Dershanesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı sonuçlar aldı

Körfez Dershanesi, Afyonkarahisar’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda önemli başarı elde etti. Dershane öğrencilerinden Mahmut Mergen ve Şule Kocabıçak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde Afyonkarahisar il birincisi oldu. Mergen, YGS-6 puan türünde Türkiye 148’ncisi, Kocabıçak’ta YGS-6 puan türünde Türkiye 216’ncılığını elde etti. Dershane öğrencilerinden Tarık Ercan YGS-2 puan türünde Türkiye 1160’ncısı, Furkan Sabri Özgül’de YGS-6 puan türünde Türkiye 1064’üncülüğünü aldı.
BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Afyonkarahisar Körfez Dershanesi Müdürü Mustafa Şahin elde edilen başarıların sürpriz olmadığını, öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları sonucunda bu başarıyı yakaladıklarını söyledi. Şahin, eğitim teknolojileriyle çağı yakalayarak öğrencilere sundukları akıllı defter, akıllı tahta, randevulu konu anlatımının önemli etkileri olduğunu kaydetti.
KÖRFEZ’E
GÜVENİN, GERİSİNİ MERAK ETMEYİN
Geçen yıl 691 öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini belirten Şahin, bunlardan 40 tanesinin tıp fakültesi olduğunu dile getirdi. Körfez’in güvenli bir liman olduğunu hatırlatan Şahin, “1 Eylül’den sonra dershanelerin kapatılması halinde kanunlar çerçevesinde özel okul, yurt ve eğitim danışmanlığı olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz Körfez’in imkanlarından yararlanmaya devam edecek. Velilerimiz Körfez’e güvensin, gerisini merak etmesin.” dedi.
ÖĞRENCİLER DE VELİLER DE MEMNUN
Afyonkarahisar birincisi olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Mergen, ‘çok çalışmak değil düzenli çalışmak’ sözünün her zaman geçerli olduğunu, ancak kendisinin dersi derste halletmek gibi bir alışkanlığı benimsediğini söyledi.
Evlatları Türkiye derecesi yapan Abdülkadir Özgül ile Ramazan Mergen de oldukça mutlu olduğunu belirterek, dershane ve okul öğretmenlerine teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme