• Haberler
  • Spor
  • Afyon Ankaragücü'ne uğurlu geldi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Ankaragücü'ne uğurlu geldi – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü, Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi'ndeki Zafer Stadyumu'nda Akhisarspor'u konuk etti. Geçen senenin Ziraat Türkiye Kupası'na sahip olan ve düşme potasında yer alan Akhisarspor, bu sene de Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor. Süper Lige önem veren Akhisarspor'un Ankaragücü karşısında sergilediği performans galibiyete yetmedi. Maçın başında yüklenen ve istediği golü bulan [&hellip]

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü, Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki Zafer Stadyumu’nda Akhisarspor’u konuk etti. Geçen senenin Ziraat Türkiye Kupası’na sahip olan ve düşme potasında yer alan Akhisarspor, bu sene de Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor. Süper Lige önem veren Akhisarspor’un Ankaragücü karşısında sergilediği performans galibiyete yetmedi. Maçın başında yüklenen ve istediği golü bulan Ankaragücü, geriye yaslanmadan hem ikinci golü aradı hem de galibiyeti kovaladı. Maçın sonuna kadar iki teknik heyette, taktik savaşında birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Ankaragücü’nün Teknik Adamı İsmail Kartal, Akhisarspor’un Antrenörü Safet Susiç’e karşı yaptığı hamlelerle devam eden maçın skoruna müdahale ettirmedi. Susiç ikinci yarıda hücum hattındaki oyuncu sayısını üçe çıkarsa da, Kartal da savunmayı ve orta sahayı kalabalık tutmayı başardı. Akhisarspor’un üçlü hücum oynadığı bir süre Ankaragücü savunmada açıklar verse de durumu toparlamayı başardı. Sahada oynanan oyunda iki kaleci de takımlarının kalesini gole kapatmaya çalıştı ve Akhisar kalesinde gördüğü golle mağlup oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada gelişen Ankaragücü atağında Piınto’nun savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Mokhtar’ın tek pasında topu önünde bulan El Kebir yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu kaleci Fatih’in yanından ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
15. dakikada gelişen Ankaragücü atağında ceza alanı ön çizgisine gönderilen topla buluşan Mokhtar topu rakibinden kurtarmak için hamle yaptı açılan topa Bıfouma sert vurdu top savunmadan döndü.
32. dakikada Ankaragücü sol kanattan etkili atak geliştirdi. Pınto’nun ceza alanına yaptığı ortaya İlhan parlak iyi yükseldi ancak kaleci Fatih, İlhan’dan önce topa parmaklarıyla son anda dokunarak yüzde yüz gollük bir pozisyonu engelleyen isim oldu.
50. dakikada hızlı hücuma çıkan Ankaragücü’nde Bifouma’nın yerden İlhan’a pasını göndermek istedi. Top ters kanada açıldı. İlhan topu kontrol ettikten sonra uzak direğe yaptığı ortaya El Kebir’den önce kale sahasında kafayla müdahale eden Sıssoko topu uzaklaştıran isim oldu.
52. dakikada gelişen Akhisarspor atağında savunma arkasına atılan topta kaleci Hopf ile karşı karşıya kalan Manu, Hopf’dan topu kurtardı ancak kademeye giren Alihan topu kornere gönderdi.
58. dakikada gelişen Akhisarspor atağında Güray’ın ceza alanına gönderdiği ortaya ön direkte Manu dokunamadı. Kaleye paralel giden topa Regatın’den önce savunma dokundu ve topu kornere gönderdi.
62. dakikada yine kontra atağa çıkan Ankaragücü’nde Bıfouma, Anton, El Kebir üçlüsüyle önemli bir pozisyon yakaladı. Ceza sahası sol çaprazında son olarak topla buluşan El Kebir’in vuruşunda top auta gitti.
68. dakikada sağ kanatta topla buluşan Bıfouma, Dany’den sıyrıldı ve ceza alanına girdikten sonra Fatih’e de bir çalım atarak önünü boşalttı ancak vuruşunda top auta gitti.
72. dakikada Akhisarspor savunmadan uzun topla çıktı. Ceza alanı sol köşesinde topla buluşan Güray’ın kafayla ceza alanına gönderdiği topta Regatın’in kafa vuruşu üstten auta gitti.
80. dakikada gelişen Akhisarspor atağında Bilal’in ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Güray’ın vuruşunda Hopf topu kornere çeldi.
81. dakikada Akhisarspor bu kez Regatın ile önemli bir pozisyon yakaladı. Ceza alanı içinde yaşanan karambolde topla buluşan Regattın’in vuruşunda kaleci Hopf bir kez daha golü önleyen isim oldu.
Maçta gelişen ataklarda başka gol olmayınca Ankaragücü 5. haftada Akhisarspor’u 1-0 mağlup etti.

STAT: Zafer Stadyumu
HAKEMLER: Volkan Bayarslan (**), Bahattin Duran (**), Tarık Ongun(**),
MKE ANKARAGÜCÜ: Hopf (***), Alihan (**), Pınto(**), El Kebir (***) (84. Dk Sedat*), Bıfouma (**), Faty (***), Djedje (**), Erdem (**), İlhan Parlak (***), Heurtaux (**) (66. Dk Yalçın *), Youness Mokhtar (**) (51. Dk Anton**)
AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk (**), Vrsajevıc (**) (59. Dk Onur**), Bilal Kısa(***), Barbosa (**)(46. Dk Manu**), Eray(***), Güray Vural(**), Sıssoko(***), Dany(**), Regattın(**), Caner(**), Kadir Keleş (***) (46. Dk Josue **)
GOL: Dk. 12 El Kebir (Ankaragücü)
SARI KARTLAR: Djedje, Bıfouma (Ankaragücü) Dany, Josue, Onur (Ahsisarspor)

“Zemini Türk futboluna kazandıranlara teşekkür ediyorum”

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Akhisarspor’u 1-0 mağlup eden MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör İsmail Kartal maçtan hemen sonra yapılan basın toplantısna katıldı. Rakiplerine uzun zamandır çalıştıklarını belirten Kartal, ayrıca Zafer Stadyumu’nun zeminini beğendiğini ve kendilerine stat konusunda kapılarını açan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a da teşekkür etti

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Ankaragücü, Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki Zafer Stadyumu’nda Akhisarspor ile karşı karşıya geldi. Rakibini 1-0 mağlup etmeyi başaran Ankaragücü hanesine yazdırdığı 3 puanla puanını 7’ye çıkardı.
“AKHİSAR’IN NASIL GOL ATACAĞINI VE YİYECEĞİNİ BİLİYORDUK”
MKE Ankaragücü’nde Teknik Direktör İsmail Kartal, “Akhisarspor’un son 5-6 yıldır bu ligde nasıl futbol oynadığını çok iyi bilen antrenörlerden bir tanesiyim. Nasıl gol atacaklarını biliyorduk. Normalde hedef bir santrafor olmadığı halde kısa toplarla rakibin arkasına atacakları toplarla rakibin sonuca gideceğini biliyorduk. Bunları çok iyi bilerek hafta içinde yaptığımız analizler ile çok çalıştık, nasıl gol yiyeceklerini de biliyorduk” dedi.
“AFYON’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Afyonkarahisar spor camiasına kendilerini iyi şekilde ağırladıkları için teşekkür eden Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Afyon’un zemini açısından stadı gayet güzel buluyorum. Burada görevli arkadaşlara, bu işte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Böyle bir zemini hazırlayıp Türk futboluna sundukları için. Biz maçtan önce bir arayış içine girdik. Bazı kulüpler sahalarının bakımda olduğunu ve bu yüzden statlarını bize veremeyeceklerini söylediler. Ali Koç’u kendim aradım. Uzun yıllardır iyi bir hukukum var kendisiyle. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u arayarak Saraçoğlu’nda maçı oynamak istediğimizi söyledim. Ali Koç ise ‘Seve seve ne demek, biz bu ligde mücadele ediyorsak, herkesin birbirine destek olması gerekir’ dedi. Ancak perşembe akşamı olduğu için geç kaldık. Kendi adımıza organizasyonu yetiştiremedik. Ali Koç bize stadı vermesine rağmen geç kaldık. Ali Koç’a yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Nasip buradaymış, burada da oynamaktan mutlu olduk. Afyon camiasına, taraftarların, başkanına, yönetimine, buradaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, emeği geçen her kim varsa teşekkür ediyorum, bizi çok güzel ağırladılar.” ifadesine yer verdi.

“Ankaragücü geriye yaslandı”

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü’ne 1-0 mağlup olan Akhisarspor haftayı puansız  kapatarak 2 puanda kaldı. Maçtan sonra açıklama yapan Akhisarspor
Teknik Direktört Safet Susiç, Afyonkarahisar Stadyumu’nu ve  zeminini değerlendirdi

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü’ne 1-0 mağlup olan Akhisarspor haftayı puansız kapatarak 2 puanda kaldı. Maçın hemen ardından basın mensuplarının karşısına geçen Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susiç, “Her iki taraf olarak da buraya 3 puan hedefi ile geldik. Fakat özellikle bu tür takımlara karşı özellikle ilk yarıda bir gol yerseniz her şeyi değiştiriyor. Çünkü gördüğünüz gibi Ankaragücü’de golü erken buldu ve geriye çekildi. Sonra biz ikinci yarıda onlardan daha iyi futbol oynadık, gol üretmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. İyi pozisyonlar bulduk ama Ankaragücü savunmaya çekildi bize boş alan bırakmadı.” dedi.
Afyonkarahisar Zafer Stadyumu’nun zemini değerlendiren Susiç, “Sahanın zemin çok iyi çok güzel buldum. Zemin çok hoşuma gitti” ifadesine yer verdi.

Ankaragücü’nden Afyonkarahisar’a teşekkür

MKE Ankaragücü’nden yapılan resmi açıklamada Afyonkarahisar’da kendilerini en iyi şekilde ağırlayan protokole, taraftarlara teşekkür edildi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü ile Akhisarspor Afyonkarahisar’da ligin 5. hafta maçını oynadı. İki takım da Afyon’da olmaktan mutlu olduğu farklı şekillerde açıklarken MKE Ankaragücü teşekkürünü yazılı basın açıklaması ile dile getirdi.
Ankaragücü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bizleri Afyonkarahisar’da en iyi şekilde ağırlayan, statlarının kapısını bizlere açan ve misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyen başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a,  Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Salih Sel’e Afjet Afyonspor Kulübü yönetim kuruluna, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı’na ve Afyonkarahisar halkına teşekkür ederiz.” ifadesine yer verildi.

Bakmadan Geçme