AFSÜ’de lobotomi konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) fizyoterapi ve rehabilitasyon öğrenimi gören öğrencilerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla sunum düzenlendi. Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Turamanlar'ın 'Bilim-Medya ve Ego Üçgeninde Lobotomi' başlıklı sunumuna, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.AFSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen sunum öncesinde topluluğun tamamladığı [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) fizyoterapi ve rehabilitasyon öğrenimi gören öğrencilerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla sunum düzenlendi. Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Turamanlar’ın “Bilim-Medya ve Ego Üçgeninde Lobotomi” başlıklı sunumuna, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
AFSÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen sunum öncesinde topluluğun tamamladığı ve ileride yapmayı planladığı faaliyetler hakkında bilgi veren topluluk başkanı Nurullah Ertuğrul, Doç. Dr. Turamanlar’a ve katılımcılara teşekkür etti.
Daha sonra söz alan Doç. Dr. Turamanlar’ın şizofreni, depresyon, bipolar bozukluk gibi hastalıkların tedavisi için uygulanan ve beyin loblarından birinin operasyon ile alınmasını ifade eden bir yöntem olan lobotomi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Bakmadan Geçme