Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’den bir ilk daha: Kardiyoloji Merkezi tescillendi

Sağlık Bakanlığı tarafından “AFSÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından “AFSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Merkezi’nin kuruluşu onaylanarak tescil edildi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) tarafından yapılan başvuru ile Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp fakültesi Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dallarında yapılan değerlendirme sonucunda, 9 Kasım 2020 itibariyle “AFSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Merkezi”nin kuruluşu onaylanarak tescil edildi. Afyonkarahisar’a kazandırılan bu Kalp Merkezinde her yaştaki kalp ve damar hastalarının tanı ve tedavisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yapılabilecek.

HASTA MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA TUTULUYOR

AFSÜ’den yapılan açıklamada merkezin 1 adet 7 yataklı üçüncü basamak kalp damar cerrahisi yoğun bakım, 1 adet 6 yataklı ikinci basamak koroner yoğun bakım ünitesi ve 40 yatak kapasiteli klinikleri ile sağlık hizmet sunumu gerçekleştirdiği belirtilerek. “Ayrıca 1 adet 7 yataklı üçüncü basamak çocuk yoğun bakım, 28 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitelerimiz ve pediatrik kardiyoloji birimimiz ile çocuk hastalarımızın da tanı takip ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Merkezimizde 2 adet ameliyathane salonu, 1 adet Koroner Anjiyografi, 4 adet Ekokardiyografi, 2 adet Eforlu EKG ve bu alanda gerekli diğer cihazlar bulunmaktadır. Bunun yanında cihaz parkımızı zenginleştirmek amacıyla üst düzey yeni bir anjiyografi cihazı da satın alınmıştır. Kurulum işlemleri devam etmekte olan yeni anjiyografi cihazının kısa süre içinde devreye girmesi beklenmektedir. Uygun fiziki alt yapı ve cihaz parkımızla birlikte Merkezimizde 3 profesör, 5 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi ile hasta memnuniyeti ön planda tutularak görev yapılmaktadır.” denildi.

GENİŞ YELPAZEDE BİRÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİ YAPILABİLECEK

Merkezde yapılan tedaviler hakkında detaylı bilgilerin verildiği açıklamada, “Merkezimizde, kalp hastalıklarının tanısı ve tedavisine yönelik koroner anjiyografi ve koroner PTCA (balon), koroner stent ve kalp pili yerleştirilmesi gibi girişimsel işlemler ve EKG, Efor testi, Ekokardiyografi, Holter, ambulatuar kan basıncı, Tilt testi, Pacemaker kontrolü gibi birçok girişimsel olmayan işlem rutin olarak yapılmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisine yönelik, koroner by-pass ameliyatı, kalp kapağı tamir ve değişim ameliyatları, yenidoğan, çocukluk veya erişkinlik dönemi doğumsal kalp hastalıklarının cerrahi tedavisi, aort anevrizması cerrahi ve endovasküler tedavisi, bacak atardamar veya toplardamar tıkanıklıkları veya yetmezliklerinin cerrahi ve endovasküler tedavisi, diyaliz hastaları için damar erişim (fistül-kateter) işlemleri, kemoterapi amacıyla port takılması ve varisler gibi geniş yelpazedeki hastalıkların tedavisi yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

“SAĞLIK ALANINDA İHTİYAÇ DUYULAN BOŞLUK DOLDURULDU”

AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Necip Becit, Afyonkarahisar’a kazandırılan kalp merkezi ile kentte ve bölgede sağlık alanında ihtiyaç duyulan boşluğu doldurmuş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, merkezin açılmasında katkıda bulunan başta AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirtti. >> Kocatepe Haber Merkezi