AFSÜ'de altyapı çalışmaları devam ediyor
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş sürdürülen altyapı çalışmalarıyla ilgili Zafer Sağlık Külliyesi'nde ve Şuhut'ta incelemelerde bulundu   Bütün altyapı projeleri için planlanan yatırımların bütçe olanakları çerçevesinde hedeflenen zaman dilimlerinde tamamlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 'Öğrencilerimizin, sağlık hizmeti sunduğumuz vatandaşlarımızın ve personelimizin üniversitemizin imkânlarından [&hellip]
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş sürdürülen altyapı çalışmalarıyla ilgili Zafer Sağlık Külliyesi’nde ve Şuhut’ta incelemelerde bulundu
Bütün altyapı projeleri için planlanan yatırımların bütçe olanakları çerçevesinde hedeflenen zaman dilimlerinde tamamlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Öğrencilerimizin, sağlık hizmeti sunduğumuz vatandaşlarımızın ve personelimizin üniversitemizin imkânlarından modern altyapı koşullarında yararlanması için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Bu kapsamda Zafer Sağlık Külliyemizdeki eğitim kompleksinin temel atma törenini de 17 Haziran 2022 Perşembe günü protokolümüzün katılımıyla gerçekleştireceğiz.” dedi.
AFSÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Sahasını ziyaret eden Prof. Dr. Okumuş, Çocuk Acil Servisi ve kampüs dış bahçe duvarı inşaatları hakkında da yerinde bilgi aldıktan sonra Şuhut’a geçerek 2022-2023 akademik yılında Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna (SHMYO) hizmet verecek binaları inceledi.
TAB SERASI VE ANALİZ LABORATUVARI KURULUYOR
AFSÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Sahasındaki çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TAB) Üretim Serasının ve son teknoloji ile donatılacak Analiz Laboratuvarının iki ay içinde kurulacağı müjdesini verdi. Prof. Dr. Okumuş, hem araştırma hem de eğitim amaçlı kurulan sahada akademisyen ve öğrencilerin daha rahat ve verimli çalışabilmesi için dinlenme odası kurulması talimatı verdi.
Tahsis edilen sahada Altınotu, Adaçayı türleri, Nane türleri, Lavanta, Melisa, Ekinezya, Kekik türleri, Safran, Sarı Kantaron gibi tıbbi bitkilerin yanı sıra Ahududu, Aronya, Böğürtlen, Kuşburnu türleri, Frenk üzümü, Gojiberyy ve bal yemişi gibi çalımsı türlerin de dikiminin gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Okumuş, sahada Pikan cevizinin adaptasyonu ile ilgili çalışmaların da başlatıldığını söyledi.
ŞUHUT SAĞLIK HİZMETLERİ SHMYO ÖNÜMÜZDEKİ YIL YENİ BİNASINDA
Daha sonra Şuhut’a geçen Prof. Dr. Okumuş, MEB ile imzalanan protokol ile AFSÜ’ye devredilen ve tadilat aşamalarında sona yaklaşılan 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli okul binası ve 288 yatak kapasiteli pansiyonun bulunduğu alanın, 2022-2023 akademik yılı itibariyle Şuhut SHMYO yerleşkesi olarak hizmet vereceğini söyledi. Prof. Dr. Okumuş, öğrencilerin akademik ihtiyaçlarının yanı sıra ders aralarında vakit geçirebilecekleri yaşam alanlarının oluşturulması için de planlamanın yapıldığını söyledi.
Prof. Dr. Okumuş’a incelemelerinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İsmail Yıldırım, Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Amir Soltanbeigi, Atatürk SHMYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Sedef Özliman ile Şuhut SHMYO Müdürü Doç. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Pamuk eşlik etti. >> Burak AYDIN’ın Haberi