Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Afyonkarahisar'ın '12 ay turizm' hedefinde önemli bir yeri olduğunu belirtti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başlattığı turizm hamlesi, Afyonkarahisar’ın zenginliklerinin ortaya çıkarılmasını sağladığı gibi turizm sektörünün de dikkatini çekiyor. 

Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor

İLGİLİ KURULUŞLAR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Afyonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı, TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu, Türk Hava Yolları ile Zafer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin destekleri, Afyonkarahisar’ı turizmin gündeminde tutuyor. 

Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor

6 AY DEĞİL HER AY TURİZM

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın Youtube kanalında Gazeteci Mehmet Güneli’nin sorularını cevapladı. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda turizmin 12 aya yayılması için gayret gösterdiklerini belirten Bağlıkaya, “Hepimizin ortak amacı bütün Turizm sektörünün ortak amacı nedir, turizmi 12 aya yaymak. Her zaman söylendiği gibi, tüm Türkiye sathına yaymak ve gelir düzeyi biraz daha yüksek turisti hedeflemek. Bunun nasıl olacağı ile ilgili de bizim de kendi çalışmalarımız var” dedi. 

Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor

POTANSİYELİ OLAN İLLER ÖNE ÇIKACAK

Türkiye’deki turizmin deniz, güneş ve kumdan ibaret kalmaması gerektiğini vurgulayan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Türkiye'de turizm şu anda yavaş yavaş deniz, kum ve güneşe sıkışmış bir duruma doğru geliyor. Turizmin 12 aya yayılması amacıyla projemize Burdur’la başladık. Turizm potansiyeli taşıyan fakat hak ettiği kadar turist almayan, hak ettiği kadar yabancı ziyaretçi ağırlamayan illeri biraz daha öne çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor 

“AFYON’DA ÇOK SIK ETKİNLİK YAPIYORUZ”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Hem iç turizm anlamında hem yurtdışından gelen turist anlamında o bölgeye biraz bir hareket getirmek istiyoruz. Bunu rutin yaptığımız şehirler var, Turizm Yüzyılı çerçevesi dışında. Mesela Gaziantep'te çok sık etkinlik yapıyoruz. Afyon'da çok sık etkinlik yapıyoruz. Oradaki yerel yönetimlerle, Valimizle, Belediye Başkanlarımızla son derece uyumlu birtakım çalışmalar yapıyoruz.”
 

Afyon, 12 Ay Turizm Hedefine İlerliyor

 

Bakmadan Geçme