• Haberler
  • Genel
  • Afyon Belediyesi'nin 2025 Yılı Bütçesi Görüşülecek

Afyon Belediyesi'nin 2025 Yılı Bütçesi Görüşülecek

Afyonkarahisar Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısında 2025 yılı bütçesi görüşülecek.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 1 Kasım 2024 Cuma günü saat 18.00’de Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında toplanacak.

Afyonkarahisar Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın açış konuşmasıyla başlayıp Ekim ayı toplantısına ait 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis tutanak özetinin oylanmasıyla devam edecek. Belediye 2025 Yılı Performans Programı ve Belediyenin 2025 Yılı Bütçesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor oylanarak karara bağlanacak.

Afyonkarahisar Belediyesinin 2025 yılında uygulayacağı Gelir ve Su Tarifelerinin belirlenmesine yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu raporları meclis gündemine gelecek. 

ZENGİN’DEN BOŞALAN KOMSİYON ÜYELİKLERİNE ÜYE SEÇİLECEK

CHP’den Meclis Üyesi Seçilen Hüseyin Zengin’in işlerinin yoğunluğu nedeniyle meclis üyeliğinden istifası hakkında meclis üyeleri bilgilendirilecek.

Zengin’den boşalan Plan ve Bütçe Komisyonu asil üyeliğine,  yedek üye olarak seçildiği Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliğine ve yedek üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğine yeni yedek üye seçimleri yapılacak. Vatandaşlardan gelen talep üzerine; Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Tam Olimpik Yüzme Havuzunun boş kalan zamanlarında yetişkinlere yönelik yüzme kursu ve kullanımı için 2024 yılı ücretleri ve 2024 yılı için karavan park ücret tarifeleri belirlenecek. Rahvan At Merkezinde bulunan kafeterya kısmının Belediye İşletme Müdürlüğü tarafından işletilmesi ve işletilen kafeteryada Belediyece işletilen kafeteryalarda uygulanan fiyat tarifeleri oranlarının aynısının uygulanması teklifi görüşülecek.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA EKONOMİK DESTEK SAĞLANACAK

Osmangazi Mahallesi 901 Ada, 10 Parsel nolu taşınmazdaki Belediyeye ait hissenin, diğer hissedar Osman Ekmekçi ve hissedarlarına İmar Kanununun 17’inci maddesi gereğince satış teklifi görüşülecek. İl sınırları içerisinde yaşayan dezavantajlı gruplardaki kadınların ekonomik koşullar nedeniyle, belediye imkânları dâhilinde hijyenik ped desteği sağlanması ve belediyemiz mücavir alan sınırları içinde ikamet eden ve yeni doğum yapan her aileye içinde zıbın takımı, günlük bakım ürünleri (şampuan, bebe losyonu, ıslak mendil, çıngırak, biberon, çanta v.b.) bulunan ‘İyi ki Doğdun Bebek’ projesi kapsamında hediye seti paketinin verilmesi teklifi karara bağlanacak.

Afyonkarahisar Karaçay Malkar Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ‘Afyonkarahisar'da Yaşayan Karaçay Malkar Kafkas Halk Kültürünü Tanıyoruz’ projesine, belediyenin Proje Ortağı olarak katılım sağlanması amacıyla, Belediye Başkanı Burcu Köksal’a protokol imzalama yetkisi verilmesi teklifi görüşülecek. Belediye Müdürlüklerine yapılan görevlendirmeler ve atamalar hakkında Belediye Meclisine bilgi verilecek. Belediye hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi, vatandaş memnuniyetinin sağlanması, faaliyetlerin amacına uygun ve hızlı şekilde sonuca ulaşması için Belediye teşkilat yapısında bazı müdürlüklerin altında oluşturulan bazı birimlerle ilgili meclis üyeleri bilgilendirilecek.

TÜM RUHSAT SÜREÇLERİNİN DİJİTALLEŞMESİ GÜNDEMDE 

Afyonkarahisar Belediye Norm Kadro Yönetmeliğine uygun olarak göre bazı kadroların iptal ve ihdas edilmesi konusu görüşülecek. Deprem Afet Master Planı oluşturulması kapsamda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gayrimenkul Değerleme A.Ş., İl Afet Müdürlüğü ve AKÜ Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla  zemin yapısının analizi, jeolojik özelliklerin değerlendirilmesi, sıvılaşma riskinin incelenmesi, mevcut yapı stokunun envanterinin çıkarılması, imar planlarına altlık oluşturulması ve Deprem Master Planın oluşturulması ve afetlere karşı dirençli bir şehir oluşturmak için ilgili kurumlarla iş birliği yapılması planlanıyor.

Bunun için Belediye Başkanı Burcu Köksal’a protokol imzalama yetkisi verilmesi teklifi oylamaya sunulacak. Tüm ruhsat süreçlerinin dijitalleşmesi, ruhsat başvurularının sistem üzerinden online yapılması, evrak kontrolü, ıslak imza, harç bedeli ödeme gibi evrak kayıt, durum takip işlemleri ile bürokratik işlemlerin azaltılması, kağıt kullanımının en aza indirilmesi ve gelişen teknolojinin verimli kullanılmasına yönelik olarak E-Ruhsat sürecine geçilmesi E-Arşiv oluşturulması ve gerekli teknik ihtiyaçların karşılanması teklifi görüşülecek. 

TRAFİK KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLECEK

Trafik komisyonunun ticari plaka devir talepleri ile ilgili hazırladığı raporlar, kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile raporlar oylanarak karara bağlanacak.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının 11 Ekim 2024 tarih ve 115 sayılı yazıları ile taksici esnafının model değişikliği yapmak istediğinde, yönetmelik gereği yeni alınacak aracın17 yaşından küçük olma şartı arandığını, ekonomik zorluklar nedeniyle araç değiştirme yaşının 23 yaş olarak düzenlemesi teklifi görüşülecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri, trafik levhası v.b trafikle ilgili talepler değerlendirilecek.

ÇAVDAR’IN İSMİ BULUNDUĞU SOKAĞA VERİLECEK

İl merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen Taks/Kaks alanların herhangi bir artış olmaksızın emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında hazırlanan Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu görüşülecek. Taşpınar Mahallesi 310 ada 14 parselin bulunduğu alanda İlave İmar Planı yapılması, il merkezinde muhtelif bölgelerinde kavşak düzenlemeleri yapımı için imar plan değişikliği yapılması hakkında ki komisyon raporları karara bağlanacak. Paris 2024 Paralimpik Oyunları Olimpiyat üçüncüsü Meryem Betül Çavdar’ın adının bulunduğu sokağa verilmesi hakkındaki komisyon raporu oylanacak.

Merkez Battalgazi Mahallesi 5350 ada 1 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu bölgede imar plan değişikliği, il merkezinde çeşitli bölgelerde verilen Taks/Kaks alanların herhangi bir artış olmaksızın emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması teklifi meclis gündeminde yer alacak. Şehrin çeşitli bölgelerinde trafo alanları yapılması, Kanlıca Mahallesi 4793 ada 3 parselin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında teklifleri ele alınacak. Şehir merkezine bağlı Karaaslan Köyü 137 ada 256, 299 ve 794 parsellerin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması ve il merkezinde bulunan muhtelif alanlarda İmar Plan Değişikliği yapılması teklifleri görüşülecek.

Ertuğrulgazi Mahallesi 4537 ada 1 parselin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması konusu görüşülecek. Afyonkarahisar-Eskişehir bölünmüş devlet yolunun 34+050 kilometresinde, Safiye Sultan ve Çiğiltepe Yurt Müdürlükleri önündeki yaya üst geçidinin imar planlarına işlenmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi görüşülecek. Toplantı Aralık ayı oturumun gün ve saatinin tespiti ile tamamlanacak.

Bakmadan Geçme