Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Afyonkarahisar'daki 4 milyar TL'lik yatırıma 2 milyar TL'lik hibe verdiği açıklandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Afyonkarahisar’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İlk olarak “IPARD III Prosedürleri Kapsamında Kontrol Sistemlerinin Uygulanmasının Etkinliğinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi" açılış programına katılan Dr. Antalyalı, 42 TKDK il koordinatörlüğü ve 39 il irtibat ofisi personeliyle bir araya geldi.

Yeni dönemde uygulanan IPARD III Programı kapsamında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, personel bilgi düzeyinin yükseltilmesi, IPARD Programı etkinliğinin artırılmasının amaçlandığı ve yerinde kontrol, proje başvuru yönetimi, ödeme talep işlemleri ile destek hizmetleri birimlerinin bulunduğu programda konuşan Dr. Antalyalı, “TKDK olarak ülkemizin tarım ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir sorumluluk üstleniyor, kırsal alanlarda yaşayan insanlarımıza yeni fırsatlar sunmak, ekonomik koşullarını iyileştirmek ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak için yoğun çaba gösteriyoruz. Bu misyonu gerçekleştirmek için her birinizin bireysel katkısının çok değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

TKDK Başkanı Dr. Antalyalı, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, IPARDProgramı kapsamında ilde tamamlanan projelerin kırsal kalkınmaya sağladığı katkılar ve IPARD III Programı dönemindeki hedefleriyle ilgili İl Koordinatörü Zülgari Özdemir’den brifing aldı.
TKDK Personel ve Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü Ahmet Poyraz ile TKDK Basın Danışmanı Cafer Örs’ün de hazır bulunduğu ziyaret kapsamında İl Koordinatörlüğü personeliyle de bir araya gelen Dr. Ahmet Antalyalı, Afyonkarahisar’a kazandırılan yatırımlarda yoğun emek sarf eden tüm personele gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

Antalyalı, Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinde ise ilin tarımsal üretimdeki potansiyelini daha da artırmak amacıyla devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak ile istişarelerde bulundu. 

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

TKDK İl Koordinatörlüğüyle iş birliği çalışmalarında gösterdikleri hassasiyet ve nazik misafirperverliklerinden ötürü Parlak’a teşekkürlerini ileten Antalyalı, akabinde IPARD kapsamında desteklenen, gıda, hayvancılık ve kırsal turizm alanlarında hizmet veren tesisleri ziyaret ederek, işletmelerin sektöre ve istihdama katkıları üzerine faydalanıcılarla görüştü. Girişimciler ise IPARD destekleriyle Afyonkarahisar iline ciddi katkılar sağlandığını ifade ederek, bu süreçte her zaman yanlarında olan TKDK personeline teşekkürlerini iletti.

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

Türkiye-Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve TKDK tarafından uygulanan IPARD Programı kapsamında Afyonkarahisar’da bugüne kadar 4,1 milyar TL yatırım bütçeli bin 11 projeye toplam 2 milyar TL hibe desteği ödendi. Kurulan işletmelerde 4 bin 860 kişilik istihdam sağlanıyor.

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

Afyon'a 2 Milyar TL'lik Hibe

Bakmadan Geçme