AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri ilimizde Kadınanalar olarak bilinen Asiye Sultan, Melek Peyker Sultan ve Nâime Gevher Sultanların türbelerini ziyaret ettiler

İlk ziyaret Kadınana (Ambaryolu) Caddesi’nin başlangıcında bulunan Asiye Sultan türbesine gerçekleştirildi.

Burada indirilen hatmi şerifin duası AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay tarafından yapıldı. Buradaki programın ardından Mevlevi Camiinde medfun bulunan Vatan Şairi Namık Kemal’in annesi Fâtımatü’z Zehra Hanım’ın ve Mevlevi Camii civarında medfun bulunan Melek Peyker ve Nâime Gevher Kadınanaların türbeleri ziyaret edildi.

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

Ziyarete ilimizde kadınlar tarafından kurulmuş olan yardım dernekleri arasında yer alan Küçük Dokunuşlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuriye Kocausta, Gönül Dostları Yardımlaşma Derneği Başkanı Yıldız Değer, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz ve çok sayıda kadın katıldı.

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

AFAYAŞAD Başkanı Muharrem Günay yapmış olduğu açıklamada;  “Afyonkarahisar’ımızda kadınlık ve Kadınanalık bir cinsiyeti ifade etmekten öte bir karakteri ifade eder. Afyonkarahisar’da bilgisi, görgüsü ve hayırlı işlerdeki çalışmalarıyla öne çıkan ve topluma örnek olan hanımlara Kadınana denir.

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

1318 yılında Moğol zulmünden kaçarak ilimize sığına Üçüncü Alâeddin Keykubat’ın kızları Melek Peyker, Naime Gevher ve Asiye Sultanlar bugün dahi Kadınana Suyu olarak bilinen suyu getirmekle, kırk adet köprü ve bin adet kapaklı mezar yaptırmakla kalmamış Selçuklu Sarayındaki edinmiş oldukları yüksek kültürü Afyonlu kadınlarımıza aktarmışlar, yapmış oldukları hayırlı işlerle bugün de onların izinden giden yüzlerce kadınananın yetişmesine vesile olmuşlardır.

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

Kendilerini rahmetle anıyor, onun izinden giden ve birbirleriyle hizmet yarışında bulunan Kadınanalarımızı tebrik ediyoruz” dedi. 

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

AFYAŞAD KADINANA İMAM HATİP ORTAOKULUNA KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDU

Asiye Sultan türbesindeki programın ardından, AFYAŞAD üyeleri tarafından yazılan ve temin edilen kitaplar Kadınanalarımızın adını taşıyan Kadınana İmam Hatip Ortaokulu kütüphanesine bağışlandı.

AFYAŞAD Kadınanalar'ı Unutmadı

Bakmadan Geçme