• Haberler
  • Genel
  • Afyon Anadolu'nun parlayan şehri – Kocatepe Gazetesi

Afyon Anadolu'nun parlayan şehri – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlılar'la akşam yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar denilince ilk akla gelenin Kocatepe olduğunu söyledi. Kocatepe ve milli mücadelenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Afyonkarahisar'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Afyonkarahisar'ın gelecek 10 yılın en ilgi görecek şehirlerinden biri olacağını belirten Gül, Afyonkarahisar'ın Anadolu'nun parlayan şehirlerinden biri olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında Korel [&hellip]

Afyon Anadolu’nun parlayan şehri

Afyonkarahisarlılar’la akşam yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar denilince ilk akla gelenin Kocatepe olduğunu söyledi.

Kocatepe ve milli mücadelenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Afyonkarahisar’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Afyonkarahisar’ın gelecek 10 yılın en ilgi görecek şehirlerinden biri olacağını belirten Gül, Afyonkarahisar’ın Anadolu’nun parlayan şehirlerinden biri olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında Korel Termal Otel’de şehit aileleri, protokol üyeleri, iş adamları, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Alkışlar eşliğinde yemeğin verildiği salona giren Cumhurbaşkanı Gül, şehit aileleriyle de tek tek tokalaştı.
CUMHURİYETİN KURULDUĞU TOPRAKLAR, CUMHURBAŞKANIMIZ’LA BULUŞTU
Yemekte Konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın zaferlerin başkenti, cumhuriyetin kurulduğu ve kazanıldığı topraklar olduğunu hatırlattı. Afyonkarahisar’ın binlerce şehidin yattığı mübarek bir yer olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, “Cumhurun başkanı olarak da cumhuriyetin kurulduğu toprakların, Cumhurbaşkanımız’la buluşması da son derece anlamlı. Ayrıca Afyonkarahisar termalin, lezzetin, tarihin ve mermerin de başkenti. İçinde bulunduğumuz Korel Termal bir otel. Bu otelimiz gibi 8 adet beş yıldızlı otelimiz var. 3 tane de bitmek üzere olan 5 yıldızlı otelimiz var. Termal suyumuzun zayi olmaması için yapığımız proje neticesinde Türkiye’de ilk defa termal su birliği oluşturduk. Su israfını önledik. Böylece hem bu oteller bu suyla ısınıyor hem de şifalı suyla bütün Türkiye’de termal kür ve rehabilitasyon ihtiyacı olan vatandaşlarımız buraya geliyorlar. Burası dünyaya mermerciliği öğreten yerdir. Bundan tam 5 bin yıl önce bile burada mermerler işlenir, Roma dahil dünyanın her yerine gönderilirmiş. Nesilden nesile devam eden mermercilik, günümüze kadar gelmiş ve Türkiye’nin her yerinde Afyonlu mermercileri ve onların yetiştirdiği insanları görmek mümkün.” dedi.
EROĞLU, AFYONKARAHİSAR SON 10 YILDA MUHTEŞEM BİR DÖNÜŞÜM YAŞADI
Cumhurbaşkanı Gül’ü Afyonkarahisar’da görmenin mutluğunu yaşadıklarını anlatan Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu ise, tüm Afyonkarahisarlılar adına Cumhurbaşkanı Gül’e şükranlarını iletti. Afyonkarahisar’ın kurtuluş savaşındaki önemine değinen Bakan Veysel Eroğlu, “Bu topraklar mübarek topraklar. Bu mübarek topraklara Cumhurbaşkanımız’ın teşrifleri tüm Afyonkarahisarlılar’ı ziyadesiyle memnun etmiştir. Afyonkarahisar’ın meşhur soğuğuna rağmen, coşkulu bir kalabalığın bütün Afyonkarahisar’da sizi karşılaması da bu memnuniyetin bir tezahürüdür.” diye konuştu. Hükümet olarak Afyonkarahisar’a büyük bir önem verdiklerini ifade eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben de Afyonkarahisar’ın hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum. Afyonkarahisar son 10 yılda muhteşem bir dönüşüm yaşadı. Buranın geçmişini bilen, Afyon Lisesi’nde okumuş bir kişi olarak; son 10 yılda gördüğü büyük mesafeleri görüyorum. Bunda sizin de çok büyük desteğiniz var. Şükranlarımızı arz ediyoruz. Özellikle Afyonkarahisar kendine büyük bir vizyon çizdi. Büyük düşünüyor. Büyük düşünen şehirler arasında yer alıyor. Afyonkarahisar büyük hedefler koydu. 2015 ve 2023 yılı hedeflerimiz var. İnşallah bunların planlamasını yaptık.”
EROĞLU, PANAROMİK MÜZE TASLAĞINI CUMHURBAŞKANINA SUNDU
Hükümetin Afyonkarahisar’da yaptığı icraatları anlatarak ulaşım imkanlarından bahseden Bakan Veysel Eroğlu, hızlı tren inşaatı başladığını hatırlattı. Öncelikle Afyonkarahisar-Ankara arasındaki ilk safhanın inşaa edileceğini vurgulayan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar’ın hızlı trenle İzmir’e bağlanacağını belirtti. Hızlı tren tamamlandığında Ankara’ya ulaşmanın 1 saat 10 dakikaya düşeceğinin altını çizen Eroğlu, ulaşım konusunun şehrin gelişmesinde çok önemli olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’a yapılacak göllerden havalimanına, üniversitenin yatırımlarından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine, Afyonkarahisar’ın artan ihracat rakamlarından yapılacak projelere kadar çok çeşitli bilgiler veren Bakan Eroğlu, Kurtuluş Savaşı panaromik müzesinin fotoğraflı taslağını da ilk kez Cumhurbaşkanı Gül’e tanıttı. Panorama fotoğrafını gösteren Eroğlu, ��Afyonkarahisar istiklalin kazanıldığı Büyük Taaruzun başladığı önemli bir merkez. Nasıl Çanakkale bakanlığımıza bağlı bir milli park ise burada Başkomutanlık Alanı da bakanlığımıza bağlı bir milli parktır. Dolayısıyla bu alan içinde burada 26 Ağustos Tabiat Parkı’nı yaptık. Onun içine İstiklal Harbimiz’i tanıtan bir panaromik müzeyi de resimlerle hazırladık. Ben bunu burada ilk defa size göstererek, görüşlerinizi aldıktan sonra bu yıl inşaata başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
GÜL, AFYONKARAHİSAR DEYİNCE
AKLIMIZA İLK GELEN ŞEY KOCATEPE’DİR
Afyon’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar denince akla ilk Kocatepe’nin, Kocatepe denince de Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Büyük Taarruz’un geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Afyonkarahisar’ı ziyaret etmek böyle bir kış gününe rast geldi. Afyon’un soğuğunu bilir ve hep duyarım. Ama bugün hava soğuk olmasına rağmen pırıl pırıl güzel bir havaydı. Görüşmeler ve ziyaretlerde bulundum. Gün boyu değerlerli vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bu salonda bulunan herkesin elini tek tek sıkmak isterdim ama hepinizin adına şehitlerimizin ailelerinin tek tek ellerini sıkıp onlarla sohbet etme fırsatı buldum. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum. Afyonkarahisar deyince aklımıza ilk gelen şey Kocatepe’dir. Kocatepe deyince de ilk gelen şey büyük Atatürk ve arkadaşları, Fevzi Çakmak, silah arkadaşları ve komutanlar ile Büyük Taarruzu o gün Kocatepe’de başlatmalarıdır. Büyük Taarruzla birlikte Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması aklımıza gelir. Dolayısıyla Afyonkarahisar kahramanlıklarıyla şehitlikleriyle gazileriyle hep meşhur olan bir şehirdir. Ve böyle bir şehrimizde bulunurken başta İstiklal Harbinden başlayarak verdiğimiz tüm şehitleri rahmetle anıyorum.” diye konuştu.
