• Haberler
  • Gündem
  • AFSÜ'nün Uluslararası Hareketlilik Çemberi Genişliyor

AFSÜ'nün Uluslararası Hareketlilik Çemberi Genişliyor

AFSÜ, 'Uluslararasılaşma Stratejisi' doğrultusunda iş birliklerini ve değişim programlarından yararlanma kapasitesi artırmaya devam ediyor.

Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2024 Teklif Çağrısı Döneminde, üniversitemizin “Ana Eylem 1 – Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri” (KA171) başvuruları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Erasmus Ofisi tarafından başvurusu yapılan ve kabul alan projeler ile üniversite, “Batı Balkanlar” kategorisinde Arnavutluk ve Kosova; “Doğu Ortaklığı” kategorisinde ise Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna ile öğrenci ve personel hareketliliği yürütecek.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yükseköğretim öğrenci ve personeline “ortak ülke” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan KA171 projelerinin amacının, öğrencilerin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini; personelin ise mesleki donanımlarını destekleyerek üniversitelerin kapasitesini artırmak olduğunu söyledi. Her geçen yıl büyüyen ve gelişen AFSÜ’de ortak amaçlar istikametinde çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Rektör Okumuş, “Uluslararasılaşma hedefimizle hem öğrencilerimizin hem de personelimizin ufkunu açacak ve gelişimlerine katkı sunacak yurt dışı öğrenim imkânlarını artırmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle üniversitemizin gelişimine değer katan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme