• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Belediye Başkanı Köksal'dan Bozkurt Açıklaması

Afyon Belediye Başkanı Köksal'dan Bozkurt Açıklaması

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Bozkurt işareti yapması dolayısıyla UEFA tarafından ceza alan Milli Futbolcu Merih Demiral'a sahip çıktı. Köksal, 'Bozkurt ulusal sembolümüzdür UEFA'yı kınıyorum' dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında Hollanda ile karşılaşan Milli Takım’a Zafer Meydanı’ndan destek verdi. Zafer Meydanı’nda kurulan dev ekranda maç yayını yapılırken, Köksal maçtan önce Meydan’ı dolduran vatandaşlara hitap etti. Köksal, “Bu topraklarda sevinçleri paylaşmak, üzüntülere ortak olmak milli bilincimizi artırır. Şunu da çok iyi biliyorum ki;  bu topraklarda, bu memlekette sağcı çıkar, solcu çıkar, ülkücü çıkar muhafazakâr çıkar ama asla vatan haini çıkmaz. Bu meydanda Cumhuriyet’le Atatürk’le, bayrakla bu ülkenin, bu vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü ile sorunu olanlar hariç bütün hemşerilerimle bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Bu memleketi; bu memleketi seven, Cumhuriyet’e, Atatürk’e bayrağa bağlı, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, bu vatanın birliği için canını ortaya koyacak insanlarla birlikte yöneteceğim” dedi.

Haber

ATATÜRK VE BOZKURT VURGUSU

Türklerin tarih boyunca Bozkurt’u sembol olarak kabul ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Köksal, “Ülkelerin sembolleri vardır. Amerikalılar kartalı, İspanyol’lar boğayı, Ruslar ayıyı kendine sembol olarak seçmiştir. Türkler de tarih boyunca Bozkurt’u ulusal sembol olarak kabul etmiştir. Nitekim Cumhuriyet’in ilk yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türklerin ulusal sembolü olarak Bozkurt’un olduğunu belirtmiş, hatta o dönem basılan paralara Bozkurt sembolü de bastırılmıştır. Hepimizin siyasi görüşe bakılmaksızın Bozkurt sembolü nedeniyle futbolcumuza verilen cezayı kınıyorum. Son nefesime kadar Ne Mutlu Türküm Diyene! Yolunuz açık olsun, yolunuz aydınlık olsun, yolumuz her daim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” diye konuştu.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme