• Haberler
  • Eğitim
  • AFSÜ'de “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” konuşuldu

AFSÜ'de “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” konuşuldu

AFSÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) tarafından 'Yükseköğretim Kurumlarında Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları' başlıklı seminer düzenlendi   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Yeşil Salon'da düzenlen seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Patent ve Marka Vekili Ahmet Akkaş tarafından verilen seminerde bir fikrin katma değerli ürün haline gelebilmesi ve korunabilmesi için önem teşkil eden [&hellip]

AFSÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) tarafından “Yükseköğretim Kurumlarında Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” başlıklı seminer düzenlendi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Yeşil Salon’da düzenlen seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Patent ve Marka Vekili Ahmet Akkaş tarafından verilen seminerde bir fikrin katma değerli ürün haline gelebilmesi ve korunabilmesi için önem teşkil eden patent süreci aşamasında yapılması gerekenler ve karşılaşılabilecek sorunlara yönelik çözümler hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı.
Sınai Mülkiyet Hakları’nın günümüzdeki önemi ve bu konuya yükseköğretim kurumlarında da gerekli hassasiyetin gösterilmesinin vurgulandığı toplantıda, patent süreçleri ve aşamaları, başvuru koşulları ile izlenmesi gereken adımlar ve hak sahipliği konuları tartışıldı.
Sınai Mülkiyet Haklarına ilişkin farkındalık geliştirilebilmesinin hedeflendiği seminer TTO Koordinatörü Öğretim Görevlisi Emre Semiz tarafından Patent ve Marka Vekili Akkaş’a Teşekkür Belgesi takdim edilmesiyle son buldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme