Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Allah aşkıyla da zengin bir şehir”

“Ravza’nın Yıldzıları Selman-ı Farisi”

“Ravza’nın Yıldzıları Selman-ı Farisi” isimli kitabın yazarı Sinan Yağmur, Emirdağ İlçesi’nin Davulga Beldesi Hisar Mahallesi’nde bulunan Amorium da hakikati arama yolunda ömrünün bir bölümünü geçiren Peygamber dostu Selman-ı Farisi’yi ağırlayan Afyon’un yer altı kaynakları kadar maneviyatı ve Allah aşkıylada zengin bir şehir olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla Afyonkarahisar’a gelen Yazar Sinan Yağmur’un “Ravza’nın Yıldzıları Selman- ı Farisi” isimli kitap galası ve Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’yi temsilen Endonezya’ya götürerek konser verdirdiği Santur Üstadı Murat Anar’ın tasavvuf müziği konseri Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Turizm Merkezi’nde dün öğleden sonra gerçekleştirildi.
“PROGRAM AŞK GÜNLERİNİN DEVAMI”
Konser programı öncesi konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Vali Mustafa Tutulmaz’ın önderliğinde Afyonkarahisar’ı bir sanat merkezi yapabilmek için başta Afyonkarahisar Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlarla uğraş verdiklerini belirtti. Tanır, “İlimizi sanat merkezi yapabilmek için İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi, kamu kurum ve kuruluşlarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, ilçelerimizin Belediyeleri ve Kaymakamlıklarımızla birlikte ilimizi kültür ve sanat merkezi yapabilmek için çalışıyoruz. AŞK Kültür ve Sanat Günleri öncelikle bunlardan birisiydi. AŞK Kültür ve Sanat Günlerini 10-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdik. Bu çalışmamızda AŞK Kültür ve Sanat Günlerinin devamı şeklindedir. Öncelikle “Ravza’nın Yıldzıları Selman- Farisi” kitabının Yazarı Sinan Yağmur beyefendiye, Santür Üstadımız Sedat Anar beyefendi ve eşi Damla Anar hanımefendiye bizleri kırmayarak ilimize geldikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.
“EMİRDAĞ İNANAÇ TURİZMİNDE ÖNE ÇIKARILMALI”
Afyonkarahisar adına çok önemli olan çalışma doğrultusunda Selman Farisi Hazretlerini önemsediklerini belirten Tanır, “İlimiz adına önem taşıyan bu çalışmayı önemsiyoruz ve Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın özellikle vurgu yaptığı bir konu var. İnanç turizmi açısından Emirdağ ilçemizi Amorium’u öne çıkarmak istiyoruz. Davetimize uyarak gelen tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“SANTÜR ESKİ BİR ENSTÜRMAN”
Santür Üstadı Murat Anar eşi Damla Anar’ın defle eşlik ettiği programda tasavvuf musikisi icra etti. Anar, konser öncesi Santür hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Konser çerçevesinde eşi Damla Anar’ın def, kendisinin santür çalacağını söyleyen Murat Anar, “Santür çok eski Pakistan kökenli bir enstürmandır. Osmanlı da kullanılmıştır. Cumhuriyetimizden sonra maalesef santür icrası çok az düzeyde olmuştur. Konserimizde ilahi ve türküler söyleyeceğiz. Tüm katılımcılar sefa geldi.” şeklinde konuştu.
“ANAR ÇİFTİNİN AŞKI TEMİZ VE ÖRNEK”
Yazar Sinan Yağmur, “Ravza’nın Yıldzıları Selman- Farisi” isimli kitap galası programı kapsamında konferans verdi. Santür Üstadı Murat Anar’ın iyi bir ehli beyt aşığı olduğunu belirten Yağmur, yıllar önce Murat Anar ve eşi Damla Anar için kirletilmemiş, saf ve temiz bir aşk görmek isteyenlerin Anar çiftine bakmalarını söylediğini ifade etti. Sinan Yağmur, güzel ve örnek gençleri gördükçe hayat yolunda ilerleyen herkese Allah’tan Anar çiftinin ki gibi bir aşk nasip etmesini dileyerek konferansına geçti.
“AFYON ÖZEL BASKISI AFYON OKURUNA ÖZEL”
Ravza’nın Yıldızları kitaplarının 1, 2 ve 3 şeklinde yayınlandığını belirten Yazar Sinan Yağmur, kitabın 3’cüsünün ilk yüz bin baskısının sona erdiğini belirtti. Kitap ikinci baskıya giderken İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın “Ravza’nın Yıldzıları Selman- Farisi” kitap galasını Afyonkarahisar’da yapmayı önerdiğini anlatan Yağmur, “Mehmet Tanır bey kitap galasını Afyonkarahisar’da yapmayı önererek gelip gelmeyeceğimizi sordu. Bu iltifat karşısında ne olursa olsun mutlaka Afyonumuza geleceğimi söyledim. Kitabı basan yayınevinden Afyon için ‘Ravza’nın Yıldızları” özel baskı içersin. Yani Afyon özel baskısı olsun. Afyon Kalesi arka kapakta resim olsun, Valilik ve Belediye’nin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Emirdağ Belediyesine yer verilsin diye düşündük. Baskısı ve yetişmesi mümkün olmadı. Program başlamadan 30 dakika önce İstanbul’dan mesaj attılar. Afyon için hazırlanan özel baskının yola çıktığını öğrendim. Akşam Afyon özel baskısı inşallah elimizde olacak. Eğer programa yetiştirilebilseydi katılımcılara takdim etmeyi amaçlamıştık. Buraya gelenlerin gelmeyenlerden bir farkı olmalı. İl Kültür Müdürlüğü, Belediye ve Vali Beyin hediyesi olarak 9 Kasım Cumartesi günü RAM Salonunda kendilerine verilecek kâğıtla gelenlere kitabımızın Afyon özel baskısını imzalayacağım. Bu kitabı okuyup bitirdikten sonra size bu kitabın hediye edilmesine katkısı olanların ölmüşlerine Fatiha okuyup bir Allah razı olsun demenizi rica ediyorum.” dedi.
“MEVLİD-İ NEBİ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN”
Katılımcılar için Hak ve Hak Peygamberi’nin aşığı sahabe Selman Farisi’yi kısa bir zamanda tanıtmaya çalışacağı bir yolculuğa çıkacaklarını belirten Yağmur, “Âlem-i İslam’ın ve ülkemizin Mevlid Gecesi, Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) doğduğu bu gece tüm insanlığa tüm yaratılana bir rahmet, bir selamet, bir esenlik getirir inşallah. Kandilimiz mübarek olsun. Gönül karanlık ve gaflette ise rehavetteyse insan özüne, mayasına, kulluğuna, aşkına, imanına, varlığına, yaratılışına uzak kalabiliyorsa, uzaklaştıkça nurdan uçuruma karanlığa doğru ilerliyorsa işte o zaman kandiller bize ışık tutar. Tıpkı birlikte idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi Kandili gibi. Tüm Afyonumuzun, ülkemizin ve Âlem-i İslam’ın Peygamber Efendimizin doğduğu gece tüm insanlığa ve yaratılanlara kutlu olsun.” diye konuştu.
Program “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” parçasının sahneye çıkan protokol mensupları ve katılımcılarla birlikte söylenmesiyle sona erdi. Santür Üstadı Murat Anar ve eşi Damla Anar ile Yazar Sinan Yağmur’a günün anısına plaket verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti