• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Barosu'na 'Sosyal Baro' ve 'Dayanışma' Vurgularıyla Aday

Afyon Barosu'na 'Sosyal Baro' ve 'Dayanışma' Vurgularıyla Aday

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı için Nisan ayından bu yana çalışmalarını sürdüren Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk,  Yönetim Kurulu Üyesi adayları ile birlikte 'Sosyal Baro' ve 'Dayanışma' vurgusuyla çalışmalarını sürdürüyor

Afyon Barosu'na 'Sosyal Baro' ve 'Dayanışma' Vurgularıyla Aday

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı için Nisan ayından bu yana çalışmalarını sürdüren Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, Yönetim Kurulu Üyesi adaylarını açıkladı. Afyonkarahisar Baro Yönetim Kurulu’na daha önce de görev alan Göktürk, “Adalet İçin Avukat, Avukat İçin Baro anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Sosyal Baroculuğu hedefleyen, hukukun üstünlüğü ve savunmanın kutsallığı için, 'ben' değil 'biz' diyebilen ve kurumsal kimliği ön plana çıkartan, katılımcı, etkin ve ulaşılabilir bir baro için Afyonkarahisar Baro Başkanlığına adayım” dedi. 

MESLEK ETİĞİ VURGUSU


Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, avukatların kişi ve kuruluşların menfaatlerini gözeten hak savunucuları olduklarına dikkat çekerek “Bu kutsal görevi icra ederken karşı karşıya olduğumuz ve çözülmeye muhtaç zorluklar nedeni ile bugün geldiğimiz noktada adalet, hukukun üstünlüğü ve meslek etiği değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm meslektaşlarımızın, birbirine destek olduğu, birbirini anlayabildiği, mesleki dayanışma içerisinde çalışabildiği bir Baro’ya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. 

“BU GÖREVE HAZIRIZ”

Afyon Barosu'na 'Sosyal Baro' ve 'Dayanışma' Vurgularıyla Aday
Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, açıklamasına şöyle devam etti:
“Yönetim kurulu üyesi olarak uzun yıllar yapmış olduğum çalışmalarımdan edindiğim tecrübe, bilinç ve sorumlulukla Baro Başkanlığına adayım. Baromuzu, meslektaşlarımızın haklarını en iyi şekilde savunan, toplumsal adaleti gözeten, hukukun üstünlüğünü hedef edinen ve meslek etiğini her şeyin üstünde tutan bir yapı olarak daha da güçlendirmek istiyorum. Unutmamalıyız ki bu çektiğimiz zorlukları en iyi anlayan ve çözecek olan yine bizleriz. Yaşadığımız sorunları birlikte aşmak için baromuzu daha güçlü, daha demokratik ve daha etkin kılmak adına ekip arkadaşlarım ile birlikte bu göreve hazırız.”

LİSTELERDE KİMLER VAR?


Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk’ün Yönetim Kurulu listesinde Av. Salih Aydoğan. Av. Ömer Mahmut Erdoğan, Av. Esra Yılmaz Kocabaş, Av. Gonca Alhan Okyar, Av. Derya Yılmaz Türk, Av. Hasan Muhammed Sezer, Av. İbrahim Köken, Av.t Mehmet Taşkın, Av. Halime Gizem Çelik Sesigür, Av. Şükrü Emrah Yılmaz ye alıyor. 
Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk’ün Disiplin Kurulu listesinde Av. Hamdi Yakut, Av. Emrah Kara, Av. Halide Yaman, Av. Asude Burçin Özer, Av. Özlem Özer; Denetleme Kurulu listesinde ise Av. Osman Toydemir, Av.İsmet Özener, Av. Hasan Vergili; Türkiye Barolar Birliği delege listesinde ise Av.Yasemin Süren, Av. Ebru Özlem Ketenci, Av. Canan Kestioğlu bulunuyor.

Bakmadan Geçme