• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Belediye Meclisi’nin “Mülteci Zammı” için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Afyon Belediye Meclisi’nin “Mülteci Zammı” için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı 'Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması' kararı ile ilgili olarak Mahkeme Yürütmeyi Durdurma Kararı verdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ilgili olarak Mahkeme tarafından “Yürütmenin durdurulması” kararı verildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talebi ile Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde “Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması” kararı alınmıştı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu kararı yargıya taşınmıştı.

AYRIMCILIK VE NEFRET SUÇU GEREKÇESİYLE SUÇ DUYURUSU

Konu yargıya taşınırken şu açıklamada bulunulmuştu:

Afyonkarahisar Belediye meclisinde alınan “Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması” kararının iptaline ilişkin idare mahkemesinde dava açıyor, ilgili ve yetkililer hakkında “ayrımcılık ve nefret suçu” kapsamında suç duyurusunda bulunuyoruz. Daha önce Bolu Belediyesine karşı açtığımız ve kazandığımız emsal dava detaylarını hatırlatmak amacıyla aşağıda paylaşıyoruz. Zulme ve ayrımcılığa maruz kalan muhacirlerin haklarını hukuk önünde savunmaya devam edeceğiz.

MAHKEME YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERDİ

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararın iptali için açılan dava “yürütmenin “durdurulması” kararı alındığı açıklandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ MECLİS KARARININ İPTALİ İÇİN AÇTIĞIMIZ DAVADA YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA KARAR VERİLDİ

Afyonkarahisar Belediye meclisinde alınan “Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması” kararının iptaline ilişkin idare mahkemesinde açtığımız davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme, kararında söz konusu işlemin hangi gerekçelerle hukuka aykırı olduğunu ayrıntılı bir şekilde ele aldı.

Bakmadan Geçme