'Afyon basını görevini iyi yapıyor'

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tarafından basın camiasındaki birliktelik çalışmalarına verdikleri destek nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Program Karayolları Parkı’nda gerçekleştirildi. DESTEKLERE TEŞEKKÜR ŞİLTİ VERİLDİAfyonkarahisar Basın Yayın Derneği adı altındaki birleşme çabasına başından itibaren destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derneğin devamlılığının ve işleyişinin çok daha rahat sağlanabilmesi [&hellip]

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tarafından basın camiasındaki birliktelik çalışmalarına verdikleri destek nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Program Karayolları Parkı’nda gerçekleştirildi.
 DESTEKLERE TEŞEKKÜR ŞİLTİ VERİLDİ
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği adı altındaki birleşme çabasına başından itibaren destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derneğin devamlılığının ve işleyişinin çok daha rahat sağlanabilmesi için Karaman İş Merkezi’nde dernek binası olarak kullanılmak üzere bir yer tahsis etmişti. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği de verdiği bu desteklerden dolayı Karayolları Parkı’nda düzenlenen kahvaltıda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hat işlemeli bir teşekkür şilti takdim etti.
Programda ayrıca, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a da birliktelik çalışmaları ve basın camiasına sağladığı destekler nedeniyle teşekkür edilerek hediye takdiminde bulunuldu.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin Onursal ve Kurucu Başkanı-Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy’a birliktelik çalışmalarında ve derneğin kuruluşunda verdikleri çabalardan dolayı teşekkür şilti takdim edildi.
“BÜYÜK DESTEK VE FEDAKÂRLIK GÖSTERİLDİ”
Programın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin kuruluşunda verdikleri destek nedeniyle şükranları ifade etmek adına bir araya gelindiğini belirtti. Yeni dernek öncesi bir dernek, bir cemiyet olduğunu hatırlatan Küçükkurt, “Sektörümüzde gerçekten bu işe emek verip, elini taşın altına koyan 7 gazete sahibi bir araya gelerek bu birleşmenin nasıl olacağı üzerinde müzakerelerde bulundular. Bu müzakereler sırasında Afyonkarahisar Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları ve Afyonkarahisar Cemiyet Başkanı Mehmet Emin Güzbey mevcut dernek ve cemiyetin fesh edilip, sahip oldukları hakların tamamen yeni derneğe iltihak olması konusunda büyük fedakârlıklar gösterdiler. ATSO ve Megabirlik Medya Başkanı Hüsnü Serteser de adeta lokomotif görevi görerek derleyip toparlayıcı oldu. Bu çalışmalarda en önemli birleştirici unsur, sektörümüzün duayeni mesleğimizin büyüğü Türkeli Gazetesi sahibi Sayın Hacı Hakkı Özsoy beyefendi oldu. Omurganın çatılmasından sonra 7 gazete sahibi bu kez nöbetin bizde olduğunu belirterek Başkanlık görevini bize tevdi ettiler. Bu süreç içerisinde sağladıkları destek nedeniyle başta Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
“BİRLİKTELİK ÖRNEK OLSUN”
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne davetinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehirde yıllardan beri var olan ikili yapının; özveri ile aşıldığını söyledi. Çoban, “Her iki dernek başkanının kadirşinaslığı ile Hacı Hakkı Özsoy ağabeyimizin önderliğinde güzel bir birliktelikle sonuçlandı. Bu konuda Sayın Valimizin öncü rol oynaması da önemliydi. Bu işin başarılmasında çok değerli katkıları oldu. O yüzden Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah bu birlikteliğin diğer kurumlara ya da derneklere de örnek olması temennisiyle tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“AFYON BASINI
 SORUMLULUK SAHİBİ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz programın son konuşmasını yaptı. Tüm basın mensuplarının bir araya gelip ortak bir sinerji oluşturulmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Tutulmaz, “Farklılık muhakkak olacak, olması da gerekiyor. Demokrasi işte bu farklılıkların yönetildiği rejimin adıdır. Eğer biz ortak paydalarda birleşebiliyorsak, bu farklılıklarımızın bir anlamı yok. Afyonkarahisar’da aşağı yukarı bir buçuk yıldır görev yapıyorum. Sorumlu ve görevini iyi yapan bir basınla karşılaştığımı açıkça ifade etmek isterim. Bundan dolayı da hepinizi tebrik etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“BASIN GÖZ KULAK DURUMUNDA”
Basının demokrasilerin bir parçası olduğunu vurgulayan Tutulmaz şunları söyledi: “Demokrasileri demokrasi yapan basının güçlü bir şekilde ortak hareket etmesidir. Bu güçlülükte ancak ilimizde oluşturduğumuz gibi birlik ve beraberlik ortamından doğar. Bizler ülkemizin ve ilimizin geleceğine yönelik, güzelliklerine yönelik ya da olumsuzlukları bertaraf etmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda basın mensupları bizlerin bir yönüyle gözü kulağı konumundadır. Biz her yere ulaşamayız ama sizlerin yaptığı haberler bizlere bir an evvel o alana eğilmemizi ya da bir sıkıntı varsa bir yerde onu hemen çözmemizi öngörür. Bu nedenle biz size teşekkür ediyoruz.”
“TANITIMA AĞIRLIK VERİLECEK”
Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirten Tutulmaz şöyle konuştu: “Bu birlikteliğin ilimize katkı sağlamasını, daha iyi bir enerji, daha iyi bir sinerjiyi yaratmasını diliyoruz. Sağlam bir birliktelik sayesinde ilimizi daha üst bir konuma çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her geçen gün Afyonkarahisar kendinden daha fazla bahsettiriyor, daha fazla yaşanılır bir şehir olma yönünde ön plana çıkıyor, daha çok insanların gelmek istediği bir yer haline geliyor. Bunu da hep beraber sağlıyoruz. Daha iyi bir Afyonkarahisar için tanıtım yönüne ağırlık vereceğiz. Haberleri yaparken ilimize zarar verir mi vermez mi diye değerlendirmemiz gerekmektedir. Bunu yaparken inşallah yöneticiler, basın mensupları ve tüm paydaşlarla birlikte ilimizi layık olduğu yere getireceğiz. Tekrar bir araya geldiğimizin mutluluğu adına öncelikle iki eski başkanımıza daha sonra geçici olarak bu süreci devam ettiren ve nihayette şuan başkanlığı yürüten tüm başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızı da ayrıca teşekkür ediyorum. Hem bu oluşumun sağlanmasında, hem de daha sonra yer tahsisiyle derneği daha kalıcı bir konuma getirmesiyle de kendisine teşekkür ediyorum.”
BASIN ETİK KURULU KURULACAK
Tüm basın çalışanlarının katıldığı kahvaltıda, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle aday adayı olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yeni dönemin kendisi adına hayırlara vesile olmasını diledi. Dernek çalışmalarına yönelik değerlendirme toplantısı da yapıldı. Toplantıda; Valilik öncülüğünde, Valilik, belediyeler, üniversite, öğretim görevlileri, hukuk adamları ve gazetecilerden oluşacak bir basın etik kurulu oluşturulması ve bu kurulun, basın faaliyetlerinin basın etiğine uygunluğu ile ilgili çalışmalar yapması fikri üzerine istişarede bulunuldu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme