Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram

Afyon 6 yıl sonra Cumhurbaşkanı görür mü?

Onur Bayram 27 Ekim 2010 Çarşamba 03:00:00
  Cumhurbaşkanının bir şehre gitmesi pek çok açıdan o şehre katkıda bulunuyor. En kötü ihtimal ile gezi prog- ramında Cumhurbaşkanı’nın geçiş güzergahındaki sokak ve caddeler en güzel şekilde asfaltlanıyor. Köstebek yuvası haline gelen Afyonkarahisar’ı görünce acaba Cumhurbaşkanı ili-mize gelse ne olur diye düşünüyorum. İddia ediyorum aylardır Afyonkarahisarlı’yı bezdiren kazı çalışmaları Cumhurbaşkanı’nın gezi programının kesinleşmesiyle birlikte jet hızıyla tamamlanır. Bir hafta on gün kazılı kalan sokaklarda yapılan çalışmalar bir gecede tamamlanır.
Afyonkarahisar’a en son Cumhurbaşkanı ziyareti 13 Ekim 2004 tarihinde 10’uncu Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleşmişti. Gerçi geçen ay ilimizde düzenlenen İslam Konferansı Örgütü Parlamenter Birliği toplantısının açılışına katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, o tarihte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurt dışında olması nedeniyle Vekaleten Cumhurbaşkanlığı görevini de üstlenmiş olduğunu düşünerek Cumhurbaşkanı geçen ay Afyonkarahisar’a geldi diyebiliriz. Ancak Cumhurbaşkanı Gül’e vekalet eden TBMM Başkanı Şahin o dönemde konakladığı otel ve toplantının yapıldığı otel dışında Afyonkarahisar merkeze gelmemişti.
Kısa bir süre önce cadde ve sokakların isim değişikliğiyle ilgili belediye meclisinde yapılan bir görüşme sırasında Afyonkarahisarlı Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in hakkında söylenen sözlerin ardından Cumhurbaşkanımız Sezer’in o gün gerçekleştirdiği ziyareti gözümün önünde canlandırmaya çalıştım. Ekim ayı olmasına rağmen yine güneşli ve güzel bir gündü. Afyonkarahisarlılar Cumhurbaşkanı Sezer’i görmek için Anıtpark’ın iki yanında toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Sezer’de hemşerileriyle tek tek tokalaşmış, hal hatırlarını sormuştu. Ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katılan Cumhurbaşkanımız Sezer’e ilgi büyüktü.
Aradan yıllar geçti ne Cumhurbaşkanı Sezer ne de halefi Cumhurbaşkanı Gül bir daha Afyonkarahisar’a ziyarette bulunmadı. Oysa ki Dışişleri Bakanlığı görevinde sık sık Afyonkarahisar’a gelen Cumhurbaşkanı Gül’e Afyonkarahisar’ın desteği tamdı. Örneğin başta Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi olmak üzere bazı anayasa değişikliklerini içeren 21 Ekim 2007 tarihli Anayasa Değişikliği Halk oylamasında Afyonkarahisar, Türkiye’de evet oranlarının çok üzerinde bir sonuca imza atmıştı. Afyonkarahisar bu değişikliğe yaklaşık yüzde 20 hayır, yüzde 80 evet oyu ile destek vermişti.
Nisan 2007’de başlayıp Ağustos 2007’de son bulan 367 tartışmalarının ardından Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007 tarihinde Türkiye’nin 11’inci Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. 367 tartışmalarının başından itibaren ilimizde röportaj ve halk görüşlerini alan pek çok gazete Afyonkarahisarlılar’ın tam desteğini almıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Gül’ü 3 yıllık görev sırası içinde hiç göremedik. Cumhurbaşkanı Gül, 39 yıl sonra Burdur’a giden ilk Cumhurbaşkanı oldu. Başbakan Erdoğan adresi gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanı Gül’ün 5 sene mi 7 sene mi görev yapacağına karar verecek. Eğer Cumhurbaşkanı Gül, 5 yıl görev yapacak ve ikinci kez aday olmayacaksa Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin bitmeden ilimize gelebilmesi için 1,5 yıllık bir süre var. Cumhurbaşkanlığı programlarının bir iki aylık yapıldığı düşünüldüğünde aslında bir Afyonkarahisar ziyareti için çok da vakit olmadığı görülecektir.
Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanılığı’nın resmi internet sitesine göre ülkemizde 38 şehre resmi ziyarette bulunmuş. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı bir şehre gittiğinde karayollarından Türk silahlı Kuvvetlerine, belediyelerden bakanlıklara kadar pek çok kurum ve kuruluş seferber olu-yor. Cumhurbaşkanı Sezer’in ilimizi ziyareti öncesi bir hafta içinde yapılan yolları, boyanan bordür ve okulları hatırlıyorum da Afyonkarahisar bir haftada bambaşka bir görünüme kavuşmuştu. Bence hükümet partisi üyelerinin şu an Afyonkarahisarlı’ya yapabileceği en büyük hizmet Cumhurbaşkanı’nın ilimize gelmesinin sağlanmasıdır. Cumhurbaşkanı’nın Afyonkarahisar’a gerçekleştireceği bir ziyaretle bir bakarsınız kendisi aheste ad�� jet olan bir kurum bir anda çalışmaya başlar da Afyonkarahisarlılar’ı canından bezdiren bu kazılar biter.
Yama dolu yollar yapılır.
Hatta üniversite yolundaki yol yapım çalışmasının bitimi bile erkenden gerçekleşebilir.
Hani selefin ilimize faydası yoktu ya (!) halefin faydasını görürmüyüz diyorum…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER