Afyon artık susuz kalmayacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçme adına alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yeni yapılan ilave depolar sayesinde 24 saati aşmayan arıza süreleri içerisinde şehrin su kesintilerinden artık etkilenmediğini söyledi.İKİ KEZ ARIZA OLDU, ŞEHRİMİZ ETKİLENMEDİAkdeğirmen Barajından yeni çelik boru hattı döşendiğini belirten Başkan Çoban '2015 yılı sonuna kadar 11 bin metreküp depomuz [&hellip]

Afyonkarahisar’da yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçme adına alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; yeni yapılan ilave depolar sayesinde 24 saati aşmayan arıza süreleri içerisinde şehrin su kesintilerinden artık etkilenmediğini söyledi.
İKİ KEZ ARIZA OLDU, ŞEHRİMİZ ETKİLENMEDİ
Akdeğirmen Barajından yeni çelik boru hattı döşendiğini belirten Başkan Çoban; “2015 yılı sonuna kadar 11 bin metreküp depomuz varken şu anda 25 bin tonluk ilave depolarımız var. Böylelikle herhangi bir su arızasında, patlamada 24 saat içerisinde bu arızayı giderdiğimiz takdirde artış şehrimiz susuz kalmayacak. Yedeğimiz var artık. Ramazan ayı süresince iki ayrı su patlamamız oldu, ancak şehrimiz bu patlamalardan etkilenmedi. Depolar devreye girmişti. Afyonkarahisar’ın yüzde 85 oranında içme suyu Akdeğirmen Barajından, yüzde 10-15 civarında suyumuz ise Beşler Mevkii’ndeki kuyularımızdan geliyor” dedi.
ŞEHİR SUYU AKIYORDU
Görev süresi boyunca Kadınana Suyunun verildiği çeşme sayısını üçe katladıklarını ifade eden Başkan Çoban; “Ambar Yolundaki Kadınana Çeşmesinin önünde Kadınana Çeşmesi yazıyor ancak şehir suyu akıyordu. Buraya Kadınana suyunu getirdik. Ayrıca, Yeşil Camii, eski Valiliğimizin önüne, Yeşilyol’a, Yonca Altı Camii’nin önüne ve Ambaryolu’na hamdolsun Kadınana suyunu ulaştırdık” dedi.
YAĞMUR SUYU PROJESİNE BAŞLADIK
Kanalizasyon ve yağmur suyunda da büyük hamleler yaptıklarını hatırlatan Başkan Çoban;  “Özellikle yağmur suyu ve kanalizasyon da bu dönemimiz bir rekor kıracak. Erkmen Bölgesinde şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Oteller bölgesinin kanalizasyonu sık sık tıkanıyor.  Sadece Eşrefpaşa ve Selçuklu Mahallesi yağmur suyu için 5 milyon lira para harcadık. Afyon’un şimdiye kadar döşenmiş en geniş çaplı borularını (2,25 metre çapında) Stadyum Kavşağımıza gelen yağmurların Akarçay’a aktaracak yağmur suyu projemize başladık. Dumlupınar, Dervişpaşa ve tüm yukarı mahallelerimiz ve Uzun Çarşı’dan gelen yağmur sularını Akarçay’a aktaracak sistemin ilahesini yaptık” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Battı çıktıda çalışmalar 2017 Mayıs’ta başlayacak

Trafik sorununa çözüm üretmek için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu doğrultuda yapılacak battı çıktılarla ilgili bilgi verdi. Başkan Çoban Maliye Kavşağı’nda yapılması planlanan battı çıktı ihalesinin iptal olduğunu belirterek, “Nasipse 2017 Mayıs ayında çalışmalara başlayacağız” dedi

Maliye Kavşağı’na yapılması planlanan battı çıktı ile ilgili ihalenin yapıldığını; ancak itirazlar olduğu için bu yıl başlayamadıklarını söyleyen Başkan Çoban, “Kamu İhale Kurumundan itirazlarla ilgili yazıyı bekliyoruz. Sistemde gördük ki bizim işlemimiz hatalı bulunmuş. Bu işlemi düzeltiyoruz ve ilk sıradaki müteahhitle sözleşme yapacağız; ancak muhtemelen o bölgede AFJET hattı olduğu için ve 15 Ekim’de de ısınma başladığı için nasipse 2017 Mayıs ayında çalışmalara başlayacağız. Yine 2017 yılı başında Stadyum Kavşağının ihalesini yapacağız. Maliye Kavşağı bittiği anda Stadyum Kavşağındaki çalışmamız başlayacak. 2018 de inşallah Jandarma Kavşağı ve Karayolları kavşaklarıyla birlikte bu dönem içerisinde dört kavşağımızda battı çıktıyı Afyon’da hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
7,5 YILDA 1 MİLYON TON ASFALT SERDİK
Sıcak asfalt çalışmalarında 7,5 yıl içerisinde rekorlar kırdıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; bu süre zarfında tam 1 milyon ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. 7,5 yılda serilen asfaltın son 10 yılda serilen asfaltın üç katından fazla olduğunu söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; “Eski dönem Belediye Başkanlarımız Hayrettin Barut Bey döneminde 140 bin ton asfalt serilmiş. Abdullah Kaptan Bey döneminde 165 bin ton civarında yine asfalt serilmiş. Bizim ise 2009-2016 dönemimiz arasında 1 milyon ton asfalt serildi. Biz 7,5 yılda geçmiş on yılda yapılanın 3 katından daha fazla sıcak asfalt sermiş bulunuyoruz.” diye konuştu.
“HIDIRLIK
YOLUNDA HATA ETMİŞİM…”
Hıdırlık Yolu üzerindeki çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Hıdırlık yolunu doğalaş parke yapılmasını kendim istemiştim, hata etmişim. Alkol alan vatandaşlarımızda bu yolu kullanıyor, sürat yapan aşağı uçar düşüncesiyle parke yapılmasını istemiştim. Ama yapılan güzel yol kullanılmadı. Asfalt yaptık gerçekten yolumuzu kullanmaya başladı. Biz bu yolu Keltepe’den hem Erkmen tarafına bağlıyoruz, hem de Taşlıdere’de öğrenci yurdumuzun arkasından Alparslan Türkeş Köprüsünün arkasına bağlıyoruz. 8 metre genişliğinde bir yolla vatandaş şehir içine girmeden İzmir Yolu tarafından Çavuşbaş, Örenbağ tarafına Kanlıca, Ataköy, Harbiş’e, Konya tarafına karşılıklı olarak rahat bir şekilde ulaşabilecek” dedi.
“BİZE NASİP OLDU”
Kurtuluş Savaşının kazanıldığı topraklar olan Kocatepe yolunun asfaltlanmasının yıllardır konuşulduğunu; ancak yapımının kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başkan Çoban; “Yıllardır konuşulurda ama 20 kilometre yolu hem Şuhut’tan Kocatepe’ye, hem de Kocatepe’den Kışlacık Mahallesi’ne kadar asfaltını yapmak bize nasipmiş. Finansını değerli Bakanımız gönderdi ama asfalt yapmak gerçekten o güzergâhta zordu. O zor şartlarda 20 km yolu asfaltladık. Bu çalışmamız Kocatepe’ye olan rağbeti de arttırdı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bedesten restorasyonu tek örnek

Bedesten Çarşısı restorasyonunun Afyon tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı; “Bedesten Çarşımız esnafı içerisindeyken restorasyonu dokuz ayda yapılan örneği tek yapıdır” şeklinde açıkladı

KASAPLAR ÇARŞISININ ÇEVRESİ DEĞİŞECEK,
KADINLAR PAZARI YIKILIP YENİDEN YAPILACAK
Kadınlar Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’n da gelinen son aşamayı da Afyonkarahisarlılar’la paylaşan Başkan Çoban; “Esnaflarla toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Kasaplar Çarşısı ile ilgili hazırladığımız proje, kurul engeline takıldı. Bizim burayla ilgili projemiz de hazırdı. Komple orayı yıkıp altına otopark üstüne çarşı yapacaktık. Kurula başvurduk, kurul yerinde incelemeye geldi ve tescili olmayan beş binayı daha tescilledi. Dolayısıyla bizim artık Kasaplar Çarşısındaki dükkânları yıkıp yeniden yapma imkanımız kalmadı. Biz de bunu Bedesten Çarşısında olduğu gibi dükkanların çevresini değiştirecek ve üstünü kapalı hale getirecek bir projeyi yaptırıyoruz. Kadınlar Pazarını yıkıp yeniden yapacağız orada sıkıntı yok, çünkü orada tescilli bir yer yok” dedi.
PAŞA CAMİİ’NDE İMAR ÇALIŞMALARI TAMAM
Paşa Camisi ile ilgili imar çalışmalarının sona erdiğini söyleyen Başkan Çoban, hayırsever ve belediyemiz işbirliğiyle bu camimizin tamamlanacağını kaydetti. Göreve geldiği günden bu tarafa türbeleri ihya ettiklerini söyleyen Başkan Çoban, türbelerimizi ihya projelerinin tek tek geldiğini ve bu dönemde tüm türbelerimizi yenileyeceklerini söyledi. Çeşme restorasyon çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Çoban, bir çoğunun restore edildiğini ve yine türbeler gibi çeşmelerin de bu dönem içerisinde tamamını bitireceklerini söyledi.
KENT MÜZESİ TURZİM ALANINA YAPILACAK
Kenti Müzesi hakkında da bilgiler veren Başkan Çoban, Çavuşbaş bölgesine yapılacak Kent Müzesi’nin büyük ve aynı zamanda turizm alanı içerisinde olması gerekliliğine vurgu yaptı.
SEMT PAZARLARINI MODERNLEŞTİRİYORUZ
İlk defa Afyon’da dekoratif pazaryerleri yapmaya başladıklarını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, Karşıyaka Mahallesi’nde ve Fatih Mahallesi’nde çalışmaların tamamlandığını ifade etti. Çavuşbaş Mahallesi’nde de çalışmalara başlayacaklarını aktaran Başkan Çoban, Kanlıca Mahallesi’ni ihaleye çıktıklarını Uydukent ve Harbiş’de ise çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
KÜLTÜR YAYINLARINDA ALTIN ÇAĞ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin kültür yayınlarında altın çağını yaşadığını söyleyen Başkan Çoban; “Kültür yayınlarında rekor kırdık ve kırmaya devam ediyoruz. Şuan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde basılmayı bekleyen 10 kitap daha var. Bu ay içerisinde Abdurrahim Mısri Hazretleri ile ilgili bir kitap yayınlanacak” dedi.
GELDİĞİMDE KOMBİNE
VİDANJÖRÜMÜZ YOKTU, ŞİMDİ 4 TANE
Afyonkarahisar Belediyesi’nde görev geldiklerinde bir tane dahi kombine vidanjörünün olmadığını söyleyen Başkan Çoban; Bir tane dahi kombine vidanjörümüz yoktu. 1 milyon liraya bir taneyi aldık yetmedi, 4 tane daha aldık. Eskiden vidanjörü özel sektör aracılığı ile kullanıyorduk.  Araçları normal piyasa fiyatlarından daha ucuza alıyoruz” dedi.
CENAZELER GÖNDERİLİYOR
Türk Hava Yollarıyla cenazelerimizi ücretsiz buradan gönderiyoruz. Urfalı biri vefat etti diyelim, 340 lira bedelle tabutunu biz veriyoruz, Zafer Hava Limanına teslim ediyoruz, onlar Urfa’ya kadar uçakla cenazeyi aileye teslim ediyorlar. Böyle bir anlaşma gerçekleştirdik.
BAYRAKTEPE
MEZARLIĞI’NDA SU YOKTU
Vatandaşlarımızı Bayraktepe Mezarlığını görmeye davet eden Başkan Çoban; “vatandaşlarımızın burayı görmesini istiyorum. Böyle bir mezarlık yeri Afyon’da olduğu için dua edecekler. Ben göreve geldiğimde Bayraktepe Mezarlığı’nda su yoktu. Her taraf topraktı, yağışta heyelan tehlikesi oluyordu. Tüm taş duvarlarını, beton duvarlarını yaptık, yollarını asfaltladık, çeşmelerini yaptık, ağaçlandırdık. On yıl içerisinde Asri Mezarlığımız gibi yemyeşil olacak” dedi.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Evde sağlık hizmetlerine başlattıklarını söyleyen Başkan Çoban; Halk Sağlığı Müdürlüğmüzleberaber yürütülen çalışmalarda vatandaşlarımızı evinde ziyaret edip temizlik ve bakımlarını yaptıklarını söyledi. Gez gör Afyonkarahisar  projesi adı altında alınan bir otobüsün ilk gezisini Kocatepe’ye gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Çoban; “İlk gezimizi Kocatepe’ye yaptık. İnşallah vatandaşlarımızı Konya, İstanbul, Bursa, Akdağ ve benzeri turistik ve tarihi yerlere ücretsiz götürüp gezdireceğiz” dedi.
UÇAĞA BİNMEYEN ÇOCUKLARA MÜJDE
Yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban;  “Hiç uçağa binmeyen çocuklarımızı inşallah Zafer Havalimanından uçakla İstanbul’a götüreceğiz. Orada bir gün gezdireceğiz” dedi.
DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HİZMETTEYİZ
Doğumdan ölüme kadar olan Belediye hizmetlerinde sınır tanımadıklarını aktaran Başkan Çoban il dışı cenazeleri Türk Hava Yollarıyla vasıtasıyla gönderdiklerini söyledi. Başkan Çoban;  “Türk Hava Yollarıyla cenazelerimizi ücretsiz buradan gönderiyoruz.  Allah Korusun Urfalı bir vatandaşımız vefat etti diyelim, Tabutunu biz veriyoruz, 340 lira bedelle Zafer Hava Limanına teslim ediyoruz, onlar Urfa’ya kadar uçakla cenazeyi aileye teslim ediyorlar. Böyle bir anlaşma gerçekleştirerek vatandaşlarımızın acılı gününde yalnız bırakmıyoruz” dedi.
AKÜLÜ ARAÇ DAĞITIMINDA
 TÜRKİYE REKORU KIRDIK
Engelli vatandaşlarımız için akülü araç dağıtımında Türkiye rekoru kırdıklarını aktaran Başkan Çoban;  Sadece Afyon ve ilçelerine değil, ülkemizin bir çok iline engelli aracı  göndermeye gayret ettiklerini söyledi.  Belediye Tiyatromuz çok güzel işler çıkarttığını da ifade eden Başkan Çoban;  Spor Kulüplerine görülmemiş destek sağladıklarını bildirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Selçuklu Mahallesi’ne Veysel Eroğlu Parkı yapılacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Selçuklu Mahallesi’nde tam 70 bin metrekare alan üzerine bir park yapacaklarını açıkladı. Başkan Çoban, bu parka Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun isminin verileceğini ifade etti

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Selçuklu Mahallemizde sürpriz bir bölgede 70 bin metrekare alan üzerine kurulu çok dehşet bir parkı da inşallah bu dönem Afyonumuza kazandıracağız. Burası her ne kadar Selçuklu Mahallemizin hudutları içerisinde olsa da Necmettin Erbakan Köprüsünün etrafında olduğu için ilimizin her tarafından insanların rahatlıkla ulaşabileceği bir mekan olacak. Bu parka, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun ismini vereceğiz” dedi.
“200 TANE PARKIN ZEMİNİNİ
KAUÇUKLA KAPLADIK”
Afyonkarahisar’da 200 ayrı çocuk parkının zeminlerinin tamamını kauçuk zeminle kapladıklarını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, hiçbir yerde tüm parklarının altının bu şekilde kauçukla kaplanmadığını iddia etti. Göreve geldiğinde Afyonkarahisar’da bir tane halı saha olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, halı saha sayısının şu an 48’e ulaştığını çocuklarımızın toprak veya betonda değil, halı sahalarda top koşturduğunu söyledi.
MASAL PARKI AÇILIŞA HAZIR
Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı’nın açılışa hazır hale geldiğini aktaran Başkan Çoban; “Bu alanda masal dünyamızın figürleri var. Survivor Macera Parkuru var. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün kendi yaptığı bisiklet parkuru var. Çok güzel bir şelale var. Doğaltaşları şelale olarak kullandık, ışıklandırdık. Etrafını 600 metrekare havuz yaparak bu şekilde bir güzel bir çalışmaya imza attık. Yine Selçuklu Mahallemizde Engelsiz Parkımız, Macera Parkımız ve Paten ve Kaykay Pistimiz bitti. Mahallem Spor Yapıyor projesi kapsamında ise bir tane binamız tamamlandı, yakında açacağız. İkincisini de yapacağız” dedi.
ATATÜRK HATIRA ORMANI İSMİ VERİLECEK
Kent Ormanı’na yapılan Şelale Parkı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çoban; bu parkın ismini Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı olacağını açıkladı. Başkan Çoban; “Orada şelalenin yanı sıra çok güzel piknik alanları yaptık. Burayı da Afyonkarahisar Atatürkçü Düşünce Derneği ile bir karar aldık ve oraya Atatürk Hatıra Ormanı ismini vereceğiz. İlave ağaçlar dikeceğiz bunun yanında da bir mesire alana yapağız adı da Atatürk Ormanı ve Mesire Alanı olacak. Halkımızın çok rahat piknik yapabileceği ve dinleneceği güzel bir alan olacak” diye konuştu.
STAD PARK 2 AY İÇİNDE TAMALANACAK
Stad Parkın da iki ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Çoban, “Eski stadyumun yıkılacak olması nedeniyle burada koşan insanlardan bize eleştiri geliyordu. Stadyuma giden insanlar kiremit tozu zeminde koşuyorlardı. Şuan yapacağımız Stad Park’taki koşu yolları tamamen tartan pis olacak, genişliği tam 4 metre. İnsanlarımız hiç tozdan topraktan etkilenmeden rahatça koşabilecek. Etrafını da ağaçlandıracağız. İki ay içerisinde bu parkı bitireceğiz. Kafeterya olacak orada mağarayı da Tema Vakfıyla beraber sergi salonu olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
KARAYOLLARI PARKI’NI 2017’DE
BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Başkan Çoban Karayolları Parkının tesliminin Belediyemize yapılacağını ve daha sonra ihalesine çıkacaklarını da söyleyerek 2017 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Türkiye’nin sayılı kültür merkezleri arasında yer alacak

Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından İsmet Atilla’nın isminin verileceği İsmet Attila Kültür Merkezi’nin
 İtfaiye ve Makine İkmal Müdürlüğü sahasının bulunduğu alana yapılacağı kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin
Çoban, Merkezin Türkiye’nin sayılı kültür merkezleri arasında yerini alacağını söyledi

Bakan İsmet Atilla’nın Afyonkarahisar’a kazandırdığı bir dizi yerler ve hizmetler olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban; ilimize böylesini değer vermiş ve hizmet etmiş Bakan Atilla’ya bir uygun bir tesis yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
MODERN BİR YAPI OLACAK
Kültür Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Çoban; “Uydukent ve AFJET, Sayın Bakanımızın Afyonumuza bir hediyesi…  İsmet Attila Bakanımızın bunların yanı sıra daha bir çok yer ve Afyonumuza kazandırdığı bir dizi hizmet var…  Bizlerde bu yoldan hareketle içerisinde 525 kişilik bir tiyatro salonu, sosyal tesisler, termal tesisler olan bir kültür merkezi yapacağız. Bu tesisi Makina İkmal Müdürlüğümüzün olduğu 15 bin metrekarelik bir alan yapacağız.  Ses, ışık sahne sistemleriyle bir tiyatro salonunda ne isteniyorsa burası da aynen böyle modern bir yapı olacak” dedi.
TERMAL OTEL YAPACAĞIZ
Bölgeye bir de termal tesis yapacaklarını aktaran Başkan Çoban; “Buradaki termal tesislerimiz sadece bir termal tesis değil. Burada kadın erkek ayrı normal ücretle girilen tesislerimiz olacak. Tesislere gelenler sadece termalden yaralanmayacak, içerisinde, termal hamam, Türk hamamı, fitness salonu, güzellik merkezi, bayan ve erkek kuaför salonları olacak. Arka tarafında da hiç kimsenin görmeyeceği bir yerden, maddi olarak termale gitme imkanı olmayan vatandaşlarımız için ücretsiz kadın erkek ayrı ayrı termal hamamlar hizmet verecek”
KÜLTÜR MERKEZİ 2018 SONUNDA BİTECEK
Bu bölgede Afyonkarahisar Belediyesi Konservatuvarının da hizmet vereceğini dile getiren Başkan Çoban: “Burada ayrıca her türlü halk müziği, sanat müziği ve benzeri müziklerin eğitimi verilebilecek. İçerisinde en az 10 tane birebir eğitim odası, en az üç tane büyük salon ve 5-6 tane derslik olacak. Burada musiki ile ilgili tüm çalışmalar faaliyetler yapılabilecek. Etrafında kafeteryaları ve sergi alanları mevcut olacak. Kültür Merkezimizin ihalesini Ocak ayında yapıp Nisan yada Mayıs ayında inşaatına başlayıp, 2018 sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Açılışını da inşallah ismet Atilla Bey’le birlikte yapacağız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme