Afyon Basını'nın birlikteliği örnek

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'da basın mensuplarının güzel bir birliktelik örneği sergileyip, fedakârca, yoğun mesai harcayarak görevlerini yerine getirdiklerini söyledi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yayınlanan mesajlarla kutlanıldı. 'BASIN ÇALIŞANLARININ SORUMLULUĞU FAZLA' Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında vatandaşların tarafsız, eksiksiz ve doğru haber [&hellip]

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’da basın mensuplarının güzel bir birliktelik örneği sergileyip, fedakârca, yoğun mesai harcayarak görevlerini yerine getirdiklerini söyledi

Haber

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yayınlanan mesajlarla kutlanıldı.
“BASIN ÇALIŞANLARININ SORUMLULUĞU FAZLA”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında vatandaşların tarafsız, eksiksiz ve doğru haber anlayışıyla bilgilendirilmesi, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biri olduğunu belirtti.
Tutulmaz, “Haber almanın ve iletişimin etkin kanallarından olan Gazetecilik mesleği, zor şartlar altında yapılan, büyük fedakârlık, emek ve sabır isteyen bir meslektir. Basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Afyonkarahisar’da basın mensupları güzel bir birliktelik örneği sergilemekte, kamuoyunu doğru bilgiye ulaştırabilmek için fedakârca, yoğun mesai harcayarak görevlerini yerine getirmektedirler. Basın çalışanlarına bu zorlu görevlerini yerine getirmede karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda her zaman destek olmaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Mesleklerini etik, ahlak kuralları çerçevesinde büyük bir özveriyle yapan, il merkezi ve ilçelerdeki yerel gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm basın mensupları ile ulusal basın ve haber ajansları temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.
“GAZETECİLİK CEFASI ÇOK MESLEK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazetecilik çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazetecilik onurlu ve zor mesleklerden biridir. Gazetecilik, sorumluluğu büyük, cefası çok olan bir meslektir. Kamuoyunun haber alması ve bilgilenmesi için gerektiğinde büyük özveriyle, koşuşturan gazeteci kardeşlerimiz bu uğurda ailesini ve sevdiklerini de çoğu zaman ihmal etmektedirler. İlimizde gerek yerel basın kuruluşlarında gerekse ulusal basın kuruluşlarının temsilciliklerinde görev yapan arkadaşlarımızın hepsi, Afyon sevgisi ile dolu olarak, gazetecilik mesleğinin tüm imkânlarını şehrimizin gelişip, güzelleşmesi yönünde kullanmaktadırlar. İlimizin gelişmesine, tanınmasına katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan ilimizdeki tüm internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”
“BASIN DEMOKRASİMİZİN İŞLERLİĞİ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel Eroğlu, özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde vazifesini yapan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını söyleyerek, “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasimizin işlerliği bakımından çok önemlidir. Hükümetimiz döneminde hayata geçirdiğimiz reformlar, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açmış, böylece daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“BASININ SORUNLARI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLMELİ”
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği (ABYD) Başkanı Sezer Küçükkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. 10 Ocak’ı “dayanışma günü” idrakiyle kutladıklarını belirterek, basının sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çeken Küçükkurt, “Öncelikle basın sektöründe mesleki düzenleme” yapılması gerektiğini vurguladı. Küçükkurt sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sürekli itibar kaybeden gazetecilik mesleği ve basın sektörünün gelişmesi açısından yasal boşlukların doldurulması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Sürekli vurguladığımız gibi ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Basın özgürlüğünden basında çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır. Sektörümüzde mesleki düzenleme olmaması; tehdit ve şantaja dayalı etik dışı haberlerin yapılmasına, birikimine, eğitimine bakılmaksızın dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörümüzde boy göstermesine neden olmaktadır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle ülke olarak basının sorunlarını elbirliği ile çözümlemeliyiz.”
10 OCAK’I UNUTMADILAR
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı yayınladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

Bakmadan Geçme