Afyon atak yapıyor, Eskişehir imreniyor

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde atılan adımlar sonuç veriyor. Afyonkarahisar, birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor. Son olarak Vali Çiçek’in açıkladığı Unilig müjdesi, komşumuz ve büyükşehir olan Eskişehir’in de ilgisini çekti. Eskişehir’de Afyonkarahisar kastedilerek “Komşu şov yapıyor, bizimkiler seyrediyor” başlıklı köşe yazısı yayımlandı. Eskişehir gazetesindeki köşe yazısı şöyle: Hasan Polatkan Havalimanı konusunda Eskişehir'e yapılan haksızlığı [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde atılan adımlar sonuç veriyor. Afyonkarahisar, birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor. Son olarak Vali Çiçek’in açıkladığı Unilig müjdesi, komşumuz ve büyükşehir olan Eskişehir’in de ilgisini çekti. Eskişehir’de Afyonkarahisar kastedilerek “Komşu şov yapıyor, bizimkiler seyrediyor” başlıklı köşe yazısı yayımlandı.

Eskişehir gazetesindeki köşe yazısı şöyle:

Hasan Polatkan Havalimanı konusunda Eskişehir’e yapılan haksızlığı günlerce yazdık, çizdik…

Hali hazırdaki yurt dışı seferlerini önemli ölçüde Zafer Havalimanına kaptırdığımız yetmezmiş gibi, Eskişehirliler olarak yıllardır iç hat seferlerinin başlamasını beklerken Zafer Havalimanından iç hat seferlerinin başlayacağını da öğrendik.

Tüm bunların sonrasında dedik ki: ‘Hangi birine yanalım?’

Yurtdışı seferlerde sembolik bir kısmın Eskişehir’e bırakılarak, pastanın neredeyse tamamının Zafer Havalimanına kaydırılmasına mı yanalım?

Yıllardır Hasan Polatkan Havalimanından iç hat seferleri başlayacak diye beklerken, Zafer Havalimanının bu konuda da baskın çıkmasına mı?

Hepsini bırakın bu derece sahipsiz bir şehir olmamıza mı?..

Siz söyleyin hangi birine yanalım?..

***

Ne üzücüdür ki Eskişehir’e karşı yapılan bu haksız yaklaşım ilk olmadığı gibi son da olmayacaktı.

Havalimanı konusu gündemde yerini korurken komşumuz Afyonkarahisar’dan farklı bir konuda yine gol yedik…

‘Türkiye Üniversiteler Arası Spor Ligi Unilig’

Pek çok branşta müsabakaların düzenlendiği Unilig bu sene hangi şehirde düzenlenecek?..

Afyonkarahisar’da düzenlenecek efendim.

***

Söz konusu haberi Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

Müthiş haber… Türkiye üniversiteler arası spor ligi zaferin 100.Yılında Afyonkarahisar’da.9 branşta 5 bin üniversite öğrencisi şehrimizde yarışacak. Bu büyük organizasyonu Afyonkarahisar’a veren ‘Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ Bakanımıza minnettarız. Ünilig federasyonuna teşekkür ediyoruz. Bekliyoruz.”

***

Evet efendim, Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek müjdeyi bu şekilde paylaşıyor…

Müsabakalarda 9 branşta 5 bin üniversite öğrencisi yarışacak.

Dile kolay 5 bin yarışmacı efendim…

Üstelik bu rakam sadece yarışacak öğrenci sayısı.

Bunun yanı sıra teknik kadrosu, malzemecisi, şehir dışından gelecek seyircisi derken, şehre gelecek ziyaretçi sayısını düşünebiliyor musunuz? Ben diyeyim 40 bin, siz deyin 50 bin kişi Afyonkarahisar’ı ziyaret edecek.

***

Pek çok sektörün ekonomik olarak zor günler geçirdiği bu dönemde bu ölçekte biz ziyaretçi sayısının Afyonkarahisar ekonomisine verebileceği ekonomik katkıyı düşünebiliyor musunuz?

Eskişehir’in nasıl bir fırsat kaçırdığını düşünebiliyor musunuz?

İşin aslı düşünmesine bizler düşünüyoruz da asli sorumluluğu olanlar neden düşünmüyorlar?

***

İşin bir diğer ilginç tarafı ise Afyon Valisi Sayın Çiçek’in hemşehrilerine bu müjdeyi verdiği gün, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelmişti.

Ziyaret esnasında Bakan Kasapoğlu’nun yanından bir an olsun ayrılmayan Ak Parti’nin Eskişehir kurmayları hazır fırsat bulmuşken belli bir süre için bile olsa şehir ekonomisini uçuracak böylesi önemli bir organizasyonun neden şehrimizde de düzenlenmediğini sormuşlar mıdır?

Bu sorunun yanıtını bendeniz kadar sizlerin de iyi bildiğine eminim.

Ne diyelim?

‘Komşu şov yapıyor, bizimkiler seyrediyor’ diyelim…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim.

http://mobil.sehirgazetesi.com.tr/haber/komsu-sov-yapiyor-bizimkiler-seyrediyor/48336/

Haber

Bakmadan Geçme