“Afyon 100’ün üzerinde akademisyen kazandı”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 100'ün üzerinde yeni akademisyeni Afyonkarahisar’a ve üniversiteye kazandırdıklarını söyledi   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Gün FM'de katıldığı canlı yayında, AFSÜ’de son bir yılda gerçekleştirilen faaliyetler ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. “SAĞLIK ALANINDA TEMATİK BİR ÜNİVERSİTEYİZ” İdari yapılanma, akademik kadronun güçlendirilmesi ile cihaz, [&hellip]
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 100’ün üzerinde yeni akademisyeni Afyonkarahisar’a ve üniversiteye kazandırdıklarını söyledi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Gün FM’de katıldığı canlı yayında, AFSÜ’de son bir yılda gerçekleştirilen faaliyetler ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“SAĞLIK ALANINDA TEMATİK
BİR ÜNİVERSİTEYİZ”
İdari yapılanma, akademik kadronun güçlendirilmesi ile cihaz, ekipman ve fiziksel şartların iyileştirilmesi çalışmalarına kuruluştan itibaren öncelik verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu:
“Göreve geldiğim zamandan itibaren akademik personelimizi güçlendirmek için çalıştık. Biz sağlık alanında tematik bir üniversiteyiz. Türkiye’nin her yerini tarayarak bir kısmı eskiden tanıdıklarımız olmak üzere üniversitemizdeki akademik kadroyu genişlettik. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültelerimiz ile Meslek Yüksek Okullarımız olmak üzere 100’ün üzerinde yeni hocamızı ilimize ve üniversitemize kazandırdık. Profesör ve doçent Hocalarımızın sayılarını arttırdık ve ilimizde olmayan bölümlerden hocalarımızı da üniversitemizde göreve başlattık. Sonuç olarak 4 Fakülte, 3 Meslek Yüksekokulu, 1 enstitü ve 1 iktisadi işletme ve 3 merkezde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
“ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİN 200”
Eczacılık Fakültesi’nin ilk kez öğrenci aldığını belirten Prof. Dr. Okumuş, “Bunun yanında Şuhut’ta ve Bolvadin’de meslek yüksekokullarımız hizmete girdi. Üniversitemizin toplamda 6 bin 200 öğrencisi var. Başladığımızda öğrenci sayımız 5 bin civarındaydı. 1250 civarında da akademik personelle hizmete devam ediyoruz. Ayrıca 40 idari personel ve 150 yardımcı sağlık personelini de üniversitemize kazandırdık.” diye konuştu.
“KAMPÜS İKİ BÖLÜME AYRILDI”
Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ve üniversitenin fiziki şartlarını iyileştirmek adına çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Okumuş, şunları söyledi:
“Kampusümüzü iki bölüme ayırdık. Sağ tarafı sağlıkla ilgili hastaların müracaat ettikleri blok olarak, sol tarafı ise eğitim ve idari işlerin yapıldığı blok olarak kullanmaya başladık. Mavi Hastane olarak bilinen A Blok, şu anda idari bina olarak kullanıyor. Burada bulunan poliklinikleri diğer bloklara taşıdık. Hastanemize yıllar içerisinde ihtiyaç arttıkça yeni bloklar eklenmesi geçmişte bazı problemlerin yaşanmasına neden oluyordu. Bazı hastalıklarla ilgili bloklar arası geçişler yaşanıyordu. Artık bunun da önüne geçmiş olduk. Hastalarımız artık bina dışına çıkmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.”
Öğrencilerin eğitimleri için yeni derslik ve laboratuvarlar yapıldığı bilgisini veren Prof. Dr. Okumuş, öğrencilerin tam donanımlı derslik ve laboratuvarlarda eğitim gördüklerini sözlerine ekledi.