• Haberler
  • Gündem
  • AFSÜ'den tıbbi bitki üretimi için bir adım daha: Afyonkarahisar’da sıra dışı ve nadir meyveler yetiştirilecek

AFSÜ'den tıbbi bitki üretimi için bir adım daha: Afyonkarahisar’da sıra dışı ve nadir meyveler yetiştirilecek

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik altyapı geliştirme çalışmaları sürüyor   AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş başkanlığında bir ekip, katma değeri yüksek tıbbi bitki ve meyve türlerinin belirlenmesi amacıyla Antalya'ya inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlisi [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik altyapı geliştirme çalışmaları sürüyor

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş başkanlığında bir ekip, katma değeri yüksek tıbbi bitki ve meyve türlerinin belirlenmesi amacıyla Antalya’ya inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Amir Soltanbeigi katıldı.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve beraberindeki uzman araştırmacılar, Antalya Topallı Köyü’nde bulunan Tropik, Sub-tropik fidan ve meyve üretimi yapan bir işletmede incelemelerde bulundu. Türkiye şartlarında açık arazide ve sera ortamında kültüre alınmış tropik, sub-tropik meyve veren sarılıcı, çalı veya ağaç formundaki elliden fazla bitkiyi görme fırsatı bulan ve Afyonkarahisar’ın iklim şartlarında kültürü mümkün türleri yakından tanıyan ekip üyeleri, işletme sahibi Mühendis Abdurrahman Kuyucu’dan bilgi aldı.
“PİKAN CEVİZİ AFYONKARAHİSAR’IN FARKLI BÖLGELERİNDE KÜLTÜRE ALINACAK”
Rektör Okumuş, üniversite-sanayi işbirliklerinin Türkiye’nin üretim potansiyelinin artırılmasına yönelik girişimler olması açısından önemli olduğunu söyledi. Antalya’da inceledikleri bitki türleri arasında sıcak iklim meyvesi olarak tanınan ve 39 farklı çeşidi ile öne çıkan Pikan Cevizinin, Afyonkarahisar bölgesine kolay adaptasyon sağlayabilecek varyetelerinin mevcut olduğunu belirten Prof. Dr. Okumuş, doymamış yağ asitleri yönünden çok zengin olan bu bitkinin kısa zamanda Afyonkarahisar’ın farklı bölgelerinde kültüre alınacağını söyledi.
“SIRA DIŞI VE NADİR MEYVELERİN
LİSTESİ HAZIRLANIYOR”
İklim açısından Afyonkarahisar bölgesine uyum potansiyeline sahip ve tıbbi özellikleri olan sıra dışı ve nadir meyvelerin listesini hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Okumuş, bu bitkilerin yetiştirilmesi ve araştırma amaçlı gözlem altında tutulması için Zafer Sağlık Külliyesinde gerekli yetiştirme sahası çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme