• Haberler
  • Genel
  • Afyon, afet riskine hazırlıklı – Kocatepe Gazetesi

Afyon, afet riskine hazırlıklı – Kocatepe Gazetesi

Ege Denizi'nde meydana gelen depremler, kentlerin afete nasıl hazırlandıklarını da gündeme getirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar'da afet sonrası müdahale ile ilgili araçların yüzde 80 oranında yenilendiğini, 800 bin metrekarelik toplanma ve çadır alanlarının belirlendiğini söyledi Ege Denizi'nde Cumartesi günü meydana gelen deprem ve ardından oluşan artçı sarsıntılar, dikkatlerin yeniden doğal [&hellip]

Afyon, afet riskine hazırlıklı

Ege Denizi’nde meydana gelen depremler, kentlerin afete nasıl hazırlandıklarını da gündeme getirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar’da afet sonrası müdahale ile ilgili araçların yüzde 80 oranında yenilendiğini, 800 bin metrekarelik toplanma ve çadır alanlarının belirlendiğini söyledi

Ege Denizi’nde Cumartesi günü meydana gelen deprem ve ardından oluşan artçı sarsıntılar, dikkatlerin yeniden doğal afetlerde yoğunlaşmasını sağladı. Afyonkarahisar, afet sonrası müdahale için hazır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afyonkarahisar’ın deprem riskini, alınacak önlemleri, afetin sonrasını ele alacak biçimde çalışmalarını yürütüyor.
YÜZDE 80 YENİLENDİ
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar’ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak “Depremsellik yönüyle ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Planlarımızı güncel tutmaya çalışıyoruz. Ekipmanlarımızın yüzde 80’ini yenilemiş durumdayız. Kurtarma araçlarımızla ilgili çalışmalarımız var. Diğer kurum ve kuruluşların görevleri ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz” dedi.
ALANLAR BELİRLENDİ
Afet sonrası ile ilgili önemli bir konunun “toplanma” ve “çadır” yerleri olduğuna dikkat çeken Buldan, “İl Müdürlüğümüz, diğer kurumlarla işbirliği yaparak toplanma ve çadır merkezlerini belirledi. Fuar Alanı başta olmak üzere, Hıdırlık’ın arka tarafındaki arazi, Karşıyaka Mahallesi’nde, Çevre Yolu üzerinde, Yenice Mahallesi’nde, Selçuklu Mahallesi’nde kültür merkezi de dahil olmak üzere mekanlar belirlendi” diye konuştu.
TOPLAM 800 BİN METREKARE
Afyonkarahisar’da olası bir afetin ardından 800 bin metrekarelik bir alanın kullanılabilir şekilde tasarlandığını hatırlatan Buldan, “800 bin metrekare tespit edilmiş alanımız var. Bütün okulların bahçelerini kullanabiliyoruz. Böyle bir durumda 11 bin 358 adet çadır kurabiliyoruz. Çadırlarımız, 4 ya da 5 kişilik. Ayrıca Van Depremi’nde kullanılan 1000 adet konteynırı da ilimize getirdik” ifadelerini kullandı.
LOJİSTİK DEPO,
TEMMUZ’DA AÇILIYOR
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’a Lojistik Depo kurulacağının altını çizen Buldan, “Muhtemel bir deprem sırasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki 130 personel için olağan durumdan olağanüstü duruma geçiş talimatı verilir. Afyonkarahisar’da kurulacak Lojistik Depo da bizim için önemli. Temmuz ayında açılması beklenen bu depoyla, afet risklerine müdahale bize gerekli araçların depolanmasını sağlayacak” dedi.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme