AFSÜ’nün 5 yıllık vizyonu hazır

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin önümüzdeki 5 yılı kapsayan Stratejik Planı yürürlüğe girdi   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) önümüzdeki beş yılda üstlendiği misyonun yerine getirilerek vizyonuna emin adımlarla ilerlemesine yönelik yol haritası niteliğindeki 'AFSÜ 2023-2027 Stratejik Planı' yürürlüğe girdi. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin iç ve dış paydaşları ile kamuoyuna duyurulan AFSÜ 2023-2027 [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin önümüzdeki 5 yılı kapsayan Stratejik Planı yürürlüğe girdi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) önümüzdeki beş yılda üstlendiği misyonun yerine getirilerek vizyonuna emin adımlarla ilerlemesine yönelik yol haritası niteliğindeki “AFSÜ 2023-2027 Stratejik Planı” yürürlüğe girdi.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin iç ve dış paydaşları ile kamuoyuna duyurulan AFSÜ 2023-2027 Stratejik Planı’nın üniversitenin birimleri tarafından sahiplenilmesi, uygulamaya geçirilmesi, katılımcı bir anlayışla hedeflere yönelik faaliyetlerin ortaya konularak başarılı bir uygulama sürecinin tamamlanmasının sağlanacağını söyledi.
2021’DEN BU YANA
ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR
Planlama dönemi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2023-2027 olarak belirlenen AFSÜ’nün ilk stratejik planının hazırlığı, 25 Şubat 2021 tarihinde başladı. Strateji Geliştirme Kurulunun yönlendirmeleri ve Stratejik Planlama Ekibinin yoğun çalışmaları ile tamamlanan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının değerlendirme raporu ile nihai şeklini alan “AFSÜ 2023-2027 Stratejik Planı” Rektörlük Makamı Oluru ile 01.01.2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yürürlüğe konuldu.
HEDEFLER BELİRLENDİ
AFSÜ’nün Stratejik Planının yürürlüğe girmesi ile birlikte AFSÜ’nün misyonu, vizyonu, temel değerleri ile amaç ve hedefleri bir politika belgesi haline geldi. Ayrıca planda yer alan amaç ve hedeflerin hayata geçirilmesinde sorumluluk, iş birliği ve performans kriteri olarak belirlenen sonuçların takip edilmesine yönelik üniversite birimleri bazında tanımlamalar da yapıldı.
TÜM BİRİMLER SAHİPLENDİ
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, stratejik planda yer alan amaçlara yönelik hedeflerin gerçekleşme düzeyini ölçmeye yönelik hedef kartlarındaki performans göstergelerinin, planın başarısında belirleyici olduğuna dikkat çekerek, tüm birimlerce sahiplenilmiş ve koordinasyon içinde gerekli faaliyetlerin tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Prof. Dr. Okumuş, yapılan faaliyetlerin ve gösterge gerçekleşmelerinin İdari Faaliyet Raporu ve diğer raporlar aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine ekledi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme