Afyon 2022'de 4 milyon turist hedefliyor

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş, 2022 yazı için 4 milyon turist hedeflediklerini dile getirdi   Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik bakanlığının desteği ile başlayan Frig Vadisi çalışmaları bölgenin turizmine büyük katkı sağladı. Bu çalışmaları Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş'la, NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş, 2022 yazı için 4 milyon turist hedeflediklerini dile getirdi

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik bakanlığının desteği ile başlayan Frig Vadisi çalışmaları bölgenin turizmine büyük katkı sağladı. Bu çalışmaları Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş’la, NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür değerlendirdi.
FRİG VADİSİ BALON UÇUŞLARIYLA GÖRSEL BİR ŞÖLEN
Türkiye’nin termal turizm merkezi Afyonkarahisar, Frig Vadisi’nde başlayan sıcak hava balon uçuşları ve Ayazini Köyü’ndeki restorasyon çalışmalarıyla gezginler için alternatif bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Frig Vadisi ve Emre Gölü üzerinde uçuşları başlayan balonlar, vadinin tarihi ve doğal güzelliklerini havadan görme imkânı sağlıyor. Uçuşlar özellikle manzara ile seyrine doyumsuz anlar oluştururken, bölgenin turizmine de katkı sağlıyor. Toplam alanı 55 hektar büyüklüğünde olan ve adını bu geniş topraklarda uygarlık kurmuş olan Frigler’den alan vadi, oyma kaya mezarları, şapelleri, Bizans ve Roma dönemlerinin önemli eserleriyle Anadolu’nun tarihinde önemli bir yere sahip.
PANDEMİ SONRASI FRİGYA’YA BEKLENTİMİZ 1 MİLYON TURİST
Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş, valiliğin Ayazini Köyü’nde ve bölgede yaptığı restorasyon, reklam ve tanıtım çalışmalarıyla birlikte bölgeye ilginin arttığını belirtti. Okumuş, “Üç ay önce hafta sonları bölgeye 10 araç geliyorsa şimdi bin ile bin 500 arasında araç geliyor. 2019 yılı turist sayımız 2,2 milyondu. Pandemi sonrasında Frigya’yla ilgili ilk beklentimiz 1 milyon. Bu 1 milyonun direkt Frigya amaçlı gelmesini bekliyoruz, eğer bunu termalle de birleştirirsek 2022 yazı için ortalama 4 milyon turist beklentimiz var.” dedi.
8 AYDA 14 MİLYONLUK
YATIRIM YAPILDI
İbrahim Okumuş, yatırımların Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alındığını şu anda 8 aylık süreçte yatırım harcamalarının 14 milyona yaklaştığını bildirdi. Okumuş, “Bunun 4 milyonunu Emre Gölü’nün etrafındaki tesislere harcadık. Şimdi oraya Frigya atla binicilik yapıyoruz. Ayazini’de 50 evin restorasyon çalışmalarını tamamladık.25 tane evin daha restorasyon çalışmalarını planladık. Sonrası için Ayazini Köyü’nde eski ve taş yapılar var. Bunların restorasyon çalışmaları var. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında toplam 50 milyonluk yatırım yapmış olacağız. Burada 50 milyon, 100 milyon harcadım demek aslında yanlış bir ölçü. Bu çalışmalar daha çok eskiyi korumak adına yapılıyor. Tek bir köyle de kalmayacağız. Bölgede diğer köylerimizde var. Bu köylerle ilgili alt yapı ve proje çalışmalarımız da devam ediyor.” diye konuştu.
GÜR: BALON UÇUŞLARI BÖLGE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI VERECEK
NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, bölgedeki tarih ve kültür atağının termal turizme de katkı sağladığını ifade etti. NG Afyon’un şu anda da yüzde 70 dolulukta olduğunu söyleyen Gür, “Afyon’da balon turizmi dört ay önce başladı. Balon uçuşlarının bölge turizmine büyük katkıları olacaktır. Talep arttıkça burada balon sayısının artması da bekleniyor. Balonlar arttıkça burada Kapadokya’da gördüğümüz şekilde görsel bir şölen oluşacak ve her şey yolunda gittiği takdirde balon turizmi mutlaka Afyon’a büyük katkılar sağlayacak. Balon turizmi ve termal turizm mutlaka birbirini destekleyecektir diye düşünüyorum. Termal aslında hep yanlış algılanan turizm türüdür. Yaşlanınca, hastalanınca gidilir diye düşünülüyor. Oysa gençler için de bakımlar ve kürler var. Gençlerimizin termale ilgisini arttırdıkça, balon, tarih ve termal turizm türlerinin birleşeceğini ve birbirlerine katkı sağlayacağına olan inancımız tam. NG Afyon şu anda yüzde 60 dolulukta ve ilerleyen günlerde termal sezonuyla birlikte bu rakamın daha da artarak yüzde 75’leri bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
NG AFYON’DA GASTRONOMİ,
TERMAL VE KÜLTÜR BİRARADA
Hediye Güral Gür, termal keyfi lüksle harmanlayan NG Afyon’un, gastronomi tutkunlarını Afyonkarahisar mutfağının tüm zenginlikleriyle ağırlandığını dile getirerek şunları kaydetti: “Afyon’un tarihi kültüründen gelen izleri lüks ve konforla birleştiren, yüksek standartları ve misafirlerinin konforu için sunduğu ayrıcalıklı imkânlarıyla dikkat çeken NG Afyon, yedi kalite belgesine sahip olma özelliğiyle öne çıkıyor. Termal Wellness programları ile konuklarını sağlıkla buluşturan, uluslararası standartlardaki toplantı salonlarıyla bayi toplantılarından seminerlere, eğitim ve satış toplantılarından lansmanlara birçok etkinliğe ev sahipliği yapan NG Afyon Afyon’un yerel lezzetleriyle de konuklarına eşsiz bir deneyim sunuyor. Kaymak, lokum, sucuk, kaymaklı ekmek kadayıfı denilince ülkemizin akla gelen ilk şehri olan Afyonkarahisar, 2019 yılında attığı adımla ve UNESCO’ya yaptığı müracaatta gastronomi şehri unvanını elde etti. Termal, sağlık ve kongre turizminden sonra gastronomi turizmi konusunda da öne çıkan Afyonkarahisar’ın yerel lezzetlerini usta şeflerin elinden konuklarıyla buluşturan NG AFYON, tadına doyulmaz lezzetlerle termal tatil keyfini taçlandırıyor. Sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinin açık büfe olarak sunulduğu Erguvan Restoran yerel ve dünya lezzetlerinden her damak tadına hitap eden açık büfe sunarken, Farina Restoran, zengin menüsüyle misafirlerine özel bir deneyim yaşatıyor.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme