AFSU'dan 15 Temmuz'da ücretsiz hizmet

Afyonkarahisar Seyahat ve Ulaşım (AFSU) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karataş, şirketin ilin minibüs esnafının tamamına yakınının ortaklığı ile kurulan yüzde yüz Afyonkarahisar'ın yerel firması olduğunu belirtti.15 TEMMUZ'DA ÜCRETSİZ TAŞIMA15 Temmuz hain darbe kalkışmasının birinci yıldönümünün idrak edileceği 15 Temmuz Cumartesi günü ücretsiz yolcu taşımacılığı yapılacağını açıklayan Karataş, '15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz büyük badire [&hellip]

Afyonkarahisar Seyahat ve Ulaşım (AFSU) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karataş, şirketin ilin minibüs esnafının tamamına yakınının ortaklığı ile kurulan yüzde yüz Afyonkarahisar’ın yerel firması olduğunu belirtti.
15 TEMMUZ’DA ÜCRETSİZ TAŞIMA
15 Temmuz hain darbe kalkışmasının birinci yıldönümünün idrak edileceği 15 Temmuz Cumartesi günü ücretsiz yolcu taşımacılığı yapılacağını açıklayan Karataş, “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz büyük badire atlatmıştır. Halkımızın güzel insanlarının manevi duygularını istismar edip altın nesil yetiştireceğiz diyerek hain nesil yetiştiğine, kuzu derisine girmiş kurtların yetiştiğine şahit olduk. Hainlerin hesaba katamadığı maneviyatımız asaletimiz halkımızın o anki ruh halini cenabı Allah’tan başka kimsenin test edemeyeceğini ve haddine olmadığını kahraman halkımız tüm dünyaya göstermiş oldu. Bizde 15 Temmuz’u unutturmamak adına halkımıza Afyonkarahisar Belediyesi ve AFSU A.Ş. olarak 15 Temmuz günü akşam saat 19.00’dan 16 Temmuz sabah 07.00’ye kadar halkımızı Cumhuriyet meydanına 15 Temmuz Demokrasi Bayramına ücretsiz taşıyacağız. 248 demokrasi şehidimize tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler tüm gazilerimize de acil şifalar temenni ederiz” dedi.
ZAM TALEBİNİN
SONUÇLANMASI BEKLENİYOR
AFSU Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karataş, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden toplu taşımada talep edilen zam konusuna yönelik soruyu cevaplandırdı. Özel halk otobüsü firmasının KİK Afyonkarahisar Belediyesi’nden ihale aldığını belirten Karataş, “Nasıl Belediyemiz mülklerini kiralarken TEFE/TÜFE oranında zam yapıyorsa toplu taşımacılıkta da hizmet alımı bu şekildedir. Bir yılda bir yapılan zam talebi vardır. Bu durum şirketin yasal hakkıdır. Şubat ayında zam talebinde bulunduk. Ülkemizin son zamanlarda ki durumunu göz önüne alarak Belediye Meclisimizde her iki grup okulların kapanıp, Ramazan ayının geçmesinde hemfikir oldu. Onlar büyüklerimiz çok fazla bir şey deme hakkımız yok. Zam talebimizin sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
KORSAN ÇALIŞMA YAPILIYOR!
Belgeli araçlar olarak tabir edilen D2 belgeli araçların Ulaştırma Bakanlığına bağlı olduğunu belirten Karataş, bu araçlarla “paket yolcu” olarak tabir edile yolcuların bir noktadan alıp diğer noktaya götürüldüğünü kaydetti. Servisler, M plakalı araçlar gibi bu araçların indi-bindi, dur-kalk yapamayacağını söyleyen Karataş, “Bu araçlar son 3 yıldır tamamen trafiği keşmekeş ederek yasal şartlarda çalışan esnafımızın ekmeğini elinden aldılar. Korsan bir çalışma düzeni sağladılar. Hepimiz yolcu ya da sürücü olarak bir şekilde trafikteyiz. Bir şekilde etkileniyoruz. Haksız rekabetle esnafı zarara soktular. O da bu ay okullar açılmadan çözümlenecek. Artık herkes yasal çalışacak” şeklinde konuştu. İbrahim Karataş, Afyonkarahisar’da özel halk otobüslerince çok fazla ücretsiz yolcu taşındığını belirtti. Karataş, ücretsiz biniş hakkı kullanımının maksadı aşmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme