• Haberler
  • Gündem
  • AFSÜ'de Üç Fakültenin Mezun Öğrencileri Törenle Uğurlandı

AFSÜ'de Üç Fakültenin Mezun Öğrencileri Törenle Uğurlandı

AFSÜ'nün Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri ile mezun öğrenciler uğurlandı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (AFSÜ) sağlık camiasına kazandırdığı yüzlerce yeni mezun, coşkulu törenlerle çalışma hayatına uğurlandı. Mezuniyet törenlerine; Afyonkarahisar ve AFSÜ protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci yakını katıldı. Törenlerde mezun öğrencilere diplomaları verilirken, dereceye giren öğrencilere de plaketleri verildi.

Haber

TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYETİNE OKUMUŞ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

AFSÜ Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri, AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un ev sahipliğinde yapılan Tıp Fakültesi mezuniyet törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Âdem Aslan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz ve Baro Başkanı Av. Turgay Şahin Eczacılık Fakültesi mezuniyet törenine İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Alper Pehlivanlı, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Hakan Demir ile protokol üyeleri, akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldılar.

Haber

AFSÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Bu yıl AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nde fakültenin ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından AKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fikret Aydın’ın icra ettiği mini türkü konseri ve mezunların fakülte deneyimlerini yansıtan slayt gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Eczacılık Fakültesi Dönem Birincisi Eczacı Berra Nur Benzer yaptı. Tüm mezunlar adına, insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesine hizmet eden ve halkın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılığın, artık resmen bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Benzer, “Bizler mesleğin yeni üyeleri olarak gelecekte eczacılık mesleğinin onuru ve saygınlığını korumak için elimizden geleni yapacağımıza, sizlerin huzurunda söz veriyoruz.” dedi. Eczacılık fakültesinden mezun olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşarken, dünyada yaşanan adaletsizlik ve zulümlere karşı ses olmayı da bir sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden Benzer, “Bize yakın olan bir coğrafyada; Filistin’de, Gazze halkının maruz kaldığı zulme, insan sağlığına hizmet etmeyi gaye edinmiş eczacılar olarak asla sessiz kalamayız. Bu sadece Filistin halkının değil tüm insanlığın ortak acısıdır. Filistin halkına yapılan zulmü kınıyoruz! Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve onların acılarını paylaşıyoruz.” diye konuştu.

Haber

AFSÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ TERCİH EDİLEN İLK 20 FAKÜLTE ARASINDA

Dönem Birincisi Eczacı Berra Nur Benzer’in ardından kürsüye çıkan AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkçü, 2019’da öğrencilere kapılarını açan fakültelerinden bu sene ilk dönem mezunu olarak 60 eczacıyı çalışma hayatına uğurladıklarını söyledi. AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin, Türkiye’de en fazla tercih edilen ilk 20 fakülte arasında bulunduğunu belirten Sarıkürkçü, sıralamada ilk 50 bine giren adaylar tarafından tercih edilmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Mezunlara seslenen Sarıkürkçü, “Bugün sizler için yeni bir yolculuğun başlangıcı. Bugüne kadar birer yolcu olarak devam ettiğiniz bu yolculukta her biriniz öncüsünüz artık. Eczacılık mesleğine adım atıyor, topluma hizmet etmeye başlıyorsunuz. Mezuniyet sonrası hayatınızda karşılaşacağınız zorluklara rağmen, edindikleriniz ışığında her zaman doğru kararlar vereceğinize inanıyorum. Mesleğinizi icra ederken, insana hizmet etme sorumluluğunuzun bilincinde, mesleki etik ilkelere bağlı kalmanızı ve topluma faydalı bireyler olmanızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Eczacılık Fakültesinin yakaladığı başarıda uygulanan eğitim programının, yetkin akademik kadronun ve Rektörlük tarafından kuruluş aşamasından itibaren verilen yönetsel desteğin önemine dikkat çeken Sarıkürkçü, bu başarıda payı olan idari ve akademik personel ile öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür etti.

Haber

“SÖZÜMÜNÜ YERİNE GETİRDİK, İLK MEZUNLARIMIZI VERİYORUZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar’a Eczacılık Fakültesinin açılarak öğrenci kabul edilmesi aşamasında YÖK nezdinde yaptıkları görüşmelerde uzun süre dirençle karşılaştıklarını belirtti. Rektör Okumuş, AFSÜ’de ilaç geliştirecek, ilaç üretecek, bu konuda her tür imkâna sahip olacak donanımlı eczacılar yetiştirme vaadiyle yola çıktıklarını söyledi. Sağlık hizmetlerinin verimliliği, bireylerin doğru tedaviye erişimi ile ilaçların etkin ve güvenli kullanımında eczacıların rolünün belirleyici olduğunu dile getiren Rektör Okumuş, “Üniversitemizde altyapısıyla, laboratuvarlarıyla, çalışma alanlarıyla hedeflediğimiz nitelikte eczacılar yetiştirmek üzere bir fakülte kurma sözümüzü yerine getirdik ve şimdi de ilk mezunlarımızı veriyoruz. AFSÜ’nün göz bebeği olan Eczacılık Fakültesinin genç mezunların heyecanını paylaşmaktan, büyük mutluluk duyuyorum. Gıda gibi bazı alanlar uluslararası düzeyde silah olarak kullanılıyor. Bu anlamda etkili ve erişilebilir ilaçlar ve tedavi yöntemleri geliştirmek stratejik öneme sahiptir. Ülkemizde de kamu harcamaları bakımından ciddi bir mali yük olan ithal ilaç kullanımının azaltılması amacıyla yerli ilaç üretimi odaklı çalışmalara artık büyük değer verildiğini memnuniyetle görüyoruz. AFSÜ olarak bu konudaki çabaların, ‘milli bağımsızlık’ anlayışı doğrultusunda paydaşı olmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

Haber

“FİLİSTİN’DE ACILAR BİTMEK BİLMİYOR”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Okumuş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sevinçli günümüzde gönül isterdi ki sadece mezunlarımızın başarısını kutlayalım ve gelecek hedeflerinden bahsedelim. Maalesef yıllardır kanayan yaramız Filistin’de yaşanan acılar bitmek bilmiyor. İsrail, elbette diğer emperyalist güçlerin himayesiyle evrensel hukuku hiçe sayarak Filistin’deki işgalini ve katliamlarını sürdürüyor. Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma girişen Siyonist İsrail’i ve iş birlikçilerini bir kez daha nefretle kınıyor, huzurlarınızda bu vahşetin derhal durdurulması çağrımızı yineliyorum.”

Haber

“AFSÜ GENEL SIRALAMADA BİRİNCİ OLDU”

AFSÜ’nün kuruluşundan itibaren öğrencisinden akademisyenlerine tüm personelinin özverili çalışmalarının meyvelerini almaya devam ettiğini kaydeden Rektör Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gururla paylaşmak istiyorum ki dünyanın önemli üniversite sıralama kurumlarından olan Times Higher Education (THE) 2024 sıralamasına göre, AFSÜ’nün son 10 yılda ülkemizde kurulan üniversiteler arasında genel sıralamada birinci olduk. Benzer şekilde Round University Ranking (RUR) 2024 ‘Finansal Sürdürülebilirlik’ listesine, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 8. sırada; ‘Eğitim’ listesine ise 12. sırada girme başarısı gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  Dereceye girenlere başarı belgelerinin verildiği, Dönem Birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çaktığı ve mezunların sırayla diplomalarını hocalarının elinden aldığı tören, Eczacılık Andının okunması ve kep atılmasıyla tamamlandı.

Haber

AFSÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde (DHF), ikinci dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Fakülte öğrencilerinden oluşan “Hush Hush” müzik grubunun mini konseri ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Diş Hekimliği Fakültesi Dönem Birincisi Diş Hekimi Sude Aleyna Çetin yaptı. Bütün mezunlar adına etik ilke ve ahlaki anlayışı kaybetmeden mesleklerini hayat boyunca onurla ve başarıyla icra etme temennisini paylaşan Çetin, “Yoğun eğitim programımızda her daim bizi destekleyen, sınav dönemlerinin atmosferini kilometrelerce uzaktan bizlerle yaşayan sevgili ailelerimiz; emeklerinizin karşılığı olmasa da sizlere teşekkürümüz sonsuzdur.” dedi.

Haber

“MESLEKTAŞLARIMIZ ARAMIZA HOŞGELDİNİZ”

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:  “Dünün çocukları, bugünün meslektaşları, aramıza hoş geldiniz. Bu sene 75 diş hekimini sağlık camiasına kazandırdık. Yeni mezunlarımızın koruyucu hekimlik anlamında, toplumun ağız ve diş sağlığına büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.  AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasındaki “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi İş Birliği Protokolü” ile ilkokullarda, ağız ve diş sağlığında beslenme ve öz bakım becerileri konusunda farkındalık oluşturulması; öğrencilere ağız ve diş sağlığına yönelik davranış alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Bireylerin kendi sağlıklarını koruma konusunda bilinçlendirilmesiyle ağız ve diş sağlığı konusunda hasta sayılarının azalmasını arzu ediyoruz. Uzun bir süreçte gerçekleşebilecek bu bilinçlenme konusunda biz fakülte olarak bir adım attık ve devam da edeceğiz. Bu çalışmanın kahramanı olan bugün mezun ettiğimiz değerli meslektaşlarım, yıl boyunca okulları ziyaret ederek bu çalışmayı başarıyla sonuçlandırdılar, kendilerine teşekkür ediyorum.” Genç diş hekimlerine  yersiz şekilde karamsarlığa ve iyimserliğe kapılmamalarını; daima gerçekçi olmalarını tavsiye eden Evcil, AFSÜ DHF’nin Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) başarı sıralamasında 8’inci sırada yer almasının, önümüzdeki yıllarda DUS’a girecek bütün mezunların, fakültenin başarı çıtasını yükseltme konusunda sorumluluk yüklediğini sözlerine ekledi.

Haber

“HEDEFİMİZ İLK ÜÇ FAKÜLTE ARASINA GİRMEK”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye’de toplumun ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik atılacak adımlar, nitelikli uzman hekimlere duyulan ihtiyacı her geçen gün arttığını dile getirdi. Rektör Okumuş, bu ihtiyacın karşılanması için AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde dinamik ve vizyoner bir eğitim müfredatı uygulandığını söyledi. Mezunların gösterdikleri başarıların fakültenin eğitim kalitesini en güzel şekilde yansıttığına dikkat çeken Rektör Okumuş, şöyle konuştu: “DUS başarı sıralamasında, Türkiye ve KKTC’deki 91 devlet ve vakıf üniversitesi arasında; köklü pek çok fakülteyi geride bırakarak ilk onda yer almamız, kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir başarıdır. Fakültemiz hem eğitim hem de sağlık hizmet sunumu açısından çok hızlı bir gelişim gösterdi. Dolayısıyla tesadüfi olmayan bu başarıda emeği olan bütün mensuplarımızı kutluyorum. Bu başarı yetmez, hedefimiz ilk üç fakülte arasına girmektir.” Mezunlara fakültede edindikleri becerileri yeterli görmeyip daha ileri ve yeni beceriler kazanmaları gerektiği konusunda tavsiyede bulunan Rektör Okumuş, kariyerleri boyunca kendilerini geliştirmeye odaklanmaları gerektiğini vurguladı.

Haber

“GAZZE’DE BU YIL ÖĞRENCİLER MEZUN OLAMADI”

Konuşmasında Filistin’deki insanlık suçlarına da değinen Rektör Okumuş şunları söyledi: “Hepimizin malumu olduğu üzere, gönül coğrafyamızın bir ucundaki Filistin’de kalbimizi sızlatan bir yaramız var. İsrail terör devleti 75 yılı aşkın bir zamandır tüm insanlığın gözünün içine baka baka, başta ABD olmak üzere bütün emperyalist güçlerin himayesiyle uluslararası hukuku hiçe sayarak bir işgal ve katliam gerçekleştirmektedir. Siyonist barbarlık, 7 Ekim’den bu yana da dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yürütmektedir. Bir Rektör olarak, Gazze’de bu yıl hiçbir üniversite öğrencisinin mezun olamayacağını söylemenin hüznünü yaşıyorum. AFSÜ ailesi adına bir kez daha, Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma girişen İsrail’i ve iş birlikçilerini nefretle kınıyor, huzurlarınızda bu vahşetin derhal durdurulması çağrımızı yinelemek istiyorum.” Dereceye girenlerin başarı belgelerinin verildiği, dönem birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çaktığı ve mezunların sırayla diplomalarını hocalarının elinden aldığı tören, Diş Hekimliği Andının okunması ve kep atılmasıyla sona erdi.

Haber

AFSÜ TIP FAKÜLTESİNDE 181 GENÇ HEKİM YEMİN ETTİ

AFSÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde 181 genç hekimi yemin ederek sağlık ordusuna katıldı. Tıp Fakültesinin mezuniyet töreninde AFSÜ’nün  akademik ve idari personelinden oluşan “Siyah Giyenler” topluluğunun halk dansları gösterisi ile başlayan 17. Dönem mezuniyet töreninin açılış konuşmasını, dönem birincisi Dr. Meryem Büşra Aydoğan yaptı.

Haber

Tıp eğitimine, “Önce, zarar verme!” ilkesini öğrenerek başladıklarını söyleyen Aydoğan, diplomadan önce insanlığın kazanılmasını öğrenmenin AFSÜ’deki eğitim hayatları boyunca elde ettikleri önemli kazanımlar arasında olduğunu belirterek, “Hekimlik şuurunu bize kazandıran, bize mesleğimizin önemini aşılayan, iyi birer hekim olarak yetişmemize katkı sağlayan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Fakülte mezuniyetimiz eğitim hayatımızın bittiği anlamına gelmiyor. Hocalarımızdan aldığımız meşaleyi daha ileri taşıyıp insanlığın hizmetine sunmak en önemli gayemiz olmalıdır. Gerçek anlamda iyi bir hekim, her daim çalışarak kendini geliştirmek ve yenilemek durumundadır. Sağlıkta şiddet olayları bizleri kaygılandırmaktadır. Filistin’de bombalara rağmen canlara şifa olmaya çalışan, bu uğurda yüzlercesi şehit olan Filistin’deki meslektaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. ‘Tarihi Allah yazar; biz sadece nerede duracağımıza karar veririz’ diyerek mazlum Filistinlilerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Laftan değil sadece güçten anlayan İsrail’in soykırımına karşı en kısa sürede yalnızca kınamak yerine icraata geçilmesini temenni ediyorum. Yalnızca Filistin’e değil Doğu Türkistan’daki zulme de sessiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekmek istiyorum.”

“BU ZORLU MESLEK HER YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR”

Dönem Birincisi Aydoğan’ın, bütün mezunlar adına, eğitimleri süresince kendilerine rehberlik eden, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak hedeflerini şekillendiren hocalarına ve ailelerine teşekkür ederek tamamladığı konuşmasının ardından kürsüye, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit geldi. 17. Dönem Mezuniyet Töreni ile sağlık ordusuna 181’i bu sene olmak üzere şimdiye kadar toplam 1803 hekim ve 576 uzman hekim kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Necip Becit, 173 öğretim üyesi, 1288 tıp ve 404 tıpta uzmanlık öğrencisi ile eğitim ve sağlık hizmet sunumunu sürdürdüklerini kaydetti. Mezunlara seslenen Becit şunları söyledi: “Zorlu eğitimi tamamlayıp hekimlik mesleğine adım atmış bulunuyorsunuz. Bu mesleği icra etmek her yiğidin harcı değildir. Beyaz önlük giymek; bir kimlik edinmektir. Sizlerden beklentim, elde ettiğiniz bilgi ve deneyimleri insanlığın iyiliği için kullanmanızdır. Bilgi ve sevgiyle donanmış olarak, hastalarınıza umut olun. Hekimin ustalığı, bilgisinden ziyade bilgeliğinden ötürüdür düsturunu daima hatırlayın.”

Haber

“GELECEKTE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, konuşmasına sağlık hizmetlerine yönelik taleplerin artışı ve alanda yaşanan gelişmelere bağlı olarak tıbbi hizmetlerin, küresel ölçekte muazzam bir dönüşüm geçirdiğini söyleyerek başladı. Literatürde yaklaşık 10 bin tanımlı hastalık bulunduğuna, küresel ölçekte göçler ve demografik hareketlere bağlı olarak hastalık ve hasta sayılarının arttığına dikkat çeken Rektör Okumuş, “Türkiye’de de yaşlanan nüfus, çarpık kentleşme ve benzeri toplumsal sorunlarla birlikte sağlık hizmetlerine yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Mevcut tablo gelecekte hekimlere ve sağlık çalışanlarına daha çok ihtiyaç duyulacağını göstermektedir. Sağlığın; kişiselleştirilmiş ilaç, önleyici tıp, gen terapisi, yapay zekâ, uzaktan gözlem ve takip gibi birçok yeni olgunun etkisiyle dönüşmeye devam ettiği bir ortamda, sağlık hizmetlerinin sunumunda insanlığı muazzam fırsatlar bekliyor. Hekimlik ve diğer sağlık meslekleri, önemli mesleklerden olmaya devam edecek.” dedi.

“SAĞLIK HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA AKILCI ÇÖZÜMLER ŞART”

Rektör Okumuş, konuşmasında şunları kaydetti: “Kısaca özetlemeye çalıştığım bütün bu tabloyu ve bir günün 24 saatten ibaret olup hekimlerin fiziksel çalışma kapasitelerinin sınırlılığını da göz önünde bulundurduğumuzda, sağlık hizmetlerinin sunumunda yeni akılcı çözümlerin geliştirilmesi gerektiği açıktır ve bu bağlamda çok geçmeden çalışmalara başlanması gerekmektedir. Bütün güncel gelişmelere karşın yüzyıllar geçse de değişmeyecek olan temel tıp etiği ilkelerini de göz ardı etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu ilkeler arasında; mahremiyet, zarar vermeme, adalet, hastaların özerkliğine saygı ve yararlılık ilk akla gelenlerdir. Buna karşılık, temel görevi hastalara sağlık hizmeti sunmak olan, eğitim hayatından meslek hayatı sürecine kadar, inanılmaz bir özveri ve fedakârlıkla çalışan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza karşı halen devam etmekte olan şiddet olaylarının da artık son bulmasını diliyoruz.”

“İSRAİL’Lİ YÖNETİCİLERE ZULMÜN HESABI HAYATTALARKEN SORULMALI”

Rektör Okumuş, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Gazze’de işlenen insanlık suçları herkesin gözü önünde yapılmaktadır. Bütün insanlık, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana artan bir şekilde, terör devleti İsrail’in, Filistin’deki soykırımına şahitlik etmektedir. İnanıyorum ki eğer insanlık ailesi olarak meydana gelen bu vahşetten dersler almazsak, tarih boyunca yeni Netanyahu’ların benzer barbarlıkları tekrar karşımıza çıkmaya devam edecektir. Filistin’in, geç de olsa bazı devletler tarafından tanınmasını çok anlamlı buluyorum. Temennim odur ki Filistin’de devam eden soykırım biran evvel son bulsun. İsrail’i yönetenlere hayattalarken bu zulmün hesabı mutlaka sorulsun. AFSÜ çeşitli üniversite derecelendirme kuruluşlarının uluslararası üniversite sıralamalarında son derece başarılı ve gelecek adına umut verici sonuçlar elde etmiştir. Bu başarılardan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hem mezunlarımızın bugünlere gelmesinde emeği olan değerli ailelerine hem de akademik ve idari kadromuza, özverili gayretleri ve idealist çalışmaları için teşekkür ediyorum. Sevgili mezunlarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, törenin son konuşmasını yaptı. Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Mesleklerini icra etmek üzere fakülte koridorlarından meslek hayatının zorlu yollarına uğurlayacağımız çiçeği burnunda hekimlerimizi tebrik ediyorum. Evlatlarını titizlikle yetiştiren ve bugünlere getiren, mezuniyetlerine kadar irili ufaklı sayısız fedakârlığı, hiçbir şeylerini esirgemeden yapan tüm anne babaları kutluyorum. Kurulduğu 2018 yılından bu yana gerek akademik gerek kurumsal anlamda gelişimini sürdürerek kadrosunu güçlendiren ve ülkemizin dört bir yanına sağlık çalışanları gönderen AFSÜ’yü, THE Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasındaki birinciliğinden dolayı da kutluyorum. Başarılarından ötürü başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u ve bin bir emekle öğrencilerini mezun eden bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyorum.” Dereceye girenlerin başarı belgelerinin verildiği, dönem birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çaktığı ve mezunlar diplomalarını hocalarının elinden aldığı tören, Hekimlik Andının okunması ve kep atılmasıyla tamamlandı.

Bakmadan Geçme