AFYAŞAD Başkanı Günay: Çok Okuyan Bir Nesil Yetiştirmeliyiz
Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kitap okuma alışkanlığı konusunda dünya ortalamasının gerisinde olduğunu belirterek, 'Çok okuyan bir nesil yetiştirmeliyiz' dedi.
KİTAP İHTİYACI LİSTEDE 130. SIRADA"
Türkiye’de kitap okuma oranının oldukça düşük seviyelerde olduğunu vurgulayan Günay, “Türkiye, kitap okuma ve basma konusunda dünya ortalamasının çok gerisindedir. Türkiye’de kitaba olan ihtiyaç maalesef ihtiyaç listesinin 130. sırasında yer almaktadır. Bu durum bir utanç vesilesidir.” ifadelerini kullandı.
"DEVLET TEŞVİK TEDBİRLERİ ALMALI"
Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve yayıncılığın desteklenmesi gerektiğini kaydeden Günay, “Devlet tarafından kitap okuma ve kitap yayınlama konusunda teşvik tedbirleri alınmalı ve bu tedbirler acil hayata geçirilmelidir.” şeklinde konuştu.
"YAYIN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR"
Şair ve yazarların eserlerini yayımlama konusunda ciddi zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Günay, “Şairler ve yazarlarımızın hazırlamış olduğu şiir, öykü, roman ve inceleme eserlerinin basımı konusunda dernek olarak çok büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bu konuda başta Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve diğer belediyelerden, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Esnaf Odaları gibi kuruluşlardan destek bekliyoruz.” dedi.
"OKUMAYAN MİLLETLER, OKUYANLARA TABİ OLUR"
Günay, tarihte bilgi ve teknoloji üreten milletlerin, okumayan milletleri egemenlikleri altına aldığını belirterek, “Tarih boyunca çok okuyan, bilgi ve teknoloji üreten milletler; okumayan, bilgi ve teknoloji üretmeyen milletleri hakimiyetleri altına almışlardır. Türk milleti vaktiyle çok okuyan bir milletti. Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Düştüğümüz yerden kalkmak ve çok okumak zorundayız.” ifadelerini kullandı.