AFSÜ'de kısa film festivali yoğun ilgi gördü

AFSÜ'nün geçen yıl olduğu gibi bu sene de paydaşı olduğu Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Bu yıl '29 Ekim'den 15 Temmuz'a Zor Zamanda Direnmek' temasıyla düzenlenen festival boyunca üniversitede kısa film gösterimleri ve oyuncu, yapımcı söyleşileri düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen festivaldeki, AFSÜ öğrencilerinin ve personelinin büyük ilgi gösterdiği söyleşilerin ilkinde, Sinema ve Dizi Oyuncusu Eser Eyüboğlu ile Festival Direktörü Sevda Dursun; ikinci söyleşide ise Yapımcı Kerim Ayyıldız ve Oyuncu Can Nergis seyircilerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Haber

Son derece eğlenceli bir atmosferde geçen söyleşilerde seyirciler, kişisel deneyimlerinden hareketle oyunculuk kariyerlerini anlatan konuklarımıza sinema sektörüne ilişkin merak ettikleri konularda sorular yöneltti. Etkinlikler, konuklarımıza teşekkür belgesi takdimi ve anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Festivalde birincilik ödülünü Turan Haste’nin yaptığı “Rutubet”, ikinciliği Abdürrahim Karabulut ile Mahsun Celayir’in eseri “Dıstan”, üçüncülüğü ise Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün” filmi kazandı. Büyük Taarruz Özel Ödülü’ne de Ahmet Toklu’nun “Harman” eseri layık görüldü. 122 ülkeden 2 bin 876 filmin gösterildiği festivalin kapanışında, Nurdan Albamya İnce’nin “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” isimli tiyatro oyunu da seyirciyle buluştu. Başkanlığını Şükrü Sim’in yaptığı festival jürisinde Çiçek Dilligil, Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, Can Nergis, Kerim Ayyıldız, Yavuz Özer, Haluk Özenç, Hamit Coşkun ve Özcan Demir yer alıyordu. Direktörlüğünü Sevda Dursun’un, Yürütücülüğünü Yönetmen Ahmet Bikiç’in, danışmanlığını Hilal Çelenk’in üstlendiği festivalin düzenleme kurulunda yapımcı Baran Mayda yer aldı.

Bakmadan Geçme