Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de öğrenciler beyaz önlük giydi

AFSÜ’de öğrenciler beyaz önlük giydi

AFSÜ Eczacılık Fakültesi ilk öğrencileri için açılış töreni düzenleyerek 2019-2020 akademik yılına merhaba dedi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) bu sene ilk öğrencilerini kabul eden Eczacılık Fakültesi öğrencileri için beyaz önlük giyme ve ders yılı açılışı töreni düzenlendi.
AFSÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen törene; AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, 2019 Yılı TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü Sahibi Prof. Dr. Esin Kahya, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Alper Pehlivanlı, AFSÜ Eczacılık Fakültesinin akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende AKÜ Devlet Konservatuvarının katkılarıyla müzik dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Kerem Tılfarlıoğlu ve Ecem Naz Bayındır arkadaşları adına birer selamlama konuşması yaptı. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk’ün konuşmasının ardından 2019 Yılı TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü Sahibi Prof. Dr. Esin Kahya bilim, tıp ve eczacılık tarihi hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı.
AFSÜ Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu törende yaptığı konuşmada, eczacılık fakültesinin öğrenci alabilecek duruma gelmesi için verilen çabaları sunum eşliğinde davetliler ile paylaştı.
TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Alper Pehlivanlı ve TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise dünyada en fazla araştırma geliştirme yatırımı yapılan alanlardan birinin savunma sanayi diğerinin ise ilaç sanayi olduğunu söyledi.
“SONUÇLARI ÜRÜNE DÖNÜŞECEK PROJELERİN TAMAMINI DESTEKLEYECEĞİZ”
Dinamik ve tecrübeli akademik kadrosu ve heyecanları gözlerinden okunan ilk öğrencileri ile yola çıkan AFSÜ Eczacılık Fakültesi mensuplarına başarılar dileyen Prof. Dr. Okumuş, konuşmasında eczacılık mesleğinin mensuplarına sunduğu yeni fırsatlara değindi. AFSÜ’nün kurumsal vizyonu çerçevesinde, Türkiye’nin dünyada gelişen ilaç piyasasında güçlü biçimde yer alması için akademik altyapısını sürekli güçlendirmeye devam edeceğinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, üniversitenin sonuçları ürüne dönüşecek projelerin tamamını destekleyeceğine dair söz verdi.
TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın verdiği komutla beyaz önlük giyme seremonisinin gerçekleştirildiği tören, davetlilerin AFSÜ Eczacılık Fakültesi mensuplarını ayakta alkışlamasıyla sona erdi.