AFYONKARAHİSAR
ANADOLU’NUN PARLAYAN BİR ŞEHRİ
Şehirde büyük bir değişim gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar’ın Anadolu’nun parlayan bir şehri olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’a daha önce defalarca geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Ama o zamanlar milletvekili olarak geldim. Siyasette olduğum dönemde 1990’lı yıllarda çok gelirdim. Uzun bir aradan sonra ilk kez gerçekleşen bu gelişimde Afyonkarahisar’ı çok değişmiş gördüm. Önce bunun mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim. Askeri Havalimanı’na inerken şehir bütün berraklığıyla görünüyordu. Hava da açık olduğu için şehri yukarıdan izleme fırsatı buldum. Yollar, yeni yerleşim yerleri, üniversite tüm bunların ne kadar gelişim olduğunu Anadolu’da parlayan bir şehrin olduğunu görmek beni gerçekten çok gururlandırdı. Çok şükür artık Türkiye’nin sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirleri değil buna ilave edeceğimiz Anadolu’da çok şehirlerimiz var. Bunların içinde parlayan bir şehir de burası Afyon. Bütün Türkiye’yi takip ettiğim gibi burayı da takip ediyorum. Biliyorum buradaki ekonomiyi, buradaki dinamizmi, buradaki hareketliliği ama buraya geliyor olmam sebebiyle bilgilerimi tazelemek amacıyla aldığım brifingler, bilgiler, buraya geldiğimde bütün gördüklerim bu intibahı çok daha güçlendiriyor. Bu oteli, bu salonu bir çok yerde göremezsiniz. Bu otel gibi 8 otelin daha olduğunu söylemek bile başlı başına bu ilin nasıl bir cazibe alanı haline geldiğini, ne kadar çok çekiciliği olduğunu çok açık bir biçimde göstermekte ve hepimizi çok sevindirmektedir. Ayrıca Afyonkarahisar yetiştirdiği devlet adamları Sayın Cumhurbaşkanı Sezer, değerli bakanlar değerli milletvekilleri, değerli işadamları en son yakında kaybettiğimiz Asım Bey başta olmak üzere çok sayıda değerli şahsiyetleri de sunmuş bir ilimizdir. O bakımdan ne kadar kıvanç duysanız azdır.” dedi.
GELECEK 10 YILIN İLGİ ODAĞI AFYON OLACAK
Afyonkarahisar’ın gelecek 10 yıl içinde en ilgi gören şehirlerden biri olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü, “Bugün sabah önce Valilik ziyaretleri, oradan Belediye, Garnizon ve Üniversiteyi ziyaret ederek aldığım bilgiler hep bu anlattıklarımı teyit eden destekleyen nitelikteydi. Yine bugün akşam çok değerli bir firmamızı ziyaret ettim. Orada gördüğüm sadece mermercilikte değil mermer sanayiyle ilgili bütün makinelerin yapılıyor olması Afyon’un zikredilmeye değer çok önemli başarıları olarak görüyorum. Bugün her ziyaretimde de söyledim. Bugün Türkiye’nin her yerinde mermercilik var ama mermerciliği Türkiye’nin her yerine yayan ve ona ilham kaynağı olan Afyonkarahisar olmuştur. Siz olmuşsunuzdur. Bugün Diyarbakır’dan, Kayseri’ye her yerde mermer var ama bunun merkezi ve bunun bir servet olduğunu gösteren ilk burası olmuştur. Otelcilik, turizm, sağlık turizmi ve benzer bir çok konu da buna eklenecektir. Üniversitede aldığım bilgilerde özellikle sağlık turizmine yönelik branşlarında geliştiğini gördüm. Bütün bunlar önümüzdeki 10 yıl içinde bu şehri ilgi odağı haline getirecektir. Gıdaya dayalı sanayi de gelişiyor. Veysel Bey söylemişti ama burada görünce daha iyi anladım ki lezzetin başkenti olmaya aday. Üstelik bu çok kolay bir şey değil. Siz şimdiye kadar bunların pek çoğunu gerçekleştirmişsiniz. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme