• Haberler
  • Genel
  • AFSÜ'de kadın akademisyenler akademide kadın temasını ele aldı

AFSÜ'de kadın akademisyenler akademide kadın temasını ele aldı

AFSÜ'nün kadın akademisyenleri 'Akademide Kadın Olmak' başlıklı söyleşide akademik hayatta kadın olma temasını ele aldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde (AFSÜ) Cumhuriyetin 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında, “Akademide Kadın Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. AFSÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk ile aynı ana bilim dalından Arştırma Görevlisi Seval Ayekin’in konuşmacı oldukları söyleşinin moderatörlüğünü; Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Jale Akgöl’ün yaptı. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

KARAR ALMA MEKANİZMALARINDA KADIN SAYISI ARTMALI

Tıp Fakültesi Mavi Salon’da yapılan etkinlikte Prof. Dr. Neşe Demirtürk, erken devirlerden başlayarak günümüze kadarki tarihsel süreçte kadının toplumdaki rolünü anlattı. Konuşmasında, Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata geçirdiği devrimlerle kadınlara sağlanan haklar üzerinde duran Demirtürk, Kurtuluş Savaşı döneminde savaşta aktif olarak yer alan kadınlar hakkında bilgiler verdi. Demirtürk, Cumhuriyetin ilanından sonra çeşitli alanlarda başarı gösteren ve mesleklerinde öncü olan kadınlarımıza da sunumunda yer verdi. Akademik yaşamda kadın istihdam oranlarını sayısal verilerle aktaran Prof. Dr. Neşe Demirtürk, Türkiye’de akademik camiadaki kadın sayısının görece yüksek olduğunu, yönetim ve karar alma mekanizmalarında kadınların sayısının artırılması gerektiğini, kadın akademisyenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm önerilerini sözlerine ekledi.

AYEKİN KADINLARIN AKADEMİK HAYATTAKİ KONUMLARINI YORUMLADI

Araştırma Görevlisi Seval Ayekin, mezunu olduğu üniversitemizin akademik kadrosunda görevli olmaktan duyduğu gururu dile getirerek başladığı konuşmasında, kadınların akademideki konumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Ayekin, AFSÜ’de farklı idari pozisyonlarda yer alan ve kendisi için rol model olan kadın personele de değinerek, çalışma hayatındaki her başarılı kadının genç nesiller için ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik, konuşmacılara belge takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme