Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’den güzel haberler yakında

Medya ile el ve

Medya ile el ve gönül birliğine verdiği önemi sıkça tekrarlayan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, tarih vermemekle birlikte yakında kamuoyuna güzel haberler vereceğini müjdeledi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sonrasında medya çalışanlarına özel AFSÜ Kafe Resteurant’ta bir akşam yemeği verdi. Yemekte Rektör Okumuş’un yanı sıra; AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Doçent Dr. Ahmet Ali Tuncer, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, gazete sahipleri, ajans muhabirleri, medya çalışanları yer aldı.
“YAKINDA GÜZEL HABERLER VAR”
Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş 10 Ocak’ta ki program yoğunluğunu göz önüne alarak daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi noktasında gerçek anlamda medya çalışanlarının büyük zahmetlere katlandıklarına değinen Okumuş, “Tüm medya çalışanlarının geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, akşam yemeği davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden beri yerel ve ulusal seviyede kamu ve özel sektör paydaşlarımızla işbirlikleri kurup yeni işbirlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Bu gayret içerisindeyiz. İnşallah bu gayretlerin bir kısmının sonuçlarını aldık. Önümüzde ki süreçte yeni güzel haberlerimiz olacak. Sonuç almaya ve gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
“URSU VE MANDAL KISA
SÜREDE AFYON’A GELECEKLER”
Nurullah Okumuş, Dünya Sağlık Örgütü’nde Genel Müdür olarak çalışırken yürüttükleri bir işbirliği olduğunu bundan sonra da AFSÜ olarak Dünya Sağlık Örgütü ile bir işbirliği yürüteceklerini açıkladı. Sözünü ettiği işbirliği kapsamında güzel projeleri Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte hayata geçireceklerini aktaran Okumuş, “Sayın Temsilcimiz Pabel Ursu’da bize bu konuda bize ciddi destek veriyor. İnşallah kendisi yakın zamanda burada olacak. TÜBİTAK’la ilgili çalışmalarımız, projelerimiz var. TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal bize özledikleri tematik üniversite olmamız nedeniyle üniversitemize ciddi önem gösteriyor. Kısa süre içerisinde kedisi burada olacak. Hem projelerimizi konuşacağız hem de kendilerinin üniversitemize destekleri olacak.” diye konuştu.
“GELECEK YIL BİR KAÇ
YENİ BÖLÜM DAHA AÇILACAK”
Yapılan çalışmaları daha önceki toplantılarda detaylarıyla anlattığını dile getiren Okumuş, çeşitli yenilikler hakkında bilgi verdi. AFSÜ’de Kemik iliği nakillerinin yapılabilmesi için ruhsatlandırma süreci olduğunu kaydeden Okumuş, “Kemik iliği nakilleri için ruhsatlandırma sürecini tamamladık. Önce ki gün itibariyle Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatımız onaylandı. İnşallah bize tebliğ edildiği andan itibaren çalışmalarımıza hızlı şekilde başlayacağız. İlimizde özellikle kan kanseri ile ilgili sıkıntısı olan çocuklarımızın, kardeşlerimizin tedavilerini burada olabilmeleri için her türlü desteği vermiş olacağız. Eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzde ki yıl inşallah ilimizde, üniversitemizde bir kaç tane daha yeni bölüm açma durumuna geldik. Bununla ilgili çalışmalarımız var. İnşallah 27 Ocak 2020’de YÖK’te bir görüşmemiz olacak. Tablo biraz daha netleşecek. Şimdilik herhangi bir isim vermek istemiyorum.” şeklinde konuştu.
“AFLORA MARKALI TIBBİ AROMATİK
BİTKİ ŞİRKETİ KURULDU”
AFSÜ’nün tematik üniversite olması nedeniyle hedef olarak seçilen ilaç üretimi, tıbbi aromatik bitkiler, sağlık turizmi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Okumuş şöyle konuştu:
“Geçen hafta TOBB’da ki görüşmelerimiz de bir sunumda yaptık. Yeni bir gelişme olarak tıbbi aromatik bitkiler ve ilaçla ilgili üniversitemizin Teknolojik Transfer Ofisi’nde geçen hafta itibariyle ‘Aflora’ markasıyla tıbbi aromatik bitkilerle ilgili şirketimizide kurduk. Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili her türlü bilimsel çalışma, ilaç çalışmaları ve tıbbi aromatik bitkilerin tıbbi yararı veya gıda takviyesi için kullanımı ticari faaliyetine kadar her türlü faaliyette bulunacak Aflora Şirketimizde inşallah yakın zamanda da ilaç şirketimizin kuruluşunu da inşallah müjdelemiş olacağız. Çalışmalarımız devam ediyor.”
“AFSÜ YÖNETİMİ YAPICI
YÖNLENDİRİCİ ELEŞTİRİYE AÇIK”
Fiziki alt yapıda değişiklikler, yenileşmeler yaptıklarından söz eden Okumuş şunları söyledi:
“Alt yapı ile ilgili çalışmaların son aşamasına geldik. İkinci yarı yıldan itibaren inşallah öğrencilerimize kendi yeni modern dersliklerimizde hizmet vermeye başlayacağız. Benim medya mensuplarından özel ricam üniversite ile ilgili, kuruluşumuzla ilgili, bizlerle ilgili, şahsımla ilgili her türlü yapıcı yol gösterici eleştiriye açık olduğumuzu bilmenizdir. Bunu net şekilde ifade etmek istiyorum. Ancak dışarıdan başkalarından duyulan bilgileri basında zikretmeden önce bizlerden teyit ediniz. Açık yüreklilikle söylüyorum; eğrisi, doğrusu ne varsa medyaya dos doğru ifade edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu konuda her zaman kapımız açıktır. Telefonlarımızda açıktır. Doğruluğu teyit edilmeden lüften haberler yapılmasın. Çünkü bunlar bazen üniversitemize, ilimize zarar veriyor. Ama bir eksiğimiz kusurumuz varsa onları bize bildiriniz. Biz onları düzeltmeye hazırız. Mesela asansörle ilgili sıkıntımız vardı. Hepsi kırmızı etiketliydi. Artık hepsi yeşil etiketli durumdadır. Bununla ilgili görevimizi yerine getirdik. Buna benzer bize yol gösterecek eleştirileriniz üniversitemizin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Ama altı tam doldurulmayan ve doğru olmayan haberlerde üniversitemize ve ilimize zarar verecektir. Medyanın her türlü soru ve görüşüne açığım, açığız. Kapımı, telefonlarımız her zaman açık. Her konuda bilgi vermeye hazırız.”
“MOTİVASYON VE MUHABBET ÖNEMLİ”
Nurullah Okumuş, basın mesleğinin etik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, gazetecilik mesleğinin hak ve sorumluluklarının bilincinde olan medya çalışanlarının, halkın kanaat ve beklentilerini objektif şekilde yansıtan, yapıcı öneri ve görüşlerinden azami derece de yararlanarak AFSÜ’de el birliği ve işbirliğiyle daha iyisinin yapılabileceğine olan inancını dile getirdi. Okumuş, “Basın her zaman kuruluşların, kurulların şehirlerin ve ülkenin dışarıya açılan bir kapısıdır. Eğer bu kapıdan iyi şeyleri gösterirsek eğer bu kapıda kötü ve doğru şeyleri yorumlayarak iletirsek olması gereken yerlere çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Tekraren her zaman medya ile el ve işbirliğine hazır olduğumu, Afyonumuza ve üniversitemize çok daha ciddi katkılarda bulunacağımıza inanıyorum. İnsan duygusal bir varlıktır. Bazen gerçekten birisini motive etmek istediğinizde olmasa bile bazen aslansın, kaplansın diyerek cesaretlendirir ve daha güzel işler yapmasını sağlarsın. Yapmıyorsa da gerekirse cezalandırırsınız. Modunuz bazen ortaya çıkan bir haberle bir anda bozulu veriyor. Bir anda tüm şevk ve heyecanınız gidi veriyor. Ama iyi haberler sizi teşvik ediyor. İyi ve doğru eleştiriler sizi yönlendiriyor. Sadece biz değil vatandaşlarımızda mutlu oluyor. Tekrarlıyorum medyanın destek ve işbirliği bizim için çok önemlidir. İnşallah bundan sonra da ben görevde olduğum sürece sizinle işbirliklerimiz, arkadaşlarımız, muhabbetimiz devam eder. Verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Herşeyi güzel yazın demiyorum. Medyanın yazdığı haberlerle biz eğri yerlerimizi doğrulttuk” ifadelerin kullandı.
“DAYANIŞMA DEVAM EDECEK”
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve protokol mensuplarıyla bir arada olunduğunu söyledi. Bu vesile ile medya çalışanlarına verilen değerin ifade edildiğini dile getiren Küçükkurt, “AFSÜ’nün değerli yönetim kadrosu basın camiasına emek ve gönül veren insanları bir araya getirdiler. Bu hassasiyetlerinden dolayı Sayın Rektörümüz başta olmak üzere tüm AFSÜ yönetimine teşekkür ediyoruz. Basın ve AFSÜ arasında ki dayanışmanın doğru ve güzel çalışmların bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti