Afyon, Araplar İçin İdeal Şehir

Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, Afyonkarahisar'ın, Araplar için son derece uygun bir şehir olduğunu vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türk Hava Yolları (THY) katkılarıyla Rusya, Suudi Arabasitan ve Bahreyn’den Afyonkarahisar’a gelen seyahat acentesi yetkilileri Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde 3 gün süreyle şehri gezerek incelemeler yaptı. Heyet Wyndham Termal Otel’de düzenlenen toplantıda otel yöneticileri ve TÜRSAB seyahat acentalarıyla bir araya geldi.

Afyon, Araplar İçin İdeal Şehir

ACENTA TOPLANTISINA GENİŞ KATILIM

Toplantıya Suudi Arabistan’dan; Flyone Şirketi, EASY Travel & Tourısm, Jawwal Travel & Tourısm CO, Alfarıs Intıl Travel And Tourısm, Alrajhı Avıatıon Co. Ltd, Almusafir Holidays, Rawan Tourism, Rwafi Al Ahlam Agency, Alaroub Aldahabeyah, XI Gulf, Arjaa Travel, Elıte World Travel, Premier Travel & Tours, Aldar Travel, Satguru Travel MRS, Packageat Travel Co. W.L.L şirketlerinin yetkilileri, Suudi Arabistan THY’ndan Omar Nasser A Alturaifi katıldı. Toplantıda Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altun, Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansından (TGA) Deniz Yiber, termal otellerin yöneticileri de hazır bulundu.

Afyon, Araplar İçin İdeal Şehir

ALTUN: YABANCI TURİZM ACENTELERİNİ AĞIRLAMAKTAN MEMNUNUZ

Toplantının açış konuşmasını Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altun yaptı. Altun, yurt dışından gelen turizm acentelerini Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansından (TGA) Deniz Yiber’de ajans olarak yürüttükleri çalışmalara anlatarak turizmi canlandırmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

ŞENEL: HAC VE UMRE İÇİN BİZ GİTTİK SIRA ARABİSTAN’DA

Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, konuşmasına Seyyah Evliya Çelebi’nin Afyonkarahisar’la ilgili ünlü eseri Seyahatname de ifade ettiği, “Bu şehir münevver ve ruhani bir şehirdir. İnsan bu şehre girince, kalbi, gözü açılır, bağ ve bahçelerinde gamı dağılır, canına can gelir." sözleriyle başladı. Şenel, “Afyonkarahisar bölgesi Araplar için büyük bir turizm fırsatı anlamına geliyor. Daha önce burada işte Katarlı, Suudi'li emirleri Kuvvetli büyük iş sahiplerini, ailelerini ağırladık. Afyonkarahisar termal sıcak suyu ile Akdağ gibi yeşillik bir dağ manzarasıyla, soğuktur, serindir. Aynı zamanda sakin duruşuyla insanların kafasını dinleyebilecekleri bir bölgedir. Afyonkarahisar Arapların dinlenmek, kafa dinlemek için aradıkları güzel bir şehirdir. Bölgemizde bu anlamda turizmi canlandırmak için hep birlikte çalışacağız. Bölgemizdeki yaklaşık 120 seyahat acentasının 60’ı Suudi Arabistan'lı acentelerle ortak çalışmalar yürütmektedir. Biz Afyonkarahisarlılar’ı Hac ve Umre ibadeti için Suudi Arabistan’a götürüyoruz. Artık zaman Suudi Arabistan’dan turistleri Afyonkarahisar’a getirme zamanıdır. Herkesi bu kontağımızı geliştirerek Afyonkarahisar turizmine katkı sunmaya davet ediyorum.” dedi. Toplantı acente yetkililerinin bire bir görüşmeleri sonunda toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Afyon, Araplar İçin İdeal Şehir

Bakmadan Geçme