• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Belediyesi'nde İşten Çıkarılmalara 'İnsan Hakları İhlali' Yorumu

Afyon Belediyesi'nde İşten Çıkarılmalara 'İnsan Hakları İhlali' Yorumu

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Belediye'ye bağlı iştiraklerden çıkarılan işçilerin durumlarını Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na taşıyacaklarını belirtti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait AFBEL Otel’de işten çıkarmalar ile ilgili durumun sorulması üzerine “Bu konuda yönetici bazında istedikleriyle çalışmak konusunda da bir takdir hakları bulunduğunu kabul ederim. Ancak ekmeğinin derdinde peşinde olan normal işçiler, memurlarla uğraşılıyor olması gerçekten vahim bir durum.

Bu konuda son zamanlarda sadece Afyonkarahisar değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyesini kazandığı birçok şehirde benzeri toplu işten çıkarmaların olduğu biliniyor. Buna ilişkin bir ilan kararı henüz ulaştı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bunun bir ihlal olduğunu, bir insan hakları ihlali olduğunu bir kararına belirtti. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu da eğer siyasi aidiyetten dolayı toplu işten çıkarma varsa bunun ayrımcılık hesabının konusu olduğunu belirten bir açıklama yaptı.” dedi. 

Afyon Belediyesi'nde İşten Çıkarılmalara 'İnsan Hakları İhlali' Yorumu

“BİR MAKSADA YÖNELİK TOPLU İŞTEN ÇIKARMA”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Arkadaşlar sadece bir iş kanunu ihlali değildir. toplu işten çıkarmalar aynı zamanda bir insan hakkı ihlalidir. Dolayısıyla bu ihlal Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu'nu ilgilendirir. Aynı zamanda Ombudsmanlık Kurumu olarak bildiğimiz idari hususlarda görevi olan bir arabuluculuk yapmak olan kurulumuzu ilgilendirir. Anayasa Mahkemesi'ni ilgilendirir. Türk Ceza Kanunu'ndaki ayrımcılık yasağını ihlal ediyorsa savcılarımızı ilgilendirir.

Bu sadece işten çıkart, aç davanı kıdem tazminatı hak edebiliyorsan al meselesi değildir. Yakınlarının siyasi konumlarından dolayı işten çıkartılmış çok sayıda insanın hikayesi bize ulaştı. Bu konuda özellikle avukatlarımız bireysel olarak bunların davalarını üstlendiler, yürütüyorlar. Ama aynı zamanda bunların bir toplu işten çıkartma, bir maksada yönelik toplu işten çıkartma eylemi olduğundan artık kuşku duyulmayacak şekilde net bir manzara ortaya çıktığı için biz bunları toplayıp, başta Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olmak üzere ilgili mercilere ileteceğimizi de siz basın aracılığıyla duyurmak isteriz.”

Bakmadan Geçme