• Haberler
  • Spor
  • Afyon bir turnuvaya daha ev sahipliği yapıyor

Afyon bir turnuvaya daha ev sahipliği yapıyor

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve 8 takımın mücadele edeceği Futsal 1. Lig 1. Devre müsabakalarına Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Görme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdal, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu, Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Serap [&hellip]

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve 8 takımın mücadele edeceği Futsal 1. Lig 1. Devre müsabakalarına Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Görme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdal, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu, Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Serap Güderler ve çok sayıda kulüp yönetici ve sporcu katıldı.
Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Görme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdal konuşma yaptı. Sayydal konuşmasında; “Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun Futsal branşında 1. ve 2. Ligi Afyonkarahisar ilinde yapıyoruz. 1. Lig müsabakaları 8 takımın katılımı ile bugün başladı. 2. Lig 1. Devre müsabakaları da yine 8 takımın katılımı ile 28 Mart tarihinde Tınaztepe Spor Salonu’nda başlayacak. Futsal Avrupa Şampiyonası’nı Allah izin verirse Türkiye’de yapma ihtimalimiz büyük. Futsal da bugüne kadar Uluslararası alanda madalya sayabileceğimiz bir ödülümüz olmadı. Bu sene inşallah Görme Engelliler Spor Federasyonunun başarılarına bir başarı daha ekleyerek Futsal branşında da madalya almayı hedefliyoruz. Bunun içinde elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnanıyorum şu sahada ter döken arkadaşlarımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterecekler” dedi.
“ŞEHİT OLAN İNSANLARIN SAYESİNDE BİZ BUGÜN AYAKTAYIZ”
Şehit olan insanlar sayesinde ülkenin bugün ayakta olduğuna dikkat çeken Başkan Sayyıdal, “Ülkemiz zor günler yaşıyor. Birçok terör olayı biliyorsunuz Afrin ülkemizi savunmak için ülkemize gelebilecek tehlikeleri bertaraf edebilmek adına silahlı kuvvetlerimiz ciddi anlamda can veriyorlar, şehit veriyorlar, gazi veriyorlar. Şunu unutmayalım, bugün yaşıyorsak önce Yüce Allah sayesinde daha sonra ise hiçbir şey düşünmeden vatanı için kahramanca şehit olan insanların sayesinde biz bugün ayaktayız. Dolayısıyla gerek şehitlerimize, gerek gazilerimize gerek kurtuluş savaşında ülkemizi kurtaran Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Milli duygularımız hiçbir zaman kendi basit çıkarlarımızın önünde olmayacak. Biz vatanı için canını seve seve şehit veren insanların torunlarıyız. Dolayısıyla bir kez daha tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Sakatlıksız ve hak edenin kazanacağı bir müsabaka diliyorum” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DA İYİ VAKİT GEÇİRMENİZİ İSTİYORUM”
Sporcuların Afyonkarahisar’da iyi vakit geçirmelerini istediğini dile getiren Vali Yardımcısı Cafer Sarılı “Geçtiğimiz sene Goalboll organizasyonunda da beraberdik. Valimiz Mustafa Tutulmaz buraya gelmeyi çok arzu ediyordu ancak bir şehidimiz var. Kendisinin çok selamları var size. Sizler yaklaşık bir hafta ilimizde misafirimizsiniz. Hasan Bey biraz önce harika bir konuşma yaptı. Söylediklerinin tamamına katılıyorum. Allah Mehmetçiklerimize yardım etsin. Burada iyi vakit geçirmenizi istiyorum. İnşallah Avrupa Şampiyonu olursunuz. Hepinizi kutluyorum, tebrik ediyorum” ifadesine yer verdi.
Müsabakalardan önce Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdal; Vali Yardımcısı Cafer Sarılı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’a plaket hediye etti.
Futsal 1. Lig 1. Devre müsabakaları Çankaya Belediyesi ile Yeni Mahalle Belediyesi arasında oynanan ilk maçla başladı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme