AFSÜ'den Bir Başarı Daha

AFSÜ'de farklı alanlarda yürütülen çalışmaların başarısı, bağımsız araştırma kuruluşlarının raporlarıyla tescillenmeye devam ediyor.

“Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması – 2024” (TÜMA) raporuna göre Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 126 devlet üniversitesi arasında “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” sıralamasında 10’uncu sırada yer alma başarısı gösterdi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından, 2023-2024 akademik yılında lisans öğrencisi bulunan 126’sı devlet 74’ü vakıf olmak üzere toplam 200 üniversitede öğrenim gören 50 bin 414 öğrenci ile yapılan araştırmaya göre AFSÜ, “Genel Memnuniyet” sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 57’nci sırada bulunuyor.

Rapora göre AFSÜ’nün en önemli başarısı, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” alanında yaşandı. Öğrencilerin; derslerin içeriklerinden, öğretim elemanlarının ilgisinden, sınavların geçerliğinden, öğrenci odaklı iklimden, sınıflardaki öğretme yöntem ve yaklaşımlarından memnuniyetini ölçen “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” alanında AFSÜ, 126 devlet üniversitesi arasında 10. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı. AFSÜ, aynı alanda 200 üniversite arasında 26’ncı olarak da geçtiğimiz yıla kıyasla 20 ve kuruluş yılına kıyasla 86 sıra birden yükseldi.

Raporda AFSÜ’nün başarı sergilediği diğer bir alan da “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” oldu. AFSÜ bu alanda, öğrencilerin kariyer ve yönlendirme, kişisel yetkinlik artırma faaliyetleri, öğrencilere yönelik kurslar, istihdam beklentisi ve desteğinden memnuniyet konusunda kaydettiği ilerlemeyle devlet üniversiteleri arasında 27. sırada bulunuyor. AFSÜ, kuruluş yılına kıyasla 28 sıra birden yükseldiği bu alanda tüm üniversiteler arasında 48’inci olarak geçtiğimiz yılki sıralamasını da korudu.

Haber

ÖĞRENCİ MERKEZLİ YAKLAŞIM

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, hem kuruluş yılına hem de önceki yıla kıyasla öğrencilerin AFSÜ’deki deneyimlerine ilişkin memnuniyetindeki yükselişte, giderek ivme kazanan kalite güvencesi çalışmalarının önemli bir rolü olduğunu söyledi.

AFSÜ’nün bütün başarılarında öğrenci merkezli öğretim yaklaşımının etkili olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Çünkü öğrencilerimiz, probleme dayalı öğrenme, mesleki beceri uygulamaları, kanıta dayalı tıp uygulamaları, proje çalışmaları, vaka tartışmaları, teknik geziler ve bilimsel araştırma projeleri gibi çeşitli yöntemlerle öğrenim sürecine aktif olarak katılım sağlamaktadır.” dedi.

Yükseköğretimde kalite güvencesi standartlarını sağlamak ve sürekli iyileştirme bakış açısıyla AFSÜ’nün akademik ve idari birimlerinde yapılan özverili çalışmaların parlak sonuçlarının bağımsız değerlendirme raporlarına yansıdığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Okumuş, “Bu tablonun önümüzdeki yıllarda farklı alanlara yansımalarını görmeye devam edeceğimize inanıyorum. Elde edilen başarıdan dolayı bütün personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Haber

Bakmadan Geçme