Afyon Barosu'nda olağanüstü mali kongre

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, genç avukatları 5 yıla kadar aidat ödemekten muaf tutan düzenleme sonucu Baro olarak aidat gelirlerinin yarısını kaybettiklerini belirtti. Şahin, 'Ekonomik koşullar gereği üyelerimize çok fazla yük olmadan müesseyi ana faaliyet kalemlerinde ayakta tutarak yolumuza devam etmek için mali bir genel kurul yapmaya mecbur kaldık.' dedi.

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı’nın olağanüstü mali genel kurul toplantısı Baro’nun yeni hizmet binasında 21 Ekim 2023 Cumartesi günü öğleden sonra yapıldı.

Haber
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, olağanüstü mali genel kurul toplantısı hakkında Kocatepe muhabirine bilgi verdi. Şahin, şunları söyledi: “Malum olduğu üzere ekonomik şartlar, personel asgari ücretlerindeki artış, temel gider kalemlerimizin birim fiyatlarındaki artış bizi bu olağanüstü genel kurul toplantısını yapmaya zorladı. Bugüne kadar yaptığımız bir takım hizmetlerden fedakarlık yapmak zorunda kaldık. Bazı gider kalemlerimizi azaltmak gibi tedbirlere başvurduk. Ama bugüne kadar topladığımız gelirler artık giderlerimizi karşılamıyor. Özellikle bu yıl çıkartılan kanunla mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızı 5 yıla kadar aidat ödemekten muaf tutan düzenleme Baro olarak aidat gelirlerimizin yarısına mal oldu. Aidat gelirlerimizin yarısını kaybettiğimiz için genel kurulumuza katılan üyelerimizin görüşlerine sunacağımız rakamı bundan sonra memur maaş kat sayısına bağlı olarak bir aidat düzenine geçirmek istiyoruz. Günün ekonomik koşulları nedeniyle Baro olarak bizde olağanüstü tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Gider kalemlerimizde gerçek anlamda bırakın gereksiz olanları gerekli olan ihtiyaçların bile bir kısmını kısmak durumunda kaldık. Ama hem üyelerimize çok fazla yük olmadan hem de bu müesseyi ana faaliyet kalemlerinde en azından ayakta tutarak yolumuza devam etmek için bir anlamda buna mecbur kaldık. Genel kurulumuzda meslektaşlarımızla konuyu tartışacağız.”

Bakmadan Geçme