AFSÜ'den depremzedelere yardım köprüsü

AFSÜ Rektörlüğü idari, akademik kadro ve öğrenciler tarafından Kahramanmaraşlı iki büyük deprem sonrası geniş kapsamlı bir yardım köprüsü kuruldu Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası harekete geçen Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü, öncelikli olarak ikametleri ya da nüfus kayıtları deprem bölgesinde olan 543 öğrenci, 102 akademik ve idari personel ile irtibat kururarak kendileri ve yakınlarının ihtiyaçları [&hellip]

AFSÜ Rektörlüğü idari, akademik kadro ve öğrenciler tarafından Kahramanmaraşlı iki büyük deprem sonrası geniş kapsamlı bir yardım köprüsü kuruldu

Haber

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası harekete geçen Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü, öncelikli olarak ikametleri ya da nüfus kayıtları deprem bölgesinde olan 543 öğrenci, 102 akademik ve idari personel ile irtibat kururarak kendileri ve yakınlarının ihtiyaçları konusunda psiko-sosyal destek çalışması başlattı.
AFSÜ TAMAMEN YARDIM İÇİN KENETLENDİ
Bu kapsamda deprem bölgesindeki AFSÜ öğrencilerinin durumları ve talepleri üniversiteye bildirmesi için 0 272 246 33 35/40510 numaralı telefon hattı ve e-posta adresi [email protected] tahsis edilerek irtibat kurulabilen 532 öğrencinin ihtiyaçlarının ve taleplerinin bölgedeki ekipler tarafından giderilmesine çalışıldı. Depremin ilk gününden itibaren resmi kurumlar tarafından yürütülen yardım çalışmalarında depremzedelere yardım eli uzatmak için AFSÜ’de kenetlendi. Başta AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, olmak üzere nakdi yardımların yanı sıra, paydaş kamu kurumları iş birliğiyle başlatılan yardım kampanyası ile personelin temin ettiği 350 koli ayni ve tıbbi yardım malzemesi, deprem bölgesine gönderilmek üzere ilgililere teslim edildi.
REKTÖR VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER BİRER MAAŞLARINI BAĞIŞLADI
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, diğer üniversite rektörleri ve üst düzey yöneticileri ile birlikte bir maaşını depremzedelere bağışladı.
Üniversitenin iletişim kanalları üzerinden duyuruların yapılmasının ardından akademik ve idari çalışanları seferber oldu. AFSÜ personelinin getirdiği yeni ya da az kullanılmış mont, bot, eldiven, kışlık giysi, battaniye, kuru gıda, temizlik malzemesi, çocuk bezi, normal ve prematüre bebek maması, oyuncak, su, ilaç, tıbbi cihaz gibi ayni yardımlar, gönüllü öğrenciler tarafından tasnif edilerek paketlendi ve üniversite araçlarıyla il yardım koordinasyon merkezine götürüldü.
AFSÜ AİLESİ DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ
AFSÜ’deki kampanya kapsamında gönüllü öğrenciler tarafından spançlar hazırlandı. Hastanede steril hâle getirilen spançlar öğrenciler tarafından özenle ambalajlanarak, koordinasyon merkezine teslim edildi.
Yardım çalışmasına katılan gönüllü öğrencileri ziyaret eden AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurallah Okumuş, başlattıkları yardım kampanyası ile afetzedelerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak istediklerini söyledi. Yardımların toplanması, tasnifi ve yüklenmesi sırasında öğrenciler ve personelin fedakârca çalıştığını Okumuş, “Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bütün ülkemiz gibi AFSÜ ailesi de anlamlı bir dayanışma örneği sergiledi. Akademik ve idari personelimizi de öğrencilerimizi de bu yüce gönüllü dayanışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.
AFSÜ YARDIM GÖNDERMEYİ SÜRDÜRECEK
AFSÜ tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Üniversite depremzede çocuklara AFAD koordinasyonunda ulaştırmak üzere personelin katılacağı bir oyuncak ve kitap toplama kampanyası da başlattı.
Personelin ayni yardımları Rektörlük Binası A Blok giriş katındaki Genç Ofis’te teslim alınıyor. Burada öğrenciler tarafından türlerine göre ayrılan malzemeler paketlenerek Veysel Eroğlu Spor Salonundaki yardım koordinasyon merkezine teslim edilmek üzere araçlara yükleniyor.
Özellikle battaniye, bebek bezi, çocuk maması, çocuk-yetişkin ayakkabısı, botu, çocuk-yetişkin kışlık çorabı, çocuk-yetişkin montu, hijyenik ped, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçların fazla olduğu bildirilen afetzedelere ulaştıracak malzemeler, önümüzdeki günlerde de AFSÜ’den gönderilmeye devam edilecek.
AFSÜ GÖNÜLLÜLERİ AFET BÖLGESİNE DOĞRU YOLA ÇIKTI
Depremzedelere tıbbi ve insani yardımda bulunmak için oluşturulan AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde (SUAM) görevli 85 personel, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve yöneticiler tarafından afet bölgesine uğurlandı. Depremin ardından SUAM’da görevli bir başhekim yardımcısı, üç uzman hekim, 15 hekim, 31 hemşire, bir müdür yardımcısı, bir mühendis, bir radyoloji teknikeri, bir biyomedikal teknikeri, bir biyolog, bir eczacı kalfası, bir fizyoterapist, bir anestezi teknikeri, altı hasta bakım personeli, 4 teknik personel, 2 temizlik şefi, 6 temizlik personeli, 5 güvenlik görevlisi, üç sekreter ve bir şoförden oluşan 85 kişilik ekiplerimiz üç kafile hâlinde yola çıktı. Ayrıca Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarında çalışmak üzere Kazıcı-Yükleyici (Beko Loder) operatörü bir personelide afet bölgesinde görevlendirildi.
DEPREMZEDELERAFSÜ’DE TEDAVİ GÖRÜYOR
AFSÜ Hastanesine 17 Şubat 2023 itibariyle 3’ü yoğun bakımda 13’ü yatan olmak üzere, toplam 307 hastanın tedavisi sağlandı. Ayıca 41 hasta taburcu edilmiştir. AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Erişkin Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından Afyonkarahisar’a gelen depremzede çocuk, genç ve aileleri için de randevu gerekmeksizin poliklinik hizmeti sunulmaya başlandı. Ekipler bu hizmet hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla ilde depremzedelerin barındığı kurumları ziyaret etti. Ayrıca Ömer-Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi odaları ile gelecek depremzedeler için ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazırlandı. Halen konukevimizdeki 6 odada 14 depremzede misafir bulunuyor. Sekiz kişilik 4 oda depremzede misafirler için hazırlandı.
İLK GÜNDEN İTİBAREN GAYRET GÖSTERİLİYOR
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumu, depremin yaralarını sarmak için AFSÜ’de yürütülen çalışmalar hakkında şunları kaydetti: “Milletimize geçmiş olsun. Depremi haber alır almaz resmi bağış kampanyalarını duyurarak AFSÜ camiasının maddi desteğinin doğru kanallardan bölgeye ulaştırılmasına aracılık ettik. Aynı şekilde, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına çok sayıda personelimiz ve öğrencimiz iştirak etti. Personel ve öğrencilerimiz arasından depremden etkilenenlerle irtibat kurarak ihtiyaçlarını gidermeye ilk günden itibaren gayret ediyoruz. Bunun için bir kurum içi destek hattı oluşturduk. Personelimizden oluşan gönüllü ekiplerimizi bölgedeki kardeşlerimize yardımcı olmak için yolcu ettik.
Afet bölgesindeki yardım çalışmalarımız kapsamında Adıyaman’ın Çakmak ilçesi, Akpınar Köyü, Darıbelik Mezrasındaki afetzedeler tarafından kullanılmak üzere 5 adet jeneratör Sultandağı Kaymakamlığı’nın yardım tırları ile gönderildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne depremzedelerin kullanımı için 2 adet konteyner gönderilmesi sağlandı. AFSÜ tarafından 50 adet açık alan sobası, Afyonkarahisar AFAD koordinasyonunda, Kahramanmaraş AFAD’a teslim edilmek üzere AFAD’a teslim edildi. Yine maliyeti Rektörlüğümüzce karşılanarak, İskenderun’daki 5 bin depremzedeye kumanya ve yemek dağıtımı yapıldı. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. iştiraki olan AFLORA tarafından üretilen yaklaşık 3000 adet dezenfektan depremzedelerin kişisel hijyeninin korunmasına yönelik afet bölgesine gönderilmek üzere AFAD’a teslim edildi. Afyonkarahisar’daki kamu kurum ve kuruluşlarından afet bölgesine giden 47 kişilik ekibin ilimize dönüşü için üniversite tarafından otobüs temin edildi. Ayni ve özellikle çocuk depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri bölgeye ulaştırmak için aracılık etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın desteği, devletimizin gücü ve sivil toplum kuruluşlarımızın gayreti ile bu felaketin olumsuz etkilerini inşallah en kısa sürede sileceğimize yürekten inanıyorum.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme