AFSÜ'de uzaktan eğitim başarıyla sürüyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), salgın sürecinde teknolojiyi kullanarak öğretime kesintisiz devam ediyor. AFSÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından açıklanan verilere göre 6 Nisan 2020 itibariyle başlayan uzaktan eğitimde sisteme, 5016 öğrenci tarafından günlük ortalama 36.867 sayfa gösterimi yapıldı. AFSÜ'nün 263 öğretim elemanının hazırladığı içeriklerin ve 27.928 dokümanın bulunduğu uzaktan eğitim sisteminde 819 eş zamansız [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), salgın sürecinde teknolojiyi kullanarak öğretime kesintisiz devam ediyor.

AFSÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından açıklanan verilere göre 6 Nisan 2020 itibariyle başlayan uzaktan eğitimde sisteme, 5016 öğrenci tarafından günlük ortalama 36.867 sayfa gösterimi yapıldı. AFSÜ’nün 263 öğretim elemanının hazırladığı içeriklerin ve 27.928 dokümanın bulunduğu uzaktan eğitim sisteminde 819 eş zamansız (asenkron) ders yer alıyor. Sistem üzerinde şimdiye kadar 20.839 ödev tamamlanırken tartışma forumlarına da 22.165 giriş yapıldı.
UZEM verilerini değerlendiren AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün tüm kaynaklarını, üniversitenin faaliyet gösterdiği alanlardaki gelişimi için kullanarak, çağdaş eğitim seviyesiyle, ülkemizin geleceği için donanımlı sağlık çalışanları yetiştirmeyi misyon edindiğini söyledi.
“AFSÜ SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETMEYİ BAŞARDI”
AFSÜ’de öğrencileri, her türlü koşulda kesintisiz öğretime ve bilimsel tecrübeye ulaştırma sorumluluğu ile yol aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Okumuş, “Dünya çapında salgın dolayısıyla yaşanan bu zor günlerde ulusal ölçekte alınan kararlara idari ve akademik anlamda hızla uyum sağlayan üniversitemiz, süreci başarıyla yönetmeyi başarmıştır.” dedi.
Dijital hayata uyum sağlayabilen tüm kurumların hem normal koşullarda hem de kriz anlarında gelişim fırsatlarını yakalayarak daha da güçlendiğinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’de de akademik kaliteyi yükseltirken dijitalleşmeyi ön planda tuttuklarını belirtti. Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “Sağlık bilimleri temalı bir üniversite olarak AFSÜ, koronavirüs salgını ülkemizde ilk belirtilerini gösterdiği andan itibaren gerekli hazırlıkları başlattı. Bu kapsamda öğretimin kesintiye uğramasını engelleyecek geliştirmeler yaparak öğretime uzaktan devam edebilmek için gerekli altyapıyı oluşturdu. Salgın sebebiyle Türkiye çapında üniversitelerin eğitime ara vermesi ile de öğrencilerimizi uzaktan eğitime aldık. AFSÜ yönetimi olarak salgının ortaya çıkmasından itibaren gelişmeleri yakından takip ederek, aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz çalışmalarla ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarının tümünde uzaktan eğitime başlamadan önce yapılan deneme dersleri ile sistemimizi test ettik. Halen de eksiklerimizi tespit etmeye ve iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz.”
“EVDE KALMAYA DEVAM EDİN”
Uzaktan eğitim uygulamaları konusunda sistem altyapısını ve kapasitesini süratle güçlendirmeye devam eden AFSÜ’de, mevcut imkânlar çerçevesinde derslerin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Okumuş, “Bütün öğretim elemanlarımız, personelimiz ve öğrencilerimiz güven içinde evlerinde uzaktan eğitim ile ilerleyecekler. Bu süreçte emeği geçen UZEM çalışanları başta olmak üzere bütün hocalarımıza ve uzaktan eğitime uyum sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.
AFSÜ’nün deneyimli akademik kadrosu, sürekli gelişen altyapısı, özverili idari personeli ve öğrencilerinin gayreti ile salgın dolayısıyla yaşanan aksaklıkların telafi edilmesinde önemli katkıları olacağına inandığını söyleyen Prof. Dr. Okumuş, kamuoyuna seslenerek, “Sağlık çalışanları olarak bizler vazifelerimizi yapıyoruz, lütfen sizler de gerekli tedbirleri uygulayarak evde kalmaya devam edin.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme