• Haberler
  • Gündem
  • Afyon Askeri Havaalanı’na 5000 kişilik askeri birlik geliyor

Afyon Askeri Havaalanı’na 5000 kişilik askeri birlik geliyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na 5000 kişilik askeri bir birliğin konuşlandırılmasının planlandığını açıkladı. Gazeteniz Kocatepe’nin “Kısa-Kısa” köşesinde yer alan bugünkü yazının ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konunun  detaylarını Afyon Postası’nda katıldığı canlı yayında açıkladı. Afyonkarahisar Askeri Havalanı’nın sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili konunun Milli Savunma Bakanlığı tarafından incelendiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, [&hellip]

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na 5000 kişilik askeri bir birliğin konuşlandırılmasının planlandığını açıkladı.

Gazeteniz Kocatepe’nin “Kısa-Kısa” köşesinde yer alan bugünkü yazının ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konunun  detaylarını Afyon Postası’nda katıldığı canlı yayında açıkladı. Afyonkarahisar Askeri Havalanı’nın sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili konunun Milli Savunma Bakanlığı tarafından incelendiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Zafer Havaalanı yap-işlet-devret modeliyle yapıldığı için oranın kapanması mümkün görünmüyor. Afyon havaalanını açmak için Zafer’in kapanması lazım. En son geldiğimiz noktada Afyon’un havalanına çok büyük bir askeri birliğin geleceği yönünde bilgiler aldık. Aşağı-yukarı 5 bine yakın bir askeri personelin istihdam edileceği bir birlik Afyon’da konuşlanacak. Onu bekliyoruz. O olursa inşallah NATO’ya ait büyük bir üs haline geleceğiz. Üs olursak zaten sivil uçuşlara müsaade edilmez. NATO’ya ait bir üs haline gelecek Afyon havaalanı” dedi.

Bu durumda Afyon havaalanına sivil uçuşların yapılmasının mümkün olmayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Zafer Havaalanı’nın daha verimli kullanılması için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Haber

Bakmadan Geçme