Afyon Basını'nın birliği Türkiye'ye örnek olmalı

Çoban'ın davetine Medya alanındaki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yerel basın kuruluşlarının sahipleri ve çalışanları, köşe yazarları ile ulusal basın temsilcileri katıldı.ÇOK SAYIDAÜRÜN VARKahvaltının ardından ilk konuşmayı 'NO 03 Fırından Yeni' Danışmanı Ali İhsan Kayrın yaptı. Afyonkarahisar'ın gelenekten-geleceğe ekmek ve unlu mamullerinin üretimi ve satışının yapıldığı tesisin kuruluş ve amaçlarını anlattı. Afyonkarahisar'ın coğrafi bilgi işaretli ürünü [&hellip]

Çoban’ın davetine; Medya alanındaki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yerel basın kuruluşlarının sahipleri ve çalışanları, köşe yazarları ile ulusal basın temsilcileri katıldı.
ÇOK SAYIDA
ÜRÜN VAR
Kahvaltının ardından ilk konuşmayı ‘NO 03 Fırından Yeni’ Danışmanı Ali İhsan Kayrın yaptı. Afyonkarahisar’ın gelenekten-geleceğe ekmek ve unlu mamullerinin üretimi ve satışının yapıldığı tesisin kuruluş ve amaçlarını anlattı. Afyonkarahisar’ın coğrafi bilgi işaretli ürünü Patatesli Ekmeğinin aslına uygun olarak üretilerek marka haline getirilmesi düşüncesiyle yola çıktıklarını hatırlatan Kayrın; “Tesisimizde tüm ekmek çeşitlerimiz ekşi maya ile üretilerek satışı yapılmaktadır.  ‘NO 03 Fırından Yeni’de pişirme ve soğutma teknolojisi tüm ekmeklerin el değmeden tüketiciye kadar ulaşmasına imkân verecek şekilde tasarlandı.  Bölgemizin yöresel ürünleri ve de dünyanın çeşitli bölgelerinden lezzetlerin Afyon için hazırlandığı ‘NO 03 Fırından Yeni’nin ürün yelpazesinde ekmekten pastaya, kekten kurabiyeye, çikolatadan dondurmaya kadar çok sayıda ürün bulunuyor. Afyonkarahisar’a dünyanın lezzetlerini getirmeyi amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı “NO 03 Fırından Yeni’ ye bekliyoruz” dedi.
ÇOBAN HER DAİM
BASININ YANINDA
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı H. Hakkı Özsoy, Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel birer konuşma yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın basının her zaman yanında olduğu görüşünde birleşen konuşmacılar, birlik ve beraberlik mesajında da ortak görüş sundu.
BİRLİK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban kahvaltı programının son konuşmasını yaptı. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gelenek haline gelen kahvaltı davetine katılan tüm basın mensuplarına teşekkür eden Çoban, “Nice 24 Temmuz’lara başarı ve birlik beraberlik içerisinde buluşmayı temenni etti. Basın camiası ile geçen 9 yıllık süre zarfında güzel çalışmalara imza attık. Basın camiasını ‘çalışma arkadaşları’ olarak görüyorum. Gazeteci arkadaşlarımız şehrin yetkililerinden herhangi bir telkin, tavsiye ve ısrar olmadan kendi aralarında birlikteliği sağladılar. İki tane derneğimizi tek derneğe düşürdüler. Gerek Mehmet Emin Güzbey kardeşimiz, gerekse Mehmet Abdioğulları kardeşimiz büyük bir anlayış ve fedakârlıkla bu işi tek çatıya indirip kendi aralarında bir ve beraber olduğunu hem ilimize hem de tüm Türkiye’ye gösterdi. Dolayısıyla basın camiası için son bir yıldaki güzel bir gelişmeye hep birlikte şahit olduk. Bu konuda ilimize örnek bir davranış gösterdiniz. Bu birliktelikte kimin emeği geçmiş ise, kim katkı sağladıysa onlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
DAVETE GENİŞ KATILIM
Programa; İGM Başkanı Salih Sel, BYE İl Müdürü Şerife Münire Burcu, BİK  Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı H. Hakkı Özsoy, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Güzbey, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abduoğulları, gazete sahipleri, köşe yazarları, ulusal basın temsilcileri, radyo, dergi, internet medyası ile televizyon kanallarının temsilcileri katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme