'Afyon Belediyesi hala kış uykusunda'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, şehit isimlerinin verildiği bazı parkların halinin içler acısı olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, 'Afyonkarahisar Belediyesi hala kış uykusunda. İlgisiz, umursamaz tavrını sürdürüyor. Her gün farklı mahallelerimizden şikayetler fotoğraflar bizlere ulaştırılıyor' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. “ALTI LİDER GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, şehit isimlerinin verildiği bazı parkların halinin içler acısı olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar Belediyesi hala kış uykusunda. İlgisiz, umursamaz tavrını sürdürüyor. Her gün farklı mahallelerimizden şikayetler fotoğraflar bizlere ulaştırılıyor” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“ALTI LİDER GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER
SİSTEMDE UZLAŞTI”
Muhammed Mısırlıoğlu Muhasebeciler Haftasını kutladı. Bir araya gelen 6 siyasi parti liderinin görüşmesine değinen Mısırlıoğlu, “Ben değil biz diyen liderler, tarihi imza için dün bir araya geldiler. İYİ Parti, CHP, SP, Gelecek Partisi, DP ve DEVA Partisi Genel Başkanları geçtiğimiz günlerde yuvarlak masa etrafında 28 Şubat 2022 toplandı. Üzerinde uzlaşılan, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ açıklandı. 48 sayfalık metin 6 muhalefet lideri tarafından imzalandı. Yarının Türkiye’sinde demokrasimizin yeniden baş tacı edileceğinin nişanı, Türk siyasetinin dönüm noktası, Türk Milletine hayırlı olsun. Barışla, dostlukla, umutla, özlemle ve minnetle mutabakat metnine imza attılar. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yasama organının etkili ve katılımcı olduğu, yürütmede hesap verebilirlik ve istikrarın sağlandığı bir sistemdir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tesis edildiği, temel hak ve özgürlüklerin herkes için güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, kadın haklarının tam anlamıyla korunduğu özgürlükçü bir sistem olarak karar altına alınıyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamak ve yargıda verimliliği artırmak amacıyla uzlaşılan noktalar.” dedi.
“28 ŞUBAT’TA İKTİDARI
DÜŞÜRMEYİ BAŞARDILAR”
28 Şubat darbesininin yıldönümü hakkında konuşan Mısırlıoğlu, “28 Şubat sürecinde baskıyla bir iktidarın düşürülmesini hedeflediler ve başardılar. 28 Şubat’ta oluşan güç, bir grup insanı, siyasetçiyi ve o siyasetçiye oy verenleri tehdit etmiştir ve oluşturulan psikolojik baskılarla 54. Hükümet yıkılmıştır.” ifadelerine yer verdi.
“ZAMLAR VATANDAŞI BUNALTTI”
Akaryakıt ve elektrik zamlarının vatandaşı bunalttığını belirten Mısırlıoğlu, “Akaryakıt ve elektrik zamları milletimizi bunalttı. Arkadaşlarımızın ilimizde bir akaryakıt istasyonunda görüntülediği fiyatlar. Bu gün LPG’ye tekrar 33 kuruş zam. Yeter artık yeter. Bu iktidarın beceriksiz politikaların fotoğrafıdır. Bir gecede elektriğe yüzde 125 zam yapan iktidar haftalar sonra elektrikte KDV’yi yüzde 8’ e indirdik müjde diyor. Sevsinler sizin müjdenizi.” ifadelerini kullandı.
“SAYIN VALİMİZ SONDERECE
DUYARLI DAVRANDI”
“Esentepe Mahallesinde çıkan yangında evleri yanan bir ailemize geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Ailemizin tüm eşyaları yanmış, apartman sakinleri doğal gaz alamıyor.” diyen Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Valimize durumu aktardım. Valimiz son derece duyarlı, yapılması gereken neyse en kısa sürede yapılacağınız bildirdi. Sayın Valimize duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak bizde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Evi yanan ailemize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Dün ayrıca Dinar ilçemizde de iki katlı bir ev yandığının haberini aldık. Evde yaşayan anne ve kızının önceki gün başka bir kentteki oğullarının yanına misafirliğe gitmesi ise facianın önüne geçildi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Dinar İYİ Parti İlçe Başkanımız aileleri ziyaret edecek. Dinar Kaymakamımızda eminiz gerekeni yapacaktır.”
“AFYON BELEDİYESİ
HALA KIŞ UYKUSUNDA”
Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştiren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar Belediyesi hala kış uykusunda. İlgisiz, umursamaz tavrını sürdürüyor. Her gün farklı mahallelerimizden şikayetler fotoğraflar bizlere ulaştırılıyor. Bu topraklar için canlarını veren kahraman şehitlerimizin isimleri yaşatılmalı ama nasıl. Şehit Jandarma Onbaşı Ahmet Şık anısına yaptırılan park içerisine konan totem içler acısı, tabela kaderlerine terk edilmiş. Şehidimizin isminin verildiği tabela çürümeye terk edilmiş. Buradan tabelanın yenilenmesini istiyoruz. Böyle bir tabela yüreklerimizi sızlatıyor. Bu tabela derhal yenilenmelidir Afyon Belediyesinin ilgisizliği sadece bu tabela ile sınırlı değil. Kayadibi Mahallemizde yaklaşık iki yıl önce temel kazısı yapılan bir inşaat alanı var. İnşaat çeşitli nedenlerle yapılamamış. Bu inşaat alanı Belediyenin vurdumduymazlığı nedeniyle tehlike arz ediyor. İnşaat alanı çevresinde her hangi bir önlem almayan, aldırtmayan Afyon Belediyesinin sorumsuzluğunun bir örneği. Allah saklasın burada meydana gelecek bir can kaybının sorumlusu Afyon Belediyesinindir. Vatandaşlarımız defalarca Belediyeye burada gerekli önlemin alınması için müracaat ettiklerini iddia ediyorlar. Mahalle sakinleri, ‘Muhtarımız kaç kez Belediyeye bildirdi. Bugüne kadar kimse ilgilenmedi.’ diyorlar. Bir başka şehidimiz Şehit Jandarma Er Oğuz Akdağ’ın isminin verildiği parkın hali içeler acısıdır. Mahalle sakinleri, ‘Park içinde çocuklarımızın oynadığı alanda bulunan parke taşları aylardır kaldırılmadı, Çocuklarımıza bir şey olacak diye parka gönderemiyoruz.’ demektedir. Çok mu zor Allah aşkına parkların, tabelaların bakımlarını yapmak? Kış şartlarında bozulan yolları tekrar söylemeye gerek duymuyorum. Söylediklerimiz Başkanımızın bir kulağından girip öbür kulağından çıkıyor. Bozulan yolları yapmak için her halde yaz gelsin törenle başlayalım diye bekliyorlar. Kışın çöken yollar vatandaşımıza saç baş yoldurdu, toz toprak içerisinde bir yaz bizleri bekliyor.”
İYİ PARTİYE KATILANLARA
ROZET TAKILDI
İYİ Parti üyesi olan yeni partililere rozetleri takıldı. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz ile İYİ Parti İl Başkan Yardımcıları Eyüp Hasırcıoğlu, Mehmet Adar ve Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam tarafından Bilal Özkara, Mevlüt Karaaslan, Vedat Çekmez ve Çay Ülkü Ocakları eski Başkanı Aytaç Öztürk’e parti rozetleri takıldı. İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu İYİ Parti’ye katılanları kutladı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme