Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Adliye’si FETÖ davalarında başarılı”

“Afyon Adliye’si FETÖ davalarında başarılı”

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Adliyesi’nin FETÖ davalarında büyük bir başarı elde ettiğini söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
Başkan Kocacan, “Değerli basın mensupları adaletin gecikme de bırakılması gecikme de kalması muhakkakeşitlik ilkesinde birçok şeyin deformasyona uğramasını sağlıyor. Genel Merkezimiz de hukuk işlerinden sorumlu Feti Yıldız Genel Başkan Yardımcımızın açıklamalarında adaletin gecikmesi ile ilgili çok önemli tespitleri var. Bunlardan bir tanesi adaletin temsilde bilirkişinin niteliksiz olması, ikincisin de savcıların delilleri tam toplamaması. Bu dosyalarla ilgili de hükmü verecek hâkimlerinde delile bakmıyor olması hem adaletin gecikmesinde hem de adaletin ortadan adaletli bir şekilde hakkaniyetli verilemeyiş kararının tam kendisi diyor. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması üzerine adliye de bilirkişilerin konunun uzmanı olması, savcılarımızın delilleri ince ve ayrıntı dikkatle toplaması, hâkimlerimizin de Türkiye Cumhuriyeti kanunların da kendisi yetki ve selayetin de adaleti tam nokta da uygulamaları dileğimiz ve isteğimizdir. Yoksa kurumların içinde buna benzer olayların şahsi menfaatler adına sağlanması hiç de doğru değil. Tabi bu konuda Afyon Adliyesi geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz’un yaşanmasında FETÖ olaylarıyla ilgili çok büyük bir başarı elde etmiş bir adliye. Sebebini söyleyelim FETÖ dosyalarında kimse değer biçemezken yani ceza uygulayamazken, yıllarını söyleyemezken Afyon bu konuda bütün illerdeki adliyelere örnek temsil edecek bir davranışla cezai hükümleri uygulamıştır, cezalarını kesmiştir. İşte Afyon’un örnek oluşu bu konuda da önem arz ediyor.” dedi.
Basın toplantısında bir gazetecinin, “Cumhur İttifakı kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ve sizin belediyelerinizle ilgili çalışmalar ne düzeyde, merkezde ki çalışmalardan memnun musunuz?” sorusuna cevap veren Kocacan, “Biz de dikkatle takip ediyoruz. Eksik bir şey varsa söyleriz. Bizim düşüncemizde bir proje varsa onu da paylaşırız. Ancak bizim şöyle bir düşüncemiz yok. Siyasetten birilerini hırpalamak onların üzerinden rahat yapıp bir yere gelme diye bir düşüncemiz yok.” ifadelerini kullandı.