• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Baro Seçimi İçin Tarih Netleşti, Adaylar Çalışıyor

Afyon Baro Seçimi İçin Tarih Netleşti, Adaylar Çalışıyor

Afyonkarahisar Barosu'nda Genel Kurul tarihi netleşti. Daha önce aynı listede olan 3 aday, Baro Başkanlığı için çalışıyor.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'in son Genel Kurul'da "Bu dönem son" demesinin ardından Baro kulisleri hareketlenmişti. Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'na atandıktan sonra da "Genel Kurul'da veda konuşması yapacağım" demişti. 

KONGRE TARİHİ 12-13 EKİM

Afyonkarahisar Barosu'nda Genel Kurul tarihi netleşti. Baro'nun Genel Kurul toplantısının 12 Ekim 2024'te Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde, seçimlerin ise 13 Ekim 2024'te Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı Yeni Hizmet Binası'nda yapılması kararlaştırıldı.

Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise Genel Kurul'un ikinci toplantısının 19 Ekim'de yine AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde, seçimlerin de 20 Ekim'de Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı Yeni Hizmet Binası'nda yapılması öngörülüyor.

3 ADAY YARIŞIYOR

Afyonkarahisar Baro Başkanlığına adaylığını açıklayan 3 avukat bulunuyor. Her 3 adayın da önceki Genel Kurul'da Av. Turgay Şahin'e rakip olan Av. Murat Çelikbaş'ın listesinde yer aldığı belirtiliyor.

Çelikbaş'ın listesinden yönetime giren ve şu an Baro Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreterlik görevini sürdüren Av. Melehat İpek Yılmaz Göktürk, mevcut Baro Başkanı Av. Turgay Şahin daha AK Parti İl Başkanı olmadan çalışmalarına başladı. Göktürk'ün CHP'ye yakın olduğu biliniyor. Göktürk'ün listesinde İYİ Parti'den isimlerin de olduğu belirtiliyor.

Yine Çelikbaş'ın listesinden Baro Yönetimine giren ve Baro Başkanlığına aday olan Av. Sedat Toprak'ın da İYi Parti yönetimlerinde bulunduğu kaydediliyor.

Baro Başkanlığına adaş olan Av. Yunus Pektaş'ın ise Millet Partisi'ne yakın olduğu, yönetim listesinde ise pek çok farklı görüşten kişinin bulunduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme