Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Barosu’ndan avukatlar için yeni adımlar

Baro Başkanı Av. Turgay

Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Adalet Bakanlığında meslektaşlarına yönelik “Avukat Kredi Kefalet Kooperatifi” ve
TOKİ Başkanlığı ile avukatlara yönelik bir konut projesi yapılması konularında önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, pandemi ile birlikte avukatları olumsuz etkileyen ekonomik krize karşı, Baro olarak hazırladıkları “Avukat Kredi Kefalet Kooperatifi” çalışmasında yapılacak mevzuat değişikliklerini yetkililerle başkentte masaya yatırdıklarını bildirdi.
Baro Başkanı Turgay Şahin konu hakkında, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Zekeriya Birkan ve Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Avukatlık İşlerinden Sorumlu Sevil Yüksel ile 2 Ekim Cuma günü görüştüklerini kaydederek, “Düzenlemelerin çalışılması için Sayın Bakan Yardımcısı ilgili birimlere talimat vermiştir. Bu aşamadan sonra konu Barolarımızın ve TBB’nin takibine bağlı olarak şekillenecektir. Bizim görüşmelerimizde Adalet Bakanlığı’nca konuya sıcak bakılıp, projemiz gerçekleştirilebilir bulunmuştur. Buna göre projemiz hayata geçecek olursa, HMK’da yapılacak bir değişiklik ile mahkeme ‘Maktu vekâlet ücreti’nin belli bir yüzdesinin mahkeme veznesine yatırılmasının dava şartı haline getirilmesi ile elde edilecek meblağın yarısının avukatların emeklilik haklarının iyileştirilmesinde kullanılması ön görülüyor. Biz yüzde 10 oranında teklifte bulundu. Kalan yarısının belli bir süre Avukat Kredi Kefalet Kooperatifi için sermaye, plasman olarak ayrılması, bu süre bittiğinde bu kısmın genç veya muhtaç meslektaşlarımıza karşılıksız aylık ödemelerle aktarılması söz konusu olacaktır.” dedi.
Projenin gerçeklemesi için kararlı ve sebatlı bir takip ve mücadele gerektiğinin altını çizen Şahin, “Ayrıca, aynı tarihli görüşmemizde, TOKİ Başkanlığı ile avukatlara yönelik bir konut projesi yapılması gündeme gelmiş, TOKİ Başkanlığı ile görüşmenin Adalet Bakan Yardımcımız tarafından alınarak birlikte takip edilmesi kararlaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti