• Haberler
  • Genel
  • AFTAŞ'ta sömestr yoğunluğu – Kocatepe Gazetesi

AFTAŞ'ta sömestr yoğunluğu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) 2013-2014 güz dönemini dün tamamlanan sınavlarla birlikte sona erdi. Sınavların bitmesiyle birlikte büyük bölümü memleketlerine gitmek için yola çıkan öğrenciler, AFTAŞ Otogar'da yoğunluk oluşmasına neden oldu. AFTAŞ'ın markası 'o lokum' da satışlarında büyük artış sağlayan tatil öncesi AFTAŞ servislerin sayısını arttırarak, hizmette sıkıntı yaşanmamasını sağlıyor Güz döneminin sona ermesiyle birlikte bütünlemeye [&hellip]

AFTAŞ’ta sömestr yoğunluğu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) 2013-2014 güz dönemini dün tamamlanan sınavlarla birlikte sona erdi. Sınavların bitmesiyle birlikte büyük bölümü memleketlerine gitmek için yola çıkan öğrenciler, AFTAŞ Otogar’da yoğunluk oluşmasına neden oldu. AFTAŞ’ın markası ‘o lokum’ da satışlarında büyük artış sağlayan tatil öncesi AFTAŞ servislerin sayısını arttırarak, hizmette sıkıntı yaşanmamasını sağlıyor

Güz döneminin sona ermesiyle birlikte bütünlemeye kalmayacak ya da bütünleme öncesi memleketlerine gidip gelmek isteyen öğrenciler, AFTAŞ otogarın yolunu tuttu. AKÜ’de öğrenim gören 35 bine yakın öğrencinin büyük bir bölümünün geçen haftadan itibaren Afyonkarahisar’dan ayrılmaya başlamasıyla yaşanan yoğunluk önceki gün en üst seviyeye ulaştı. Memleketlerine dönmeye başlayan öğrenciler otogarda memnuniyetle karşılanırken, dün Afyonkarahisar’dan yaklaşık 8 bin öğrencinin otobüslerle memleketlerine hareket ettiği öğrenildi.
BİLET SIKINTISI YOK
AFTAŞ Otogarda yaşanan yoğunluğun öğrencilerin memlekete dönüşe geçmesinden kaynaklandığını söyleyen Afyonkarahisar Otobüs Terminali Müdürü Fatih Yılmaz, yoğunluğa rağmen bilet bulmada herhangi bir sıkıntının yaşanamadığını anlattı. Bir çok firmanın ek seferler yapmaya başladığını ifade eden Yılmaz, öğrencilerin de biletlerini önceden aldıklarını, bunun planlama açısından otobüs firmalarının işini kolaylaştırdığını kaydetti.
Hafta sonuna kadar 23 bine yakın yolcunun otogardan çıkış yapacağına değinen Yılmaz, “Alınan önlemlerle sıkıntı yaşanmaması konusuna gerekenler yapıldı. Özellikle yurtların da olduğu Ahmet Necdet Sezer Kampüsü bölgesine servisleri arttırdık. Üniversitemizin final döneminin son günlerinin, çevre kentlerdeki üniversitelerin final dönemleriyle çakışmaması da bizler için bir avantaj. Hafta sonuna kadar otogarımızdan biletli olan yolcuların yüzde 80’nine yakını üniversite öğrencisi misafirlerimiz. Bugün otogarımızdan yaklaşık 8 bin yolcumuzu uğurlayacağız.” dedi.
O LOKUM’A BÜYÜK İLGİ
Afyonkarahisar’dan en fazla yolculuğun yapıldığı kentler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’nın ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Yılmaz, “Seferlerde sıkıntı yok. Firmalar önceden alınan biletleri göz önünde bulundurarak ek seferleri hizmete sundu. Yani bilet almak için gelen yolcular boş dönmüyor. İnşallah hafta sonuna kadar da böyle olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
AFTAŞ’ın ünü Afyonkarahisar sınırlarını aşan markası o lokuma büyük ilgi gösteren öğrenciler memleketlerine gitmeden Afyonkarahisar’ın ünlü tadı lokumdan da bol bol alıyor. Lokum bölümünün yoğun mesaiyle lokum ve pişmaniye hazırladığı AFTAŞ’ta hiçbir katkı maddesi bulunmayan çikolatalar da ilgi çekiyor. Yoğunluğun hafta başına kadar sürmesi bekleniyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme