• Haberler
  • Eğitim
  • AFSÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı – Kocatepe Gazetesi

AFSÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı – Kocatepe Gazetesi

Atatürk Kongre Merkezinde 141 genç hekimin çalışma hayatına uğurlandığı törene AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri ve aileleri katıldı.Saygı Duruşu ve [&hellip]

Atatürk Kongre Merkezinde 141 genç hekimin çalışma hayatına uğurlandığı törene AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlarıyla renk kattı. Öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösteriminden sonra fakültenin dönem birincisi Dr. Miray Karamehmetoğlu ve AFSÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Arslan birer konuşma yaptı.
“43 YABANCI ÖĞRENCİMİZ VAR”
Konuşmasında AFSÜ hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Aslan, halen 1036 tıp, 149 tıpta uzmanlık ve 8 doktora öğrencisi ile eğitim faaliyeti yürüttüklerini söyledi. Kuruluşundan bu yana 967 tıp doktoru ve 375 tıpta uzmanlık öğrencisi mezun eden AFSÜ Tıp Fakültesinin toplam 43 yabancı öğrencisi olduğunu belirten Prof. Dr. Aslan, fakültenin 12. döneminde 141 hekim mezun etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
“42 ÖĞRETİM ÜYESİNİN ATAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
AFSÜ Tıp Fakültesinde 24 Profesör, 40 Doçent, 56 Doktor Öğretim Üyesi, 14 Öğretim Görevlisi, 156 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 290 akademik personelin görev yaptığına dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, “Kurumsal vizyonumuz ulusal ve uluslararası bilimsel düzeyde tanınan, tıp eğitiminde yetkinliği kabul edilen, ülkemiz sağlık politikalarının oluşturulmasında ve geliştirilmesinde söz sahibi, öncü bir Tıp Fakültesi olmaktır. Ayrıca 3 Profesör, 4 Doçent ve 35 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 42 öğretim üyesinin atama süreci devam etmektedir. Atama süreci devam eden hocalarımız göreve başladığında toplam öğretim üyesi sayımız 162 olacaktır. Tıp Eğitimi ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi, YÖK’ün kabul ettiği Tıp Fakülteleri için hazırlanmış Ulusal Çekirdek Eğitim Programı’na uygun olarak yürütülmektedir. Tıp Fakültemizde verilen ‘Tıp Eğitimi ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi’, 2017 yılında YÖK kalite kurulu tarafından değerlendirilmiş ve 4 yıllığına onaylanmıştır.” dedi.
“HEDEFİMİZ ÖRNEK GÖSTERİLEN KURUM OLMAK”
AFSÜ’nün, bölge ve ülke çapında, mezun profilinin niteliği ve bilimsel faaliyetler açısından seçkin ve örnek gösterilen bir yükseköğretim kurumu olma hedefi doğrultusunda, Tıp Fakültesinin bütün mensuplarından beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu:
“Çünkü bizler, AFSÜ’de sürdürdüğümüz eğitim, araştırma faaliyetleri ve sağlık hizmetlerini sadece üniversitemizin değil Afyonkarahisar’ın ve hatta ülkemizin de vitrini olarak görüyoruz. Bu yüzden AFSÜ’nün kuruluşundan ve göreve başlamamızdan itibaren her gün, başta Tıp Fakültemiz olmak üzere bütün akademik birimlerimizin ve elbette ki hastanemizin sadece fiziksel altyapı bakımından değil akademik kalite anlamında da gelişmesi için çaba sarf ediyoruz.”
“ÖĞRENCİLERİN SORUNLARININ FARKINDAYIZ”
Öğrencilerin sorunlarının farkında olduklarını belirten Prof. Dr. Okumuş, “Doldurduğunuz anketleri ve dile getirdiğiniz sorunları teker teker incelediğimi, öğrencilik ve intörnlük döneminde karşılaştığınız sorunlarınızı ve taleplerinizi okuduğumu ve analiz ettiğimi bilmenizi isterim. Önerileriniz ve talepleriz bizlere rehber olacaktır. Sorunlarınızla ilgili mevcut şartlarda ve imkânlarda yapılabilecek her türlü çözümü sizlere ve sizlerden sonra geleceklere sunacağımızı bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu. Törene katılan annelere ve babalara seslenen Prof. Dr. Okumuş “Hekimlik gibi insanlara şifa dağıtmaya vesile olan kutsal bir mesleği icra edecek olan AFSÜ mezunu hekimlerimizden birinin annesi ya da babası olmaktan duyduğunuz haklı gururu, dilerim ki sadece bugün değil ömür boyu doyasıya yaşarsınız. Evlatlarınızla birlikte, bunun gibi daha nice güzellikler ve mutluluklar yaşamanızı temenni ediyorum.” dedi.
“SAĞLIKTA ŞİDDET BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ”
Okumuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Değerli genç hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız. Hepimizin canını acıtan bir soruna da özellikle vurgu yapmak istiyorum. Sizler; saatlerdir uykusuz ve nöbette olmasına rağmen hastasının iyiliği için ayakta kalan, yemeğe gidemeyip aç kalmasına rağmen, hastasının tedavisine devam eden, evde çocuğu hasta iken, acile getirilen hasta çocuğun muayenesini ve tetkiklerini yapmaya devam eden, annesinden, kardeşinden, eşinden uzakta olmasına rağmen bağrına taş basıp özlemini içine akıtan, hastası tedaviye yanıt vermediğinde veya kaybedildiğinde diğer hastalarının sağlığını korumak için işine devam eden ancak için için ağlayan sağlık neferlerisiniz. Tüm bunları bilmeden size saldıranlar bilmezler ki yüreğiniz ne kadar büyüktür. Size vuranlar bilmezler ki kaç hayat kurtardığınızı. Size sövenler bilmezler ki neleri feda ettiğinizi. Tüm bunları bilmeden, bilinçsizce ve cahilce, sizlere uygulanan şiddeti ve saldırıları şiddetle kınıyor, sağlıkta şiddetin bir an önce sona ermesini diliyorum.”
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dağıstan Tolga Arıöz tarafından yeni mezun hekimlere “Hipokrat Yemini” ettirildi. Mezuniyet kütüğüne ismini çakan dönem birincisi Dr. Miray Karamehmetoğlu, dönem ikincisi Dr. Hilal Zilkar ve dönem üçüncüsü Dr. Zeynep Güngör belgelerini AFSÜ protokolünün elinden aldı. Mezuniyet töreni Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından verilen “Acil Tıp Stajında En Başarılı İntörn Doktor” ödülünün Dr. Ahmet Koçak’a takdim edilmesinin ardından çiçeği burnunda hekimlerin kep atma merasimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme