Afyon, AB hedefine ilerliyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 Projesi’nin bilgilendirme toplantısı Budan Termal Otel’de yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Halk Eğitim Merkezleri’nin yöneticileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Avrupa Birliği’nin 2020 hedeflerinde hayat boyu eğitimin toplumun yüzde 15’ine yayılmasının yer aldığını belirterek “Afyonkarahisar il genelinde nüfusun yüzde [&hellip]

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 Projesi’nin bilgilendirme toplantısı Budan Termal Otel’de yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile Halk Eğitim Merkezleri’nin yöneticileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Avrupa Birliği’nin 2020 hedeflerinde hayat boyu eğitimin toplumun yüzde 15’ine yayılmasının yer aldığını belirterek “Afyonkarahisar il genelinde nüfusun yüzde 12’si hayat boyu eğitimlerden yararlanmaktadır. Bu da Avrupa Birliği’nin hedeflerine yaklaştığımızı göstermektedir” dedi.
EĞİTİM, HAYATIN VAZGEÇİLMEZİDİR
Milli Eğitimi Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim daire Başkanı Süleyman Akgün, projenin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirtti.
Sürekli gelişen ve değişen bir dünya düzeni içerisinde hayat boyu öğrenme, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini aktaran Akgün, “Hayat boyu öğrenme, bireysel, toplumsal, sosyal ve istihdamla ilişkili bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri, ilgi ve yeteneklerini geliştirmek maksadıyla yaşam süresinde katıldığı öğrenme, rehberlik ve uygulama faaliyetlerinin bir bütünü olarak tanımlanmaktadır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme