Afyon basını görevini yapıyor – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu yıl sekizincisini vermesi ile geleneksel hala dönüşen 24 Temmuz Basın bayramı kahvaltı programı Hıdırlık Seyir Terasında dün sabah gerçekleştirildi. Programa Medya kuruluşlarının sahipleri, yöneticileri, çalışanları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.'ÇOBAN ÖNCÜ OLDU'Kahvaltı akabinde tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayan Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları [&hellip]

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu yıl sekizincisini vermesi ile geleneksel hala dönüşen 24 Temmuz Basın bayramı kahvaltı programı Hıdırlık Seyir Terasında dün sabah gerçekleştirildi. Programa; Medya kuruluşlarının sahipleri, yöneticileri, çalışanları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“ÇOBAN ÖNCÜ OLDU”
Kahvaltı akabinde tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları basın çalışanlarını sevdiğini vurguladığı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını temenni etti. “Gazeteci sorgulayandır her soru bir meydan okumadır” diyen Abdioğulları, “Ama biz bugüne kadar Sayın Başkana hangi soruyu sorarsak soralım, meydan okumak yerine açık, net ve objektif olarak bizlere cevaplamayı ve aklımızdaki soru işaretlerini topluma yansıtmamıza öncü olmuştur” dedi.
“HİÇBİR
YAZARA MÜDAHALE
EDİLMEDİ
Cumhuriyet tarihi boyunca Afyonkarahisar Belediye Kültür ve Sosyal Müdürlüğü’nün kültür hizmetlerinde en hızlı yayın politikasını izlediği kanaatinde olduğunu belirten Abdioğulları, “Müdürlük sayısız eseri Afyonkarahisar’a kazdırmıştır. Bunu yaparken de hiçbir maddi ve manevi beklenti içerisinde olmayıp, tamamen düşünce özgürlüğüne sınırsız yetki vermişlerdir. Hiçbir yazarın yaklaşımına müdahale etmemişlerdir. Bu anlamda Afyonkarahisar olarak çok şanslı olduğumuz düşünüyorum. Sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Burada olmayan hiçbir basın mensubu yok. Bizi bu şekilde bir araya getiren bu organizasyonu sağlayan Başkanıma ekibine ve bu mekânın sahibi Ömer Elçi ve kızı Duygu Elçi’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Afyonkarahisar Gazetecileri Cemiyeti Başkan Vekili İsmail Akar ise tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz basın bayramını kutladı. Akar, yaşanılan günlere bakıldığında bugüne basın bayramı demeyi biraz afakî gördüğünü kaydetti.
NİCE 24 TEMMUZ’LARA
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kahvaltı davetine icabet eden tüm katılımcılara teşekkür ederek nice 24 Temmuz’larda başarı,  birlik beraberlik içerisinde buluşmayı diledi. Çoban, “Basın camiası ile geçen 8 yıllık görev süremizde güzel çalışmalara imza attık. Basın yayın kuruluşları hiçbir zaman görevdekilerin, iktidardakilerin ya da atanmışların, şakşakçısı, yardakçısı elbette değildir. Mutlaka gördüğü, hissettiği, vâkıf olduğu güzel gelişmeleri yazacak, yorumlayacak ve fotoğraflayacak, köşe yazısına taşıyacak. Ama bunun yanında yine yaşadığı şehirle ilgili bir takım yanlışlıklar varsa elbette bunları da iyi niyetle usulünce dile getirecek. Ben inanıyorum ki, görevde olanlar gerek atanmışlar gerek seçilmişler bu yazılanlardan, köşe yazılarından yorumlardan kendisi hakkında bir payda mutlaka çıkaracaktır. Varsa yanlışı düzeltiyordur, ya da en azından hatalı giden bir iş devam ediyorsa hala o işin devam etmesine mutlaka engel oluyordur. Basındaki arkadaşlarımızın yaşadığı şehre veya ülkeye çok güzel katkılar yaptığına inanıyorum” şeklinde konuştu.
AFYON BASINI GÖREVİNİ
YAPIYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin gelişimi adına basın mensuplarıyla birlikte güzel çalışmalara imza  atmaya da devam edeceklerini söyledi. Görev süresi boyunca şahsı ve Belediye hakkında kasıtlı ve kasıtsız çok sayıda haberin yayınlandığını belirten Çoban, “Hiçbir zaman bu arkadaşlarımıza kapılarımızı kapatmak ya da selamını almamak gibi benzeri yaptırımlar uygulamadık. Ben biliyorum ki geçmişte belediyenin kapısından dahi sokulmayan arkadaşlarımız vardı. Bunları doğru bulmuyoruz. Basın, hiçbir zaman bir kişinin, bir kurumun, bir partinin, bir görüşün şakşakçısı, yardakçısı, alkışçısı değildir. Elbette görevini yapacaktır. Bundan dolayı da Afyonkarahisar’daki basınımızın da en güzel şekilde görevini yaptığına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
HAZİRAN AYI
 ‘ALTIN GAZETECİLERİ’ ÖDÜLLERİNİ ALDI
Programda Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından düzenlenen Haziran ayı “Ayın Altın Gazetecileri” yarışmasında sayfa tasarımı dalında birinci olan Gazete-3 çalışanı Ferhat Yüksel ve Haber-Foto dalında birinci olan Kadınına Gazetesi çalışanı İsa Kuş’a Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyesi M. Emin Birliktir,  tarafından ödülleri verildi. Basın İlan Kurumu Müdürü Selami Çalışkan ise yarışmada dereceye giren gazetecileri tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi. >> Burcu AYDIN ve Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